Обратно
12.6.2018

Пролетната тенденция в обличането

Автор:
Kaloyan Stoyanov

Пролетта е вече в разгара си. Докато някои все още се чудят дали следващите дни от юни ще предложат подходящо време за море или посещението на плажовете ще се отложи за момента, какво казват дизайнерите по отношение на пролетната тенденция в обличането? Трендовете за тази година отдавна са известни, така че разровете гардероба и вижте дали нямате нещо точно в този стил. Модата е изключително динамична, но много често в последните години се появяват тенденции, които са били много актуални в минали години. Ако пазите стари дрехи, те може точно сега да се окажат особено модерни.

Пролетна тенденция при дамите

Ето какво е заложено в пролетната тенденция в обличането на дамите:

  • Лавандулов цвят

Дизайнерите открояват лавандуловия цвят като особен хит. Много от големите имена в бранша залагат на модели именно в този нюанс. Ризи, рокли, панталони и гащеризони в лавандулово ще ви свършат чудесна работа, ако искате да сте в крак с модата.

  • Бели и черни точки

Големи и малки бели и черни точици по дрехите са актуална тенденция. Може да ги носите във всякакви комбинации – ежедневни и спортни облекла, елегантни офис костюми, рокли. Съчетаването на бял фон с черни точки и черен фон с бели точки е особено интересна комбинация. Тя е не само модерна, но и е много красива. Дори само една блуза с подобен десен ще ви придаде моден вид.

  • Флорални мотиви

Големи и красиви цветя намират място на подиума на пролетната тенденция в обличането при дамите. Много дизайнери залагат именно на този десен за различни дрехи. Може да облечете рокля на големи цветя, да съчетаете топ с такъв принт или пък с пола в пастелен цвят. Колкото по-нестандартни са цветовете, толкова по-интересно се получава.

  • Денимът

Традиционният деним отново се завръща на модната сцена и е особено актуален в пролетната мода при дамите. Може да се носи както във вид на дънки, така и на връхни дрехи. Особен хит в типа дрехи са гащеризоните. Някои дизайнери предлагат и страхотни комбинации от деним с апликация от флорални мотиви. Ако все пак държите да се придържате към класическите облекла, изберете деним с бели шевове – абсолютен хит.

  • Прозрачните тюлове

Много дизайнери залагат на прозрачни облекла за пролетния сезон. Важно е обаче да знаете, че освен много секси, тези дрехи са подходящи за носене, ако имате и подходяща фигура. Макар представянията на модните специалисти да са доста дръзки, това определено не е облекло, подходящо за ежедневието.

  • Дрехи от винил и пластмаса

Немалко от водещите дизайнерски къщи предлагат облекла от винил и пластмаса. Елементите са обработени предварително и върху платната се предоставят различни картини, принтове и декоративни елементи.

  • Пола молив

Този тип дреха е част от гардероба на много дами. Според водещите дизайнери ще бъде и една от пролетните тенденции при дамите. Разновидности на текстила и цветовата гама има всякакви. Може да се комбинира както за по-строго официални среди, така и за по-ежедневни събития. Ако имате на разположение подобна дреха в гардероба, само й намерете компания във вид на лек пуловер, риза или блузка и комбинацията е готова.

Каква е пролетната тенденция в обличането при мъжете?

Дамската мода е много по-пъстра откъм различни видове дрехи. Ето защо много дизайнери се обръщат към дамите, вместо към господата. Въпреки това мъжката мода също не е за пренебрегване. Пролетната тенденция в обличането при господата също е много интересна.

  • Вертикално райе

Вертикалното райе е изключително удобен начин за разнообразяване както на официалните, така и на ежедневните дрехи. Можете да носите официална или спортна риза с вертикални райета, леки връхни дрехи със същия десен или обикновена тениска. Трикът при носенето на вертикално райе е, че то оптически удължава фигурата.

  • Цветни костюми

Сакото и панталонът – задължителна част от всеки костюм – отдавна не са само черни или в тъмни цветове. В пролетната тенденция в обличането при мъжете тази година дизайнерите залагат на много разнообразни цветове на костюмите – петролно зелено, светло кафяво, различни нюанси на синьото. Ако искате да разнообразите гардероба си, задължително се сдобийте с някоя такава дреха – хем е модерно, хем разнообразно.

  • Тропически принтове

Ризите с тропически принтове според повечето водещи модни къщи ще бъдат сред хитовете на този сезон. Независимо дали става дума за спортно-елегантни ризи с къс ръкав или комбинирани с по-строги панталони облекла – тенденцията е все една и съща. Може да изберете какъвто цвят пожелаете – важното е само да има тропически принт и да се съчетава добре с останалите дрехи.

  • Облекла за планината

Според много модни експерти, считаните за традиционни до този момент кройки за планински облекла се пренасят в ежедневната градска мода и по-специално в моделите на якетата. Разбира се, стилът не е толкова планински, а е пригоден към градския начин на живот. До голяма степен се запазват кройките и материите с типичните големи копчета, но цветовете са доста по-разнообразни.

  • Свободни джинси и панталони

Според някои от модните специалисти, стилът на обличане, близък до този от преди години, отново е на мода. Удобните, не прилепнали по тялото дънки в комбинация със свободна риза и удобни обувки – било то по-официални или по-спортни – е една от новите модни тенденции през пролетта. Подобен стил на обличане е удобен както за работа, така и за свободното време.

Още по темата