Обратно
4.2.2022

Какво е миглопластика и колко струва?

Автор:
Vivus.bg

Съвременните жени са изключително амбициозни – искат да бъдат равни на мъжете, но това далеч не е всичко. Те вече заемат високи постове, печелят състезания, ръководят предприятия, управляват държави и дори цели съюзи от държави. Но едно нещо винаги ще остане от изключителна важност - желанието да бъдат красиви. В името на външния си вид те правят какво ли не – прекарват часове пред огледалото, посещават салони за красота, пръскат много пари за професионални кремове, гелове и прочие. Днес на пазара се предлагат много стоки и услуги, с които жените могат да подобрят външния си вид и стил. Сред тях има една, която се нарича миглопластика.

Какво представлява процедурата миглопластика?

Миглите са малка част от лицето, но променят съществено изгледа на човека. Малките, къси и редки мигли не будят възхищението на другите и за да променят тази реалност, много дами прилагат специални подчертаващи гримове. Предлагат се и изкуствени мигли, които след поставяне увеличават повече от два или три пъти размера на естествените мигли. Отделен е въпросът дали ви отиват и дали няма да изглеждате странно с тях.

Услугата миглопластика представлява нова технология на поставяне на мигли върху естествените ви косми с помощта на специални лепила. Това не е имплантиране на изкуствени косми с коренова система в клепачите, а закрепване на чужди миглички върху вашите. Дали това ще подобри външният вид на жената зависи до голяма степен от опита на нейния козметик за избор и поставяне на новите мигли. Услугата се предоставя в различни части на страната, така че не би трябвало да имате проблем да откриете специалист, който да ви ги постави.

Как протича процедурата за поставяне на мигли чрез миглопластика?

Първо трябва да изберете подходящите косъмчета и да решите колко от тях, събрани заедно, ще съставят новите ви мигли. Има няколко модела мигли, които се предлагат. Те са 3D, 5D, 6D. Моделите означават, че към едно косъмче се добавят 3, 5 или 6 по-малки косъмчета, които правят обема им по-голям. Ако например изберете 3D услугата, към всяка ваша мигла ще бъдат прикрепени нови мигли с 3 окончания и по този начин ще утроите вашите мигли.

Специалистите използват тънки пинсети и различни лепила за залепване на миглите върху естествените ви косми. Те не се поставят върху клепача на окото, а върху миглите. След процедурата резултатите веднага са налице и самочувствието на дамите бързо се подобрява. Миглите могат да бъдат изработени от коприна или косми от норка, а може да има и други видове. Преди да ви бъдат поставени новите мигли, е строго препоръчително да направите тест за поносимост към лепилата, които ще ви бъдат приложени.

Момиче по време на процедура по миглопластика

Колко време ще изкарат новите ви мигли, след като сте се подложили на миглопластика?

Това зависи от качеството на апликаторите, които са ви поставени и от начина, по който ще поддържате миглите си. В началото, след поставянето им, не трябва да миете очите си или да ги навлажнявате, за да може лепилото да втвърди нормално. Не бива дори да плачете или силно да се вълнувате, да плувате или да ходите на сауна, за да не се навлажнят. След като мине срокът за изсъхване на лепилото, можете да се миете и къпете както обикновено.

Срокът, през който можете да се радвате на миглите си, е 3 месеца. След това те трябва да се подменят или отстранят напълно, ако вече не сте ги изтрили с ръце по невнимание, докато търкате очите си. Освен това естествените мигли растат и падат по естествен начин, а с тях падат и новите ви косъмчета, което означава, че за да поддържате визията си, се нуждаете от регулярна поддръжка.

Възможно ли е миглопластиката да бъде опасна?

По-скоро не. Процедурата по миглопластика не е опасна, особено след като проверите дали не сте алергични към лепилата или новите косми. Опасността идва най-вече от това, че много дами от страх да не загубят красивите си нови косъмчета по клепачите, избягват да ги мокрят или правят това съвсем оскъдно, което може да доведе до прекомерно замърсяване и очни инфекции.

Колко струва миглопластиката в България?

Това зависи от вида на материала, от който са изработени миглите - норка, коприна или синтетика. Естествените косми от първите два варианта са по-леки, ефирни и красиви, но значително по-скъпи от синтетичните. Цената за поставянето на миглите при първото посещение на козметик варира между 80 лв. и 150 лв. Броят на косъмчетата, формиращи обема, играе също важна роля. Колкото повече косъмчета ви поставят на клепач, толкова по-висока цена ще плащате.

Процедурата обикновено не свършва от първия път. Ще се наложи да отидете на поддържаща терапия, при която ще ви бъдат добавени нови мигли или ще претърпите корекции, което струва сума в порядъка на 50-70 лв. Така сумата може да възлезе на общо над 200 лв. за миглопластика. А ако желаете качествени материали и обем, може да ви излезе дори по-скъпо. Имайте предвид обаче, че по-евтините изкуствени косми на миглите падат по-често и ще ви се налага повече да посещавате козметични услуги. Това в края ще се отрази не само на разходите, но и на загубеното време за процедури.

Ако към момента нямате налична необходимата за такава процедура сума, можете да се обърнете към Vivus.bg с искане за бърз кредит. Ние ще се радваме да можем да ви помогнем да осъществите мечтата си за красиви мигли. Освен това при теглене на първи кредит от нас нямате никакво оскъпяване на сумата, ако спазите срока си за връщане.

Какви са предимствата и недостатъците на миглопластиката?

Предимствата на процедурата по миглопластика са по-добрата външна визия, близка до естествената красота и по-малкото необходимо време за разкрасяване пред огледалото. Вече ще можете да спите до по-късно, вместо да ставате с половин час по-рано, за да се гримирате.

Недостатъците са сравнително високата цена и необходимостта от последващи посещения при вашия козметик. Неволното разтъркване на клепачите ви може да премахне немалка част от новата придобивка, а това би довело до ново ходене за поставяне на липсващите мигли. И съответно - до още разходи. Също така, тъй като парата, която се използва за почистване на лице, може да размекне лепилото, трябва да се лишите от някои козметични услуги за периода, в който носите миглите. Няма да можете обилно да миете очите си с вода и спокойно да почиствате грима си отново по същите причини.

Още по темата