Обратно
1.9.2018

Можем ли да теглим заеми без доходи?

Автор:
Vivus.bg

Няма хора с една и съща съдба и в едно и също житейско състояние в даден момент. Всеки един човек е уникален сам по себе си и затова хората сме толкова различни. Именно затова е от огромно значение всеки човек да има достъп до допълнителни средства, независимо дали в този момент няма постоянна работа или работи на трудов договор. Ако се притеснявате, че ви трябват пари, а сте безработни или не сте назначени на постоянен договор, то това вече не е проблем. Задавате си въпроса дали може да се теглят заеми без доходи. Отговорът е да, но зависи от коя компания. Много от фирмите за бързи заеми отхвърлиха условието за трудов договор, така че ако банката не ви даде определена сума, може да потърсите по-малка именно от небанковите институции.

Можем ли да теглим заеми без доходи?

Да, тегленето на заеми без доходи е възможно! Някои кредитори ще ви предложат подобен род бързи кредити, дори в момента да не сте нает на работа и да нямате доказани доходи. Други фирми също могат да ви отпуснат, но ще трябва да докажете, че печелите пари под някаква форма. При тях ще трябва да покажете някаква форма на лични приходи, които да обезпечат заема. Това може да означава получаване на социални плащания, ако сте самостоятелно заети лица. Друг пример, който може да го докаже, е получаването на редовен депозит в банковата ви сметка от инвестиции например. Възможно е заемодателите да изискат достъп до вашата банкова история и финансови документи. Чрез тях те ще искат да се убедят, че ще можете да изплатите заема.

Важни неща, които трябва да имате предвид, преди да теглите заеми без доходи

Когато имате насреща компании, готови да ви отпуснат пари, без да е необходимо да предоставяте купища документи, трябва да се подготвите и да „настроите“ своите финанси така, че да си осигурите безпроблемно изплащане. За какво да помислите, преди да натиснете заветните бутони за изпращане на заявки за заеми без доходи?

  • Трябва да можете да изплатите заема

Това е основното нещо, което кредиторите търсят, когато разглеждат заявката ви – без значене дали става дума за банкова или за небанкова институция. Ако искате да вземете само малка сума и приходите и разходите ви показват, че можете лесно да управлявате текущите плащания, тогава може да сте одобрени. Ако искате да заемате голяма сума пари, която ще ви затрудни да управлявате ежедневните си разходи, има възможност кредиторът да ви откаже.

  • Другите изисквания ще трябва да бъдат изпълнени

Ще трябва да проверите другите изисквания за допустимост, определени от кредитора, преди да кандидатствате за заеми без доходи. Само защото имат гъвкави критерии, когато става въпрос за работния ви статус, това не означава, че те ще бъдат гъвкави за всичко останало. Задължително е да имате валидна лична карта. Необходимо е да не скривате информация за вас. Някои компании имат изискване и за поръчител или поръчители, за да могат да ви отпуснат парите.

  • Получавате социални плащания

Това често е нещо, което позволява на кредиторите да обмислят вашето желание за заем, особено ако в момента сте безработни. Ако получавате социални плащания като цяло или това е само допълнителна част от доходите ви, заемодателите ще вземат предвид това при оценката на способността ви да изплатите заема.

  • Планове за бързи кредити

Както всички краткосрочни заеми и при бързите заеми е задължително да внесете главницата и лихвата в точно определените срокове. Ето защо заемодателите предпочитат да сте наети и да имате регулярни доходи всеки месец. Ако не сте на постоянна работа, може да е достатъчно да покажете алтернативен източник на доходи.

  • Автоматични плащания

Ако сте избрали да правите автоматично погасяване на заема си е задължително да поддържате достатъчно пари в сметката си, докато не мине транзакцията.

Какви са изискванията за теглене на заеми без доходи?

Много компании предлагат възможността за теглене на бързи заеми без доходи. Това обаче не означава без никакви доходи. Правейки паралел между банките и небанковите институции, първите определено имат по-строги изисквания към кандидатите. Фирмите за бързи заеми обикновено са по-толерантни и приемат дори социалните плащания като майчинството например за доход. Ако не сте от тази категория, но имате други доходи, въпреки липсата на работа, може сами да прецените дали ще получите одобрение или не. Изискванията се различават в зависимост от заемодателя и желаната сума. Преди да подадете заявление, трябва да проверите конкретните критерии, но може да се наложи да приложите едно от следните неща:

  • Посочване на конкретен доход

Въпреки че може да не се налага да работите, все пак може да се наложи да имате редовен доход, който да приложите при кандидатстване. Това е общ критерий за повечето заеми, така че ако получавате социални плащания или наем, доход от инвестиции и т.н., не забравяйте да посочите тези суми.

  • Вашия кредитен рейтинг

Кредиторите често могат да гледат отвъд отрицателните точки в кредитния регистър. Имайте предвид, че тази гъвкавост има ограничения. Например може да имате няколко закъснели плащания по кредити, но това да е било в миналото, да е било само веднъж и да сте изплатили успешно своя заем в срок, въпреки лекото закъснение.

  • Вашите активи

Ако притежавате автомобил, недвижим имот, акции, спестявания и т.н., молбата ви има по-голям шанс да бъде одобрена. Това е така, защото кредиторът може да използва посочените от вас активи като обезпечение за заема.

Ако сте твърдо решени да кандидатствате за бързи заеми без доходи, преценете добре дали имате възможност да върнете сумата и да ви остават достатъчно средства, за да посрещате другите си нужди.

Може ли да се теглят заеми без доходи от Vivus?

Vivus също предлага на клиентите си възможност за теглене на бързи заеми без доходи. Няма изисквания за поръчителство. Няма излишна документация. Процесът по кандидатстване става онлайн и отнема не повече от десетина минути. Заемите са до заплата – това означава, че максималният срок за връщане е до 30 дни. Минималният срок пък е 5 дни. Първият кредит от Vivus може да бъде за сума от 50 до 600 лв., като няма никакво оскъпяване. Това означава, че за първи кредит клиентите връщат точно колкото са взели в рамките на избрания от тях срок.

Още по темата