Обратно
13.9.2018

Безлихвен първи кредит

Автор:
Vivus.bg

Имате финансов проблем или просто ви трябват пари спешно? Идва време да подготвите децата за училище, списъкът с покупки няма край, а на вас не са ви останали пари след лятната почивка. Ами сега? Във временни затруднения можете да разчитате на един от все по-често ползваните начини за набавяне на пари – бързи заеми. А дали е възможно да вземете безлихвен първи кредит? Отговорът е да. Доста компании предлагат именно такава оферта. Ако все още не сте ползвали този тип заеми, може да проверите какви са промо предложенията на компаниите. А немалко от тях имат именно кредит без лихва, ако ползвате техните услуги за първи път. Има ли уловки и какви са условията за кандидатстване?

Откъде идва понятието безлихвен първи кредит?

Отговорът е лесен – идва от това, че при него няма никакви лихви, такси и допълнително оскъпяване. Идеята на този безлихвен първи кредит е в това да се привлекат повече потребители, които да използват дадената компания. В основния случай различните условия на фирмите определят дадени такси, комисионни и, разбира се, лихви, които се дължат при тегленето на съответната сума. Такива таксувания обикновено са някакъв процент от исканите средства, но какви са точно – зависи от компанията кредитодател. А в същото време част от компаниите за бързи кредити предлагат безлихвен първи кредит.

Какво е необходимо, за да се изтегли безлихвен първи кредит?

Тъй като онлайн кредитирането е изключително улеснено, а фирмите за бързи заеми отпускат средствата буквално за няколко минути, попълването на апликацията отнема също много малко време. За да получите безлихвен първи кредит е необходимо първо да проверите кои компании дават такива промоции. На българския пазар има доста такива компании за бързи заеми. След това е задължително да знаете какви са условията за кандидатстване. В повечето случаи изисквания са минимални – да имате навършена определена възраст, да имате доходи и да имате банкова сметка, но това невинаги е задължително.

Всяка една компания би следвало да има на сайта си обявени на видно място условията за кредита. Би следвало да има и информация какво е необходимо, за да кандидатствате за заема. За да сте напълно убедени, че покривате изискванията, е добре да ги проверите, преди да попълните апликацията. Добре е да сте напълно откровени при въвеждането на данните, за да може кредиторът да провери информацията.

Какви са предимствата при вземането на безлихвен първи кредит?

Ето какви са предимствата при тегленето на безлихвен първи кредит:

  • Разбира се, първото определено е фактът, че връщате толкова, колкото сте взели.
  • Ако спазите точно срока и внесете парите на падежната дата, не дължите такси, комисионни и други оскъпявания. Все пак когато искате да ползвате такъв продукт, имайте едно на ум. Направете си равносметка кога вземате заплата, кога очаквате постъпления по сметката си от наем, пенсия или друго плащане. Така ще знаете дали ще се справите със срока за връщане навреме. Оставете си няколко дни плюс в случай на забавяне на прихода.
  • Тъй като някои компании работят с касите за плащане на комунални услуги – EasyPay, можете да си вземете парите дори оттам, ако нямате банкова сметка.
  • Не дължите нищо отгоре и връщате само чистата взета сума, когато се справите навреме.
  • Може да ползвате услугата от различни доставчици, стига да отговаряте на условията това да ви е първи кредит от съответната фирма.
  • Регистрацията в сайта на кредитора не ви задължава с нищо, не ви иска пари, може да я ползвате в бъдеще и да кандидатствате отново.
  • Не е нужно да описвате за какво ще ползвате парите – нова покупка, почивка, екскурзия, ремонт на автомобила.
  • Връщате с една вноска в края на падежа и вече не дължите нищо.

Какви недостатъци се крият зад вземането на безлихвен първи кредит?

Както всяко нещо и тук има определени недостатъци или по-скоро минуси и фактори, с които всеки един клиент трябва да се съобрази:

  • На първо място е срокът за връщане. Съобразете се с това, че например сте взели 400 лв. този месец и имате падеж в следващия, това ще си останат минус 400 лв. от месечния ви доход за следващия месец.
  • Ако закъснеете с плащането, се натрупват лихви и този безлихвен първи кредит ще да се оскъпи.
  • Може да не покривате изискванията за отпускане на заема. Не е изключен вариантът, след като вече сте подали апликацията, самата компания да прецени, че не покривате нейните вътрешни изисквания за отпускане на заем. Вземете под внимание факта, че начинът за пресмятане платежоспособността на клиентите е индивидуален за всяка една отделна фирма и затова няма как предварително да знаете дали ще получите отказ или одобрение.
  • Просрочието дори на такъв тип заем може да ви изпрати в Централния кредитния регистър с лоша оценка, което пък ще повлияе на бъдещите ви заемодатели. Е, ако вземате от приятел, той едва ли ще проверява там. Но ако търсите пари от банка или друга фирма за бързи заеми, те със сигурност ще надникнат в досието ви.

Безлихвен първи кредит – решението на вашите краткосрочни финансови нужди

Вземането на безлихвен първи кредит е един страхотен начин да видите какво предлагат фирмите за бързи кредити. Можете да разберете по какъв начин протича процедурата и как работят компаниите за бързи заеми. За вас това е трупане на опит на второ място. А на първо е покриване на спешни плащания, когато не ви достигат парите и няма откъде да намерите в момента. От друга страна, дори досега да не сте теглили бързи заеми и все да сте намирали изход от ситуацията, ако ви се наложи да опитате за пръв път – кандидатствайте именно за безлихвен първи кредит. Ако опитът ви с фирмата е бил положителен и сте доволни от всички аспекти на работата с нея, тя ще се превърне във ваш доверен партньор и за в бъдеще.

Безлихвен първи кредит от Vivus

Ние, от Vivus, също предлагаме възможността на нашите клиенти да се възползват от безлихвен първи кредит. За да се кандидатства при нас е необходимо да сте български гражданин, навършил 19 години и да покривате минималните кредитни изисквания, които имаме. Нямаме изисквания за поръчители, нямаме изискване за доказване на доходи, няма излишна документация. За самото кандидатстване е нужно да попълните данните от своята лична карта. Ако желаете да получите парите си по банкова сметка, то трябва да я попълните. А ако искате да ги получите на каса на EasyPay, просто трябва да изберете тази опция в заявката си.

Предлагаме безлихвен първи кредит за суми от 50 до 600 лв. и срок за връщане от 5 до 30 дни. С пример това означава, че ако кандидатствате за 600 лв. за 30 дни и сте одобрени, то вие ще трябва да върнете точно 600 лв. в рамките на тези 30 дни, които сами сте избрали.

Още по темата