Обратно
16.5.2021

8 мобилни приложения за трениране вкъщи

Автор:
Vivus.bg

Смартфоните са неизменна част от бита на съвременния човек. Те съчетават в компактната си форма изключително голямо разнообразие от функции. Едва ли е възможно да познаваме всички възможности и приложения, които телефоните ни могат възпроизвеждат. От друга страна, повечето хора като че ли работят вече само с палците си, скролвайки нагоре-надолу страниците в мрежата. Ако сърфирането в интернет беше олимпийски спорт, несъмнено щяхме да получим медал за това. Но можем ли да използваме съвременните джаджи и за нещо здравословно и полезно? Нуждата от движение е по-голяма от всякога, а смартфоните могат да бъдат използвани и в тази сфера доста успешно. Има много фитнес мобилни приложения за трениране вкъщи, които чрез смартфона могат да ръководят запалените ентусиасти или затворените в домовете си хора от всички възрасти. А днес е особено актуално да извършваме някаква активност поради изолирания начин на живот и по-малкото движения, които имаме.

По какъв начин са подбрани изброените мобилни приложения за трениране вкъщи?

В списъка влизат приложения с високи потребителски оценки, притежаващи уникални елементи в характеристиките си. Те не черпят голям заряд от батерията на телефона и са с атрактивен интерфейс.

Zwift – карайте колело и бягайте за здраве… у дома?! Възможност, предоставяна именно от първото от изброените мобилни приложения за трениране вкъщи

Това приложение е ориентирано главно към хора, които предпочитат да бягат и карат колело. То предлага и социална среда, която ви позволява да сравнявате резултатите си с други участници и да се състезавате помежду си. Предлагат се награди за високи постижения, което е допълнителен стимул да продължите да тренирате.

Тъй като това е от тези мобилни приложения за трениране вкъщи, които са само за бягане и колоездене, ще са ви необходими допълнителни хардуерни елементи, за да започнете. За бегачите е необходим ритъмен сензор, който се закача на външната част на обувката. А бягащата пътечка, която да се свърже с програмата, трябва да бъде снабдена с Run pod. Повечето съвременни пътеки имат база данни, която директно се свързва към приложението.

Тренировките протичат във виртуалната компания на други потребители от цял свят. Може да сте на разходка заедно или да карате колела и да намерите много приятели от близо и далеч.

Цената на приложението е абонамент от $14,99/месечно.

Adidas – тренировка и крос с Runtastic

Това домашно фитнес приложение има включени аудио и видео ръководства. Предимство е, че можете да ползвате ръководствата безплатно, но самата апликация не е безплатна. Тя е от тези мобилни приложения за трениране вкъщи, които са съвместими с популярните операционни платформи Android и iPhone, както и с Apple Watch (смарт часовника на Apple).

Потребителите имат възможност да създадат персонализиран профил с удобни за тях режими на тренировка. Недостатък на програмата се явява липсата на мотивиращ треньор. Приложението има едно отличаващо го предимство – то позволява на потребителите да ползват разнообразие от функции. Може би се досещате, че в апликацията марката Адидас е широко промотирана, но ако не обръщате внимание на трите ивици, приложението наистина си струва.

При използване на това приложение имате възможност да избирате между три ценови пакета: годишен на цена €49.90, 6-месечен на цена  €35.90 и 3-месечен на цена  €19.90.

Peloton

Приложението може да се ползва на различни устройства, както и на телевизор с различни операционни системи. То се отличава с много видове тренировъчни програми, а също така може да участвате в упражнения с треньор на живо или на запис. Това приложение не е безплатно, но ви предлага много добро визуално преживяване. Тренировките, които ще ви предложи, не само че не изискват сложно фитнес оборудване, но и са подходящи за хора, които нямат никакво налично такова.

Сесиите на живо в това от изброените мобилни приложения за трениране вкъщи продължават от 10 минути до час и можете да включите тази опция от бутона “График”. След като се регистрирате, можете да повторите записаните тренировки. Записите са направени в професионално студио с високо качество и участието на енергични и ентусиазирани треньори.

Цената на приложението е абонамент от $49/месечно.

Strong

Това приложение е много подходящо за почитателите на фитнес тренировките в зала. Приложението е с ниска месечна такса, но за сметка на това няма инструктор, който да ви води и мотивира. Съвместимо е с двете популярни операционни мобилни системи iOS и Android. Има налични над 200 различни фитнес програми, така че имате чудесната възможност да си програмирате тренировка по ваш вкус.

Със Strong имате възможност да плащате месечни вноски от $4.99 или годишна такса от $29.99.

Жена, ползваща мобилно приложение за тренировки

Aaptiv – още едно от удобните мобилни приложения за трениране вкъщи

Това приложение също не е безплатно, но то ви предлага да тренирате, без да наблюдавате екрана. Треньорите са много мотивиращи и ви предлагат широка гама упражнения. Цената на приложението е по-скоро висока, което е един от недостатъците, затова пък може да се използва на различни платформи, както и на смарт часовник.

Приложението ще ви попита какво оборудване имате и ще настрои тренировъчните си програми спрямо възможностите и желанията ви.

Можете да се възползвате от 7-дневния пробен период, който ще ви даде възможност да опознаете приложението, след което едногодишната такса е $99.99.

Nike Training Club

Тренировъчният клуб на Найк ви предлага над 190 безплатни фитнес програми. Това приложение е съвместимо с Android, iPhone, смарт часовник Apple и може лесно да се визуализира на телевизор. Недостатък на това от посочените мобилни приложения за трениране вкъщи се явява невъзможността да гледате тренировъчните упражнения директно от сървъра, а трябва да ги изтеглите предварително на вашето устройство.

Ако предпочитате ръководството на опитен инструктор, цената на приложението е $14.99 на месец или $119.99 на година.

Fitbit Coach

Приложението е доста забавно, предлагайки видео тренировки без необходимостта да притежавате Fitbit джаджа. Може да го ползвате на Windows 10, Xbox, Hololens, Android, iPhone и iPad. Сред причините за популярността му са следните предимства: професионални треньори, ентусиазирани инструктори, разбираеми и прости видео инструкции, безплатни опции с възможности и липсата на необходимост от търсене на допълнителни фитнес съоръжения като Fitbit устройство.

Основен недостатък на това от изброените в статията мобилни приложения за трениране вкъщи е липсата на планове за тренировки, по които да се водите. Ако обаче не се чувствате уверени, че правилно сте разбрали как да изпълнявате упражнението, цъкнете върху него и ще получите подробни инструкции.

Цената на пълната версия с всички екстри е $7.99 на месец или $39.99 на година.

Asana Rebel

Приложението е за любителите на йога упражненията, които желаят да подобрят качеството на здравословните си и фитнес навици. Приложението е съвместимо с платформите Android, iPhone, iPad, Apple часовник и телевизор. Сред предимствата му са големият избор на програми с тренировки и красивият стилен дизайн. Основен недостатък е, че апликацията е предимно за потребители, за които се предполага, че желаят да намалят теглото си.

Asana Rebel предлага 2 абонаментни плана – $37.99 за тримесечие или $58.99 за година.

Успех с тренировките!

Надяваме се този изчерпателен списък с 8 мобилни приложения за трениране вкъщи да ви е помогнал при избора на подходящ помощник и мотиватор за по-динамично ежедневие, изпълнено с повече движение и физическо натоварване дори и през месеците, в които нямате възможност да тренирате извън дома си.

Още по темата