Обратно
29.6.2023

Кредит до заплата без лице за контакт

Автор:
Vivus.bg

Ако ви трябват спешно пари на заем, вече има голям избор от фирми за бързи кредити и банки, които могат да решат проблема ви. Може да се случи така, че да нямате човек, който да се съгласи да ви стане поръчител. Това неудобство кара много хора да търсят специални оферти за кредит без поръчител или бърз кредит без лице за контакт. Понятието “поръчител” е добре известно на широката общественост, но какво се явява лицето за контакт? Всъщност тези две понятия може да се припокриват, но между тях има и съществена разлика. Нека се спрем върху тях по-подробно. Нека разберем и в детайли какво точно стои зад понятието кредит до заплата без лице за контакт и с какво се храктеризира.

Що е то „лице за контакт“ при теглене на кредит до заплата без лице за контакт?

Това е физическо лице, което банките или фирмите за бързи кредити изискват да имате като допълнителна възможност да предадат определена информация чрез него на вас. Това може да се случи, ако вие сте възпрепятствани да отидете в офиса на кредитора или не отговаряте на телефонните им позвънявания и/или имейли. Кредиторът трябва да се свърже с клиента си, за да му предостави своето одобрение или друго известие, което не търпи дълго отлагане. В подобни случаи е необходимо да предоставите на фирмите за бързи кредити или банковите институции лице, което се нарича лице за контакт. Бърз кредит без лице за контакт се отпуска доста по-лесно от такъв от банка.

Лицето за контакт може да откаже да изпълнява тази функция спрямо кредитополучателя, тъй като то дава съгласието си устно по телефона. Няма писмен документ или договор, с който лицето за контакт да бъде ангажирано спрямо длъжника солидарно, освен ако не е поръчител на длъжника.

Може ли поръчителят да влезе в ролята на лице за контакт?

Да, поръчителят всъщност е лицето за контакт по документ. Когато кредиторът се налага да уведоми за нещо длъжника (например при просрочване на задълженията му), това лице бива търсено и уведомявано вместо титуляра по кредита. В случаи, когато кредиторът има изискуеми суми от неплатежоспособен клиент, той отново се обръща към поръчителя. Това прави поръчителя автоматично и лице за контакт, което не може да откаже тази своя отговорност към кредитора. Много оферти на фирмите за бързи кредите предлагат заеми без поръчители поради неудобството, което създава за техните клиенти намирането на солидарно отговорни лица. Но рядко банка ще предложи бърз кредит без лице за контакт.

Как може да получите кредит до заплата без лице за контакт?

Кредитът до заплата обикновено е заем, който се отпуска на лица с трудови правоотношения. Днес повечето хора не получават заплатата си на ръка, а по банков път. Банките почти винаги искат от клиентите си да предоставят IBAN на сметката, по която получават месечното си възнаграждение. Така кредиторът може да получи директно погасителни вноски, като се отклони част от месечното възнаграждение за погасяване на взетия заем. Предимството в този случай е, че не се налага да чакате на касата в банки и офиси за внасяне на месечната си вноска.

Кредиторите отпускат бърз кредит без лице за контакт при тегленето на малки суми. Този род кредити се погасяват най-често в рамките на месеца, но може и да бъде за по-дълъг срок. Често фирмите за бързи кредити отпускат онлайн кредит без лице за контакт, като на уебсайтовете им има допълнителна информация за кои техни оферти не се изисква поръчител и/или такъв човек за връзка. Кредиторът обезпечава риска с факта, че длъжникът е на трудов договор и не изисква поръчител или човек за контакт за сключването на договора.

Как да получите бърз кредит без лице за контакт онлайн?

За кандидатстване за бърз онлайн заем до заплата,за който не е нужно лице за контакт, ви е необходим компютър или друго електронно устройство (лаптоп, таблет, смартфон), което е свързано с интернет. Ще намерите в уебсайта на избрания от вас кредитор предоставени оферти, от които може да настроите желаните срок и сума. След това трябва да попълните онлайн форма, в която предоставяте лична информация. Кредиторът я съхранява по закона за защита на личните данни. Ще бъдете уведомени по имейл, със SMS и/или с обаждане по телефона за това дали сте одобрени за кредит без лице за контакт. Обикновено срокът за получаване на отговор трае само 15 минути.

Взимане на кредит до заплата без лице за контакт

Съкратено стъпките за кандидатстване онлайн за кредит до заплата без лице за контакт изглеждат така:

• Влизате в интернет страницата на кредитора.

• Избирате сумата на кредита и времето, за което ще го изплатите.

• Попълвате онлайн формуляра.

• На предоставения от вас телефон/имейл получавате уведомление за становището.

• Не е необходимо да имате лице за контакт, с което кредиторът да се свърже, но това невинаги означава, че не се изисква поръчител. Всичко зависи от компанията кредитор, както и от условията на кредита.

Вече много банки и фирми за спешни кредити имат разработени апликации за смартфон на андроид или айфон, за да ви улеснят максимално. Ако желаете да проверите интересуващата ви оферта за кредит без лице за контакт или кредит без поръчител, свържете се по телефона с кредитния консултант. Всички ваши въпроси за този вид кандидатстване ще намерят бърз и изчерпателен отговор. Това е модерна опция за кандидатстване, при която, след като се регистрирате, не попълвате онлайн форма, а следвате последователността, предложена ви от софтуера и избирате една от предложените оферти, показвани в апликацията. Този вид кандидатстване е защитен със съвременни методи на сигурност в интернет среда.

Какво е необходимо, за да кандидатствате за кредит до заплата без лице за контакт?

Трябва да получавате месечно възнаграждение или да работите на трудов договор, но някои кредитори могат да предлагат заеми и без това изискване.

Необходимо е да сте български гражданин, навършил пълнолетие и да имате валиден документ за самоличност. Понякога 18-годишна възраст е достатъчна за кредитора за отпускането на заеми. Но понякога се предпочита лицата, на които се дават средствата, да са поне на 19 или на 20-21 години.

Може да не получавате средствата си в банката, която ви отпуска този заем до заплата без лице за контакт. Удовлетворяването на това изискване от ваша страна обаче намалява кредитния риск и кредиторът би могъл да ви отпусне бърз кредит при по-нисък лихвен процент, ако е склонен към договаряне.

Възможно ли е да се вземе кредит до заплата без лице за контакт от Vivus?

Да, възможно е. Във Vivus няма изискване за предоставяне на лице за контакт. Кандидатстващият трябва да е навършил 19 години, да е български гражданин и да предостави изискваната от него информация при кандидатстването му.

Кредитът е до заплата, като при първо теглене няма оскъпяване. Това означава, че когато потребител взима първи кредит от Vivus, той връща точно, колкото е взел, в рамките на избрания от него срок. За първи заем е възможно да бъде отпусната сума от 50 до 600 лв., а срокът за връщане е от 5 до 30 дни. След пускането на заявката до 15 минути се получава отговор. При одобрение парите също се получават до 15 минути на лична банкова сметка или на каса на EasyPay.

Още по темата