Обратно
19.12.2017

Интересни начини за опаковане на коледни подаръци

Автор:
Vivus.bg

Какви начини на опаковане на коледни подаръци има? И съответно – как да опаковаме коледни подаръци? Въпроси с много и едновременно малко отговори. Опаковането на коледните подаръци обикновено се прави в торбички с тематични картинки – Дядо Коледа, снежни човеци, украсени за празника елхи, различни елементи, асоциирани с празника. Може обаче да се намерят и такива нестандартни решения, които да очароват получателя на подаръка повече от самото съдържание на пакета. Ето няколко интересни и нестандартни начина за това как да опаковаме коледен подарък:

Опаковане на коледни подаръци с текстил

Можем да използваме различни по големина парчета плат с разнообразни принтове. Ако имаме под ръка коледна тематика – още по-добре. Ако ли пък не – можем да използваме различни шарки като точки, анимационни герои, квадратчета и т. н. В случай че нямаме под ръка специално плат, можем да използваме стари тениски, ризи и дори блузи. Когато имаме повече време, можем да измайсторим и много красиви опаковки за всеки коледен подарък, правейки наши собствени подаръчни торбички.

Опаковане на коледни подаръци с обикновена амбалажна хартия

Вземаме парчето хартия, обвиваме с него кутията на вече закупения подарък и от тук започва най-интересната част – рисуване, декориране, лепене, а защо не и добавяне на канап за опаковане. Амбалажната хартия може да се замени с обикновена бяла, стига да имаме под ръка достатъчно количество. Залепяме върху готовата опаковка ръчно изработена картичка, правим украса от цветни точки или оформяме картинка по свое желание. От цветна хартия можем да направим и надпис върху пакета с името на получателя – трябва единствено да използваме въображението си!

Добавяме настроение с форми за мъфини

В магазините се продават разноцветни формички за мъфини, които може да се използват за направата на красиви цветя върху нашите подаръци. След като разгънем формичките, можем да ги налепим върху хартия и така да създадем свои собствени листа за опаковане на коледни подаръци.

Опаковане на коледни подаръци със стари картонени кутии

За никого не е тайна, че много често старите картонени кутии от домакински уреди, обувки, дори някои хранителни стоки – например вафли – може да се превърнат в красиви и стилни опаковки. Просто обръщаме кутията на обратно и сгъваме по ръбовете. Ако пък е необходим по-различен размер, изрязваме каквото ни трябва. За целта може да се използва и обикновен картон, но не е задължително да се купува, ако няма такъв под ръка. Можем да бъдем и с още по-оригинални решения и да облепим от вътрешната страна кутиите с цветна опаковъчна хартия. Така опаковките ще станат още по-интересни и красиви.

Опаковане на коледни подаръци с шарени картинки от списания и вестници

Ако искаме да зарадваме близките си с интереси надписи по кутиите с подаръци, можем да използваме различни красиви и интересни картинки от пресата. Трябва само да разгледаме с какви списания и вестници разполагаме. С тяхна помощ можем да си направим шаблони на буквите, които искаме да се включват в надписа и да ги изрежем от картинките. След това остава само да залепим вече подготвените надписи върху кутиите.

Вестниците като начин за опаковане на подаръци

Този прийом за опаковане на коледни подаръци съвсем не е нов. Можем да опаковаме кутиите в листа от вестници, като избираме такива страници, в които има само текст, без снимки. Не трябва да забравяме обаче да включим и няколко цветни акцента, като добавим цветни панделки или ленти около пакета. Закачливо и интересно за почитателите на кръстословиците е да пакетираме техния коледен подарък именно в страниците със скандитата. Така ще се получи един ефектен коледен подарък, за който ще си личи, че сме се постарали.

Връзване на възел, вместо залепване на страните на хартията

Когато се използват текстилни материали като кърпи или парчета плат, вместо да бъде гладко опакована, кутията може да придобие по-интересен вид. Трябва само да завържем срещуположните краища един към друг. Така се получават два възела, които може да бъдат декорирани по различен начин или към тях само да се привърже картичка с името на получателя.

Панделки от прежда за опаковане на подаръци

Вместо традиционната панделка можем да завържем подаръка с различни цветове прежда за плетене. Правим шнур от няколко цвята или използваме само един, за да обвържем кутията. Единият вариант е панделките да бъдат в тон с опаковката, другият – да бъдат контрастни на него. Зависи от личните предпочитания и разбиранията на човека, който ще получи пакета.

Още по темата