Обратно
6.7.2017

Море в Гърция

Автор:
Kaloyan Stoyanov

Море в Гърция винаги е мисъл, която изниква в съзнанието ни, когато времето се затопли и лятото дойде. Някои хора предпочитат да прекарат отпуската и почивката си там, други предпочитат българското Черноморие. Винаги ще съществуват спорове къде е по-добре да отидем на море. Винаги ще има привърженици на българските плажове, винаги ще има такива и на гръцките. Все пак както се казва „вкус другар няма“ и различните хора предпочитат различни неща и места. Ако вие сте от хората, които държат на родното Черноморие, тук може да намерите доста предположения за плануване. Ако обичате да ходите на море в Гърция или пък не сте били там и искате да научите малко повече за това, което можете да намерите там, то следващите редове са точно за Вас.

На море в Гърция

Южната ни съседка разполага с 16 хиляди километра плажни ивици и над 1000 острова. А 16 000 км и над 1000 острова определено си е доста. Което пък от своя страна дава пребогат избор на плажове и места, между които да си изберем, ако решим да направим море в Гърция. Чистите и прозрачни води в комбинация с предостатъчното места за сърф, гмуркане, плажни забавления и морската храна са гаранция за незабравим престой.

Гърция има един от най-красивите естествено създадени релефи в света. А това гарантира множество незабравими морски гледки, плажни ивици и уникални изгреви и залези на морския бряг. Отивайки на море в Гърция, можете да сте сигурни, че няма да съжалявате за избора, който сте направили. Гледките, които се разкриват, естествено са предпоставка за множество снимки, с които да се запечатат всички спомени за в бъдеще. С или без деца, с родители или с приятели, с голяма група или с най-близките приятели, хубавите моменти са гарантирани.

Кой плаж да посетите, отивайки на море в Гърция?

Изборът на плаж е повече от голям, като в редовете по-надолу ще можете да намерите само част от всички, възможности, които получавате, ако отидете на море в Гърция.

Навагио

Навагио е един от най-известните плажове не само в Гърция, но и в целия свят. Намира се на остров Закинтос в западната част на Йонийско море, като се характеризира с изумрудени сини води, златиста плажна ивица и живописни скали и пещери. Дълго време е бил наричан от местните плаж Свети Георги, но през 1983 г. кораб се разбива в залива, а вълните го изхвърлят на брега. Корабът си стои на плажната ивица и до ден днешен, а след този инцидент местността е наречена Заливът на корабокрушенците. До залива може да се стигне само по вода, няма коли или друг наличен транспорт. Всички тези неща привличат туристите и особено през лятото редовно мястото е препълнено. Но цялата тази красота там определено си заслужава. А освен това можете да поплувате и в компанията на морски костенурки. Опитвате се да си представите как изглежда мястото? Ето го нагледно.

Лефкада

Лефкада се счита от мнозина за Карибите на Гърция и е един от най-красивите острови в Йонийско море. До него може да се достигне с кола само благодарения на плаващ мост или с ферибот. Мек климат, чисто море, красиви плажове, красиви планини и невероятни водопади характеризират острова. Именно те са причината мястото ежегодно да привлича хора от цял свят.

Трите най-известни плажа са Порто Катсики, Катизма и Егремни. Легендата гласи, че островът е бил подарък от бащата на Орфей за бащата на Пенелопа. Почитателите на водните спортове със сигурност ще останат доволни от възможностите, които могат да получат там да се отдадат на любимите си спортове.  В уникалността на плажовете в Лефкада ще Ви убеди и това видео.

Миртос

Плаж Миртос се намира в Кефалония. Плажната му ивица е толкова дълга, че изглежда, че няма край и се намира между две величествени планини – Калон Орос и Агия Динати. Заобиколен е от прекрасна природа, а гледката, която се разкрива от пътя към плажа, определено може да ти спре дъха. Има уникален контраст между тюркоазените морски води и белите мраморни камъчета. Неслучайно е избиран 12 пъти за най-добър гръцки плаж в проучвания, правени от Министерството на туризма в Гърция.  А ето и доказателство за красотата на това място.

Елафониси

Елафониси се намира на югозападното крайбрежие на Крит, който е петият по големина остров в Средиземно море. Плажът е известен с изключително светлия си бял пясък, в който могат да се доловят дори розови нюанси. Представлява плитка лагуна, свързваща Крит с намиращия се близо до брега малък остров Елафониси, означаващ в превод „Островът на съкровищата“. Пейзажите, които се разкриват, са много красиви и радващи окото. Морските води са прозрачни, а ароматът на море създава чувство за спокойствие. Заради климата си Елафониси е перфектна дестинация за море в Гърция по всяко време в годината. А това видео ще Ви убеди колко приятно местенце е този плаж.

Периса и Периволис

Плажовете Периса и Периволис се намират на остров Санторини, който е най-известният гръцки остров. На практика тези два плажа са една обща дълга ивица. Плажът и камъчетата са черни и затова често мястото е наричано Черните плажове. Цветът е типичен за места със силна вулканична дейност в миналото, а това място е било точно такова. На плажа Периса може да се намерят едни от най-добрите условия за гмуркане, водни ски и уиндсърфинг на Санторини. Редовно през лятото в баровете пускат музика някои от най-известните световни диджеи. А ето и нещо, с което да усетите от духа на това място.

Емпалос

Гледката на остров Емпалос може да бъде описана просто като неподправена красота. Полуостров Грамвоуса, намиращ се в северозападната част на Хания, създава неописуемо красив залив, който всеки турист помни до живот. Най-ясна представа за гледката можете да добиете от видеото.

Саракинико

Саракинико е най-известният плаж на Милос. Известен е още като „лунния плаж“, защото пейзажът му прилича на сцена на извънземно място – пясъкът е заменен от специфични меки скали с искрящ бял цвят. Скалите са учудващо лесни за ходене и катерене, въпреки че изглеждат доста хлъзгави. Каменни арки рамкират блестящата бяла пясъчна ивица. Залезите са вълшебни и си заслужава да бъдат видяни. А ето и част от красотите нагледно.

Още плажове за море в Гърция

Досега прочетохте само част от предложенията къде точно да отидете на море в Гърция. Само част тъй като има още не едно или две места, които можете да посетите.

Ще споменем още Олимпик Бийч на Паралия Катерини, плажа Лагомандра до Неос Мармарас, Ксениа на един от полуостровите Халкидики, Офринио Бийч, плаж Гьола на остров Тасос. Ще споменем също плажа Свети Павел на остров Родос, Палеокастрица на Корфу, Сталис на остров Крит, Силос на остров Елафонсиос, Вутуми в местността Антипаксой. И това не са всички плажове. Има още много такива приказни места, които си заслужава да бъдат видяни. Чиято обстановка си заслужава да бъде усетена. Лятото е в разгара си, слънцето ни казва всеки ден, че ни е време за море и плаж. Идеите са налице, възползвайте се и направете лятото си още по-хубаво.

Още по темата