Обратно
17.12.2018

Пари назаем до заплата

Автор:
Vivus.bg

Бързите кредити стават все по-предпочитан начин за намиране на пари назаем до заплата при спешна нужда от покриване на непредвидени разходи. А такива може да изникнат по всяко време, колкото и добре да се планират разходите. Неочакваните нужди обикновено вкарват човек в търсене на изход от създалата се ситуация. Един от най-лесните начини е да се вземе заем от приятел например. Във време на празниците обаче това е доста трудно. Това е така, защото повечето хора отдавана са планирали своите разходи за подаръци, храна, куверти, транспорт и т.н. и може да нямат възможност да ни услужат. Лесен начин за намиране на пари, които да покрият периода до следващия превод на трудовото възнаграждение, е вземането на бързи заеми до заплата. Какво е важно да се знае, когато се взема подобен род заем?

Има ли безлихвена опция за теглене на пари назаем до заплата?

Доста компании предлагат опции за теглене на безлихвен кредит. Обикновено това е възможно при възползване от първи кредит от съответната фирма. Пресметнете колко време ви остава до превода на следващата ви заплатата и си оставете няколко дни, за да имате опция, ако евентуално средствата се забавят. Небанковите финансови институции са изключително гъвкави при просрочие. Така че ако ви се наложи да се забавите с няколко дни, обадете се и проверете какви опции имате.

Все пак е хубаво да сте информирани, че при нужда от пари назаем до заплата имате и опция за безлихвен заем, при който няма да има оскъпяване на изтеглената от вас сума.

В коя банка е вашата банкова сметка?

В повечето случаи компаниите за бързи заеми работят с повечето от банките на пазара. Това означава, че ако изберете опцията да получите парите в банковата си сметка, те ще дойдат до минути. Проверете с кои банки работи избраната от вас компания, ако предпочитаният начин за получаване на сумата е именно този. Когато компанията кредитор не работи с банката, в която вие имате сметка, то преводът обикновено идва до 2-3 часа в зависимост от това кога точно сте били одобрени. Възможно е да дойде дори на другия ден, ако сте били одобрени по-късно през деня.

Повечето компании работят и с касите за плащане на комунални услуги – EasyPay. Така че това също е удачен вариант, ако не ви се занимава с банки или искате да получите сумата веднага. Преводите към EasyPay отнемат само минути и бързо бихте получили парите си.

Друга опция е получаването на средствата в някои от офисите на компанията, ако избраният кредитор има такива в страната и ако има възможност за такова получаване като цяло, разбира се.

Как ще разберете дали сте одобрени?

Има различни начини, по които фирмите за бързи кредити изпращат отговора на заявките на клиентите. При някои това става по електронен път чрез имейл до клиента. При други е чрез телефонно обаждане. Ако имате опция – изберете най-удобната за вас.

Много е важно да попълвате коректно данните си. Проверете няколко пъти дали правилно сте изписали своите лични данни, телефонния си номер и електронния си адрес. В някои случаи може да се наложи по електронен път да проверите или да потвърдите желанието си за заем чрез специално изпратено електронно съобщение. Е, ако си объркате имейла, най-много без да искате, да шокирате някой, че има заявка за кредит. А самите вие няма да получите чаканото писмо. Тъй като онлайн заемите обикновено се сключват по електронен път, често се изисква някаква верификация – обаждане от страна на кредитора, потвърждаване на имейл или на код или нещо друго. Когато искате пари назаем до заплата, си осигурете надеждна интернет връзка и сигурен мобилен телефон. Така целият процес би протекъл гладко и безпроблемно.

Има ли фирмата кредитор описание на минималните изисквания за отпускане на пари назаем до заплата?

Ако искате пари назаем до заплата от съседа, едва ли ще имате нужда от кандидатстване и одобрение. Но ако подавате искане към компания за бързи заеми, трябва да се съобразите с минималните им критерии за одобрение. Макар в обществото да битува мнението, че подобни заеми се отпускат на всеки кандидатствал, това съвсем не е така. Напротив – и компании от сектора на бързите кредити отказват продуктите си на клиенти, които твърде много надценяват моментното си положение. За да получите кредит до заплата е логично, че работите някъде или например сте самонает и се очаква да имате регулярни плащания. Все пак това не е задължително условие при всички фирми. От значение обаче е дали имате лоша кредитна история в Централен кредитен регистър. В повечето случаи ако сте с такава, то заявка би ви била отказана. Разбира се, трябва да имате и навършено пълнолетие.

Работите ли на трудов договор?

След като искате продукт като кредит до заплата, се предполага, че имате трудов договор и регулярно трудово възнаграждение, което ще използвате за погасяването на исканата сума. Дотук добре. Но все пак може да се наложи да декларирате, че работите на безсрочен договор, а не на такъв в изпитателен срок. Ако сте от хората с втория вариант и все още не сте подписали постоянен договор, а сте в изпитателен срок, бъдете сигурни за себе си, че ще имате опцията да погасите задълженията си, в случай че работодателят ви реши да ви освободи предсрочно. Възможно е компанията кредитор да иска да декларирате, че работите именно на безсрочен контракт, за да ви отпусне пари назаем до заплата. Доста от компаниите обаче нямат изискване за работа на трудов договор и за доказване на доход като цяло.

Специални оферти за редовни клиенти

В стремежа си да привлекат колкото се може повече клиенти, много от компаниите, предлагащи бърз заем до заплата, дават допълнителни предимства на своите редовни потребители. При някои може да има отстъпка или безлихвени условия за теглене на пари назаем до заплата. При други може обработката на заявки от постоянни клиенти да става по-бързо. А при трети пък може да участвате в промоционални томболи с награди. Всичко зависи от политиката на съответната фирма. Когато ползвате за първи път подобен род услуги, а това често се случва около празниците, защото парите никога не стигат, е добре да теглите от сигурен кредитор, което би ви спестило много главоболия впоследствие.

Общите условия

Задължително е да знаете какви общи условия за кредит има съответната фирма. Тези за различните видове бързи заеми – било то на вноски или до заплата – обикновено са достъпни на интернет страниците на компаниите. Така можете да ги прочетете спокойно, още преди да подпишете. Важно условие при тегленето на пари назаем до заплата е предсрочното погасяване. То обикновено не е обвързано с допълнително оскъпяване за разлика от забавеното плащане. Така че ако заплатата случайно приятно ви изненада и подрани, не се чудете, а си платете първо кредита, преди да сте изхарчили средствата в друга насока.

Пари назаем до заплата от Vivus

Vivus също ви предлага възможност за изтегляне на пари назаем до заплата. Няма изисквания за работа на трудов договор, няма нужда от доказване на доход, няма нужда от поръчители. Нуждаете се единствено от личната си карта, за да попълните заявката си онлайн. А освен това първият заем е без никакви лихви и без такси. За първи заем можете да кандидатствате за суми от 50 до 600 лв. А срокът за връщане може да е между 5 и 30 дни.

Още по темата