Обратно
18.9.2017

Планирай своя бюджет с Vivus

Автор:
Vivus.bg

Чудили ли сте се как да накарате парите да работят за вас? Замисляли ли сте се какво да направите, за да може накрая на месеца да не броите последните си останали монети, а да разполагате с достатъчно средства и тогава? Опитвали ли сте се да планирате своя бюджет още в началото на месеца? Или дори още в началото на годината? Най-вероятно всеки човек би отговорил с „да“ на всички тези въпроси. Най-вероятно всеки човек дори си е задавал тези въпроси неведнъж. Но и най-вероятно много хора все още не са намерили решението на всички тези „задачи“. Ето защо ние от Vivus искаме да ви дадем няколко съвета как да се научите да планирате своя бюджет и да ви обясним какви варианти имате, когато въпреки всичко тази задача се оказва непосилна.

Защо не ни стигат парите за месечния бюджет?

Знаем, че в днешно време светът се комерсиализира все повече и повече. Заобиколени сме и продължаваме да се обграждаме с все повече материални неща. Отвсякъде се появяват все повече нови и нови продукти, а търговците измислят всевъзможни начини да ни убедят да си ги купим. Неусетно, дали заради нуждата, заради модата или просто защото искаме да имаме и тази нова вещ, си я купуваме. След това си купуваме следващата, след това още една. Така е не само с материалните неща, но също и с нематериалните. Предлагат се изключително много и разнообразни услуги, коя от коя по-привлекателни. Решаваме да се възползваме и от тях…

Покрай всичко това, разбира се, имаме и ежедневни, ежемесечни и прочие разходи. А те са си разходи, които по принцип знаем, че ще имаме. Знаем например, че в началото на всеки месец имаме определен бюджет, от който трябва да отделим пари за сметките за ток, вода, парно, интернет, наем и така нататък. Знаем със сигурност, че за предстоящия месец нямаме цяла заплата за харчене за удоволствия, а каквото остане от нея, след като платим битовите си сметки.

След тези разходи и ако похарчим повече пари, за да си купим нещо допълнително, изведнъж можем да се окажем в ситуация, в която сме останали без средства. Това със сигурност е неприятен момент за всеки човек. Тук винаги се появява въпросът какво да направим, за да се справим с разходите до получаване на следващата заплата. Тук се появяваме и ние от Vivus.

Какво е Vivus?

Vivus е компания за бързи кредити, оперираща на българския пазар от края на 2013-та година. Vivus е търговска марка на „ВИВУС.БГ“ ЕООД – дружество, което е част от международната компания 4finance AS. Като част от такава голяма компания ние се стремим да спазваме и да следваме нейните принципи и цели. Важно за нас е да предоставяме бързи, лесни и удобни финансови услуги за клиентите ни и да предлагаме възможно най-добрите финансови условия, които да задоволяват потребителското търсене.

Лесно и бързо кандидатстване за заем, ако имаме проблеми със своя бюджет

Точно заради това ние се появяваме насреща точно в моментите, в които заплатата е свършила. Знаем, че малко допълнителни средства към месечния ни бюджет винаги са добре дошли за всеки. А особено когато моментът е наистина належащ, ние сме готови да съдействаме с допълнително финансиране.

Как става кандидатстването във Vivus?

Процесът по кандидатстване е максимално опростен, за да може съответно клиентите да разполагат със „свежо“ финансиране възможно най-скоро, след като им изникне нужда. Периодът от пускането на заявката до получаването на финален отговор отнема до 15 минути. За да може да се кандидатства, е необходимо да се влезе на нашия уебсайт, да се изберат желаните сума и срок, да се натисне бутон „Кандидатствай“ и да се попълни регистрационната форма.

След като кредитните ни специалисти извършат проверка, се дава окончателен отговор дали кредитът е одобрен. Нашият екип работи 7 дни в седмицата и при нужда от повече информация винаги може да ни потърсите на телефон 0700 450 10 или на кратък номер *4000.

Какви кредити предлага Vivus?

Кредитите, които предлагаме от Vivus, са бързи кредити или още т. нар. кредити до заплата.  За първи заем сумата, за която може да се кандидатства, е до 600 лв. Срокът за връщане, който може да бъде избран, е до 30 дни. Важно е да се знае, че първият заем при нас е без лихви и без такси. Това означава, че за този първи кредит клиентите връщат точно толкова, колкото са получили, в рамките на срока за връщане, който сами са избрали.

Ако искате да научите още повече за нашите кредити и условията, които предлагаме, можете да прочетете повече тук.

А как да планираме непредвиденото при наличния ни бюджет?

Споменахме вече за разходите, които обикновено имаме през месеца. Споменахме и за разходите, които сами си създаваме, тъй като искаме да се сдобием с някоя нова придобивка или да се възползваме от някоя услуга. А какво се случва, когато се появи някой неочакван разход? Какво правим, когато трябва да изхарчим пари, които изобщо не сме предвиждали в своя бюджет за месеца?

На всеки най-вероятно му се е случвало да изпадне в такава ситуация. Замислете се за последния път, когато получихте изравнителната сметка за парното, а тя се оказа доста по-висока от очакваното. Някой домакински уред е изгорял и не може да се ремонтира, а трябва да се поднови – познато, нали? А когато колата се счупи и трябва да бъде поправена, тъй като се придвижвате с нея постоянно?

Неприятна изненада по лицата на мъж и жена заради неочаквано висока сметка

Ситуации – много, решенията обаче не винаги са толкова много, а има и такива, които не винаги са удачни.

Какви са възможните варианти за “закърпване” на изразходения ни бюджет?

Вариантът за вземане на пари назаем от приятели и роднини винаги е съществувал и винаги ще съществува като решение. Но знаем, че той обикновено е свързан с неудобство. Неудобството е най-вече от това, че ще трябва да се поискат пари. А поискаме ли, след това може да започнат да ни одумват, да коментират за какво ще ги използваме, да искат да ги върнем по-скоро, отколкото сме се разбрали и прочие.

Вариантът с тегленето на кредит от банка също е реален. Там обаче не трябва да забравяме, че обикновено процедурата е по-бавна и изискванията повече, а парите ни трябват още сега.

Кое е най-доброто решение?

Точно в този момент се появяват и бързите заеми, предоставяни от небанкови финансови институции. Точно в този момент се появяваме и ние от Vivus. При всеки такъв непредвиден разход, ние сме насреща, за да може той да бъде посрещнат без притеснения. Кандидатстването и получаването на заем е лесна и бърза процедура. А това е точното „лекарство“, от което се нуждае всяка спешна и непредвидена нужда от пари. Информацията е винаги навременна и ясна. Стараем се да сме максимално прозрачни и да предлагаме максимално добро и коректно обслужване. Клиентите винаги са на първо място, а ние сме на тяхно разположение 7 дни в седмицата.

Планирането на бюджет от наша страна със сигурност е хубаво нещо. Разчитането на разходите и подготовката за всеки един от тях понякога обаче е предизвикателство. В тези моменти Vivus e винаги насреща – готов да ги посрещне и да ги пребори.

Още по темата