Обратно
10.5.2021

Как да изберем компания за бързи кредити?

Автор:
Vivus.bg

В днешно време вземането на бързи кредити е все по-често част от ежедневието на много хора. Въпреки огромната информираност на обществото за възможността бързите кредити да се превърнат в капан, много от клиентите продължават да се доверяват на всякакви фирми. Всъщност проверката на това дали дадена компания има лиценз и съответните удостоверения от контролните органи коства само няколко клика и спестява главоболия. Вижте какво още може да проверите, когато търсите компания за бързи кредити.

Освен това, ако някога се сблъскате с финансовата криза, то можете да си послужите с тази статия. В нея ще разкрием някои тънкости относно това как да изберете най-добрата компания за този вид услуга, без да пропускате важни стъпки.

Опции при избор на компания за бързи кредити

Бързите кредити са неизменна част от ежедневието на много хора. Дали ще се използват опции за финансиране до получаване на трудово възнаграждение – т.нар. кредит до заплата или друг вид – трябва да се търси доверен източник. Как да се избере наистина добра и надеждна компания за бързи кредити? Как да се намери стабилен партньор, който да помага, а не да вреди на финансовото състояние? Вижте няколко важни момента при избора.

Проверка на практиките на лидерите на пазара за заеми по интернет

Хората, които теглят пари на заем, не могат да познават всяко едно от дружествата на пазара с подробности. Съществуват някои фирми, които са повече или по-малко известни. Но това, разбира се, не ги прави повече или по-малко сигурни. За да се запознаете отблизо с компанията, то вие, в ролята на кредитоискател, имате правото да изисквате всяка една информация, свързана с кредита и условията около него. Паралелно с това се запознайте с колкото може повече фирми с цел намиране на най-добрата оферта за вас.

Пазарът на бързи заеми е наситен с много компании. И всяка от тях се конкурира за клиентското внимание. Лидерите на пазара обикновено са тези, предлагащи иновативни решения и въвеждащи нови продукти. За да сте сигурни във факта, че дадена компания за бързи кредити, която би ви дала пари, е добра и предлага наистина приемливи условия, вижте какво се предлага в останалите такива. Лихвите и таксите обикновено са сходни или почти еднакви. Начините на погасяване на дължимото също обикновено са подобни.

Големите компании се ползват с повече доверие от клиентите

И има защо. Днес много от компаниите за бързи заеми се рекламират в интернет. Именно това е и пространството, в което една немалка част от потребителите търсят информация или директно кандидатстват за финансиране. Немалко от големите играчи на пазара с бързи заеми предлагат подаване на искания дори по телефона. Зад повечето от основните участници на този пазар стоят сериозни организации. С времето те са печелили доверието на потребителите с ясни условия, коректност и бонуси.

Стрелка, сочеща къде има компания за бързи кредити

Не на последно място – всяка голяма компания за бързи кредити влага сериозни суми в поддръжка на сайта си, за да може да осигури защита на данните на клиентите си в податливата на злоупотреба среда, каквато е именно интернет.

Проверка на лиценза и легитимността на дадена компания за бързи кредити

За да сте сигурни дали една компания за заеми е наистина реална и няма да начисли нереално високи лихви или да изникнат други проблеми, или да се натъкнете на лихвари, то нейната регистрация може да се провери в сайта на Българската народна банка. Когато се кандидатства за подобен род кредити, е задължително компанията, която ще ги предоставя, да бъде надеждна и напълно легална и в съответствие със законодателството на страната. В противен случай няма как да се приложи законът на страната при необходимост.

Ако съществуват дори най-малки съмнения за извършване на каквато и да е било нередност, то ние, от Vivus, ви съветваме да не теглите онлайн заеми от тези дружества, оставащи в сянката на неизвестността. Направете подробен преглед на форуми, блогове и коментари за въпросните компании, успели да приковат вашето внимание.

Задължително е да направите проверка дали дадената компания за бързи кредити разполага с телефонен номер или чат на живо. Това са все начини за връзка, които ще ви бъдат от полза, за да осъществите контакт при нужда. Това е добър начин да разберете колко приятелски настроени и какви професионалисти са членовете на екипа и дали наистина зад сайта, на който кандидатствате, стои реална фирма. Също така полезно е да прочетете секциите с Често задавани въпроси, Защита на личните данни и Условия за кредита.

Не увеличавайте заемите си

Това не е просто препоръка или съвет. Вземането на кредит е обвързване с компания за бързи кредити и е винаги с условието той да бъде върнат. Ако вече имате един заем и се справяте с неговото изплащане, без да се лишавате от основни нужди, помислете добре дали още един не би утежнил положението ви. Разбира се, има и вариант да не успявате да погасите настоящите си задължения и нов заем допълнително да натовари бюджета.

Не забравяйте да изчислите какви са реалните доходи, с които разполагате. Отпускането на кредит не е за всеки, особено ако имате лоша история в кредитния регистър.

Пясъчен часовник, показващ, че наближава време за теглене на бърз кредит

Преди да посегнете към бутона за подаване на заявление, е задължително да направите разчет на това какви са приходите и разходите ви и какво може да си позволите. Бързите онлайн заеми са същите като стоковите кредити, с разликата, че първите може да се вземат за много кратък период – например до 30 дни. Неоспорим факт е удобството да се получат малки суми, с които да бъдат покрити нуждите до заплата. Но е много важно да прецените какво точно е възнаграждението ви и каква част от него би отишла за погасяване на дълга.

Много хора не си правят сметка и се втурват в получаването на бърз заем онлайн. Но освен чистата сума, е възможно да има и допълнителни оскъпявания. А те ще повишат цената на самия заем. Задължително проучете дали това е така и при избраната от вас компания за бързи кредити.

Ако вече имате един заем, който изплащате и вземането на втори такъв ще утежни положението ви – не го взимайте. Иначе рискувате да влезете в т.нар. дългова спирала и да вземате заеми за покриване на стари такива.

Прочетете внимателно условията на кредита

Направете информиран избор. Проучете всичко по потециалното теглене на кредит, използвайки всеки възможен източник или опция, предоставяна от кредитора.

Кредитните калкулатори в сайтовете на компаниите за бързи кредити са много полезен инструмент. С тях могат да се видят какви са сумата, лихвата, срокът и общата цена на услугата. Избирайки фирма за бързи заеми, прочетете внимателно какви са всички общи условия на компанията. За да сте сигурни, че всичко е ясно, вижте опциите на няколко различни фирми. Тук особено внимание трябва да се обърне на това какво се включва в дължимата от вас сума. Не бързайте с потвърждаването. Четете внимателно каква сума теглите, за какъв период и колко трябва да върнете. Извършили необходимото предварително проучване, вие си осигурявате спокойствието, че ще изплатите дълга си в ясно очертаните времеви рамки, знаейки точно каква сума трябва да върнете.

Полуаване на пари на заем от компания за бързи кредити

Не пропускайте да обърнете особено внимание на условията за връщане и специално на падежните дати на избраната компания за бързи кредити. Дори да сте отлични платци и да се стараете винаги да си плащате дължимите вноски навреме, проверете какво би се случило, ако закъснеете с ден, два или повече. Проверете каква ще бъде наказателната лихва за този период и има ли възможност за отсрочка. Проверете и дали може да предоговорите вноските при нужда. Проверете има ли кой да отговори на въпросите ви дори в почивните дни. Вижте дали, ако искате да погасите предсрочно сумата, има условия или допълнително оскъпяване. Предпазвайте се от изненади и бъдете внимателни!

Промоционални условия

Промоционалните оферти често биват предлагани от все повече фирми на пазара. По този начин те съумяват да привлекат по-голям брой клиенти. Такива оферти са пряко свързани с безлихвени заеми, заеми без такса за кандидатстване или предложения за участие в различни томболи, в които да може да бъде спечелена предметна или парична награда например.

Такъв тип промоционални условия със сигурност са добре дошли за всеки един потребител, тъй като все пак те са нещо, което би им донесло допълнителна полза.

Vivus – компания за бързи кредити, на която можете да се доверите

Vivus е компания за бързи кредити, която предлага кредити до заплата. Срокът на връщане може да бъде между 5 и 30 дни. Първият кредит е без никакви лихви и такси. Може да се изтегли сума между 50 и 600 лв. за първи кредит. За втори и следващи заеми може да се достигне до максимална сума за кандидатстване от 1500 лв.

Работим 7 дни в седмицата, за да можем да отговорим на всички клиентски въпроси и да съдействаме на хората, нуждаещи се от бързи пари на заем. Няма излишна документация, не се изискват поръчители, не се изисква трудов договор. Самото кандидатстване става бързо и удобно на нашия уебсайт.

Още по темата