Калкулатор за лихви по заеми

Калкулатор за лихви по заеми и прасе-касичка

Кредитите се превръщат в неизменен спътник на много семейства. Все повече хора особено в големите градове прибягват до търсенето на допълнителни средства, за да финансират различни проекти. Именно затова много институции предлагат различни продукти, насочени към конкретна цел. Искате нова кола? Потърсете автокредит – предлагат се както такива за нови, така и за стари автомобили. Имате нужда от ремонт – можете да намерите стотици предложения за потребителски заеми. Омръзнало ви е да живеете под наем и искате да пренасочите тази сума за погасяването на жилищния кредит на ваш собствен апартамент или къща? Тогава вижте какви са предложенията за жилищни или ипотечни кредити. Как да бъдете сигурни, че сте направили правилния избор обаче? Как лесно да се ориентирате в това колко би ви струвало да вземете даден заем и каква би била неговата месечна вноска? Ето тук идва на помощ нещо, наречено калкулатор за лихви по заеми.

В редовете надолу ще разберете каква е същността на един такъв кредитен калкулатор и за какво се използва. С негова помощ може лесно да се пресметне каква ще бъде сумата за връщане, ако изтеглите заем. Представлява добавка на уебсайта на кредитните компании, изглеждаща като калкулатор, с който обикновено се борави лесно и удобно. На сайта на Vivus може да бъде намерен още на началната страница.

Какво може да се пресметне на един калкулатор за лихви по заеми?

Когато една институция  – например фирма за бързи кредити – има кредитен калкулатор  на сайта си, то той не е еднакъв за всеки един предлаган продукт:

  • Ако искате кредит до заплата, ще можете например да вземете кредит до 1000 лева максимално със съответния срок на погасяване – например 30 дни.
  • Когато искате да вземете от същата институция кредит на вноски, имате варианта да си нагласите месечните плащания според вашите възможности и да видите какъв ще бъде периодът на връщане.
  • Ако пък искате да върнете парите по-скоро, можете да повишите вноските си.

Принципът на ползването е много лесен. Има различни видове кредитни калкулатори, като принципът им е един и същ. Те често се използват за изчисляване не само на заеми, но и на кредитни карти, овърдрафти и други банкови и небанкови продукти.

Защо да използвате калкулатор за лихви по заеми?

Представете си ситуация, в която сте изпаднали във финансово затруднение – например старият ви бойлер е изгорял и спешно ви трябва нов. Или пък наемът чака да бъде платен, но ви бавят заплатата и няма откъде да вземете пари за него. Започвате да се чудите откъде да намерите средства, с които да преодолеете тази мини финансова криза. Сещате се за приятели, роднини или пък финансови институции. В крайна сметка се спирате на варианта за теглене на заем от финансова институция.

Претегляне на везни на стойност от кредитен калкулатор и кесия с парични средства

Тъй като искате да сравните къде ще ви излезе най-изгодно, започвате да препускате из сайтовете за бързи кредити и да търсите най-добрата оферта. На места дължимата сума не може да бъде открита, на други се вижда, а на трети – освен, че се вижда, има и информация какво точно се включва в крайната сума. Със сигурност най-разумно би било да се доверите на компанията, която ви дава максимално много информация. А ние, от Vivus, сме компания, която винаги иска да даде цялата информация на клиентите си. В сайта ни всичко по процеса на online кредитиране, който предлагаме, е ясно и точно посочено.

Отваряйки сайта, още на началната страница се вижда лихвен калкулатор за кредита. С него лесно, бързо и удобно може да се направи справка за това каква би била сумата за връщане в зависимост от сумата и срока, за които искате да пуснете заявка. Местейки плъзгачите, избирате точно това, което искате и веднага виждате колко ще дължите, ако изтеглите съответния бърз кредит до заплата.

Какво точно показва този калкулатор за лихви по заеми на Vivus?

С помощта на плъзгачите на нашия калкулатор за изчисляване на лихви по заеми лесно могат да бъдат избрани сума и срок за кандидатстване. Сумата може да бъде между 50 и 1500 лв., а срокът – между 5 и 30 дни. В момента, в който това бъде направено, по-долу се показва директно информация за това каква ще бъде лихвата по заема, колко ще струва услугата за бързо разглеждане (ако клиентът си избере тази опция) и колко процента е Годишният процент на разходите (ГПР). Още малко по-надолу се виждат и крайната сума за връщане, заедно с датата, до която трябва да бъде върната.

Процент, показан на бутон на калкулатор за лихви по заеми

Освен това клиентът има възможност да избере или не опцията „Искам бърз заем до 15 минути“. Ако избере, че иска да получи бърз отговор, то той получава такъв в рамките на 15 минути, като заплаща такса за услугата за бързо разглеждане. Сумата е видима на нашия калкулатор за лихви по заеми през цялото време. Ако не иска да получи бърз отговор, то той маха отметката от опцията „Искам бърз заем до 15 минути“. По този начин той няма да заплаща сумата за съответната услуга, но се налага да изчака 7 календарни дни, за да получи отговор на заявката си.

Нашият лихвен калкулатор за кредити завършва с препратка към Преддоговорната информация (още известна като Стандартен европейски формат), тъй като е важно тази информация да бъде видима за клиентите по всяко време. Разбира се, има и бутон за кандидатстване. Чрез него всеки клиент може да пусне желаната от него заявка за бърз заем.

Финансови примери за крайна дължима сума чрез ползването на нашия онлайн кредитен калкулатор

Първи бърз заем

Първият кредит от Vivus е безлихвен. Това означава, че той няма никакво оскъпяване и клиентите връщат точно толкова, колкото са получили, в рамките на срока, който са избрали. За първи заем може да се кандидатства за сума до 600 лв. и срок между 5 и 30 дни. Това с пример означава, че при заявка в сайта ни за 600 лв. и 30 дни нашият калкулатор за лихви по заеми ще показва, че дължимата сума за този срок ще бъде 600 лв. Няма да има никакво оскъпяване, няма да има лихва или увеличаване на дължимата сума заради бързото разглеждане на заявката, а ГПР-то ще е 0%. Това са условията само при теглене на първи бърз заем от Vivus.

Втори и следващи бързи кредити

Следващите заеми вече имат оскъпяване. Нека да разгледаме какво би показал нашият кредитен калкулатор, ако бъде пусната заявка втори кредит от нас за 500 лв. и срок за връщане от 30 дни. Нагласявайки плъзгачите на този калкулатор за бърз кредит на началната ни страница, бързо ще можете да видите, че лихвата при тези условия ще бъде 16.85 лв., услугата за бързо разглеждане ще е 123.15 лв., ГПР-то - 49.7%. Така крайната дължима сума за тези 30 дни ще бъде 640 лв. Ако искате да разгледате други ситуации с различни суми и срокове, можете лесно и бързо да го направите, използвайки нашия калкулатор за лихви.

Финансов партньор

Когато ползвате услугите на Vivus, винаги знаете, че можете да разчитате на коректен финансов партньор, който винаги ви осигурява ясна и конкретна информация. В работата си насърчаваме нашите клиенти да вземат напълно информирано решение, преди да кандидатстват за онлайн заем. Важно е всички условия по кредита да бъдат прозрачни и всеки клиент да е наясно с тях. Именно затова предоставяме този удобен калкулатор за лихви по заеми на сайта ни.

Кандидатствай сега