Обратно
28.6.2021

Спешни кредити онлайн за неотложни финансови нужди

Автор:
Vivus.bg

Разходите са едно от нещата, които всеки човек неизменно планира. Има и случаи обаче, когато се появяват неотложни разходи, които често са непредвидени. Колкото и да се старае човек да заделя средства, за да посрещне неочакваните разходи, често това не може да се предвиди. Големи харчове като например ремонти на дома, покупка на нов автомобил, покупка на жилище, скъпа екскурзия или почивка обикновено се планират напред във времето. Това е така, защото вноските за покриването им често са ежемесечни в течение на няколко месеца или години, а понякога и десетилетия. Колкото и добре да се планират приходите и разходите на всяко едно семейство и всеки един бюджет, понякога се достига до липсата на средства, които да покрият именно тези неотложни финансови нужди. Откъде да потърсим пари при такава ситуация? Винаги когато изпаднете в неотложна финансова нужда, може да търсите спешни кредити онлайн от Vivus за покриване на разходите си.

Какво са спешни кредити онлайн?

Спешни кредити онлайн са суми, които обикновено се отпускат на ползвателя по интернет при спешни и неотложни ситуации. Това е сравнително малка сума с кратък срок на погасяване. Спешните кредити дават възможност на потребителя да излезе от моментното затруднено финансово положение, докато получи доход, след което да разплати дълга си.

В България този вид кредит става все по-популярен, като дори се изравнява по популярност с банковите заеми. Следователно все повече хора предпочитат краткосрочните кредити пред големите заеми, които трябва да се изплащат с години.

Какви са причините тези спешни кредити онлайн да стават все по-търсени?

Спешните кредити онлайн носят на потребителя редица предимства, които ги правят предпочитани пред банковите заеми. На първо място тегленето на такъв заем е изключително лесно и хората имат възможност да кандидатстват за него по интернет. Това означава, че няма нужда дори да излизат от дома си, за да получат парите, които са им необходими по спешност. Достатъчно е да подадат необходимата информация онлайн и ще получат отговор. Ако бъдете одобрени,  можете да получите парите си, дори още преди автомобилът ви да е стигнал до сервиза или преди да сте намерили фирма, която да ви ремонтира покрива. Повечето фирми за бързи заеми предлагат процедура по кандидатстване и получаване на отговор на заявката до 15 минути.

Разбира се, някои кандидати получават отказ за получаване на спешен кредит онлайн, но това е в случай, че някои от задължителните критерии не са покрити. Условията за придобиване на спешен кредит са много прости и най-често включват навършването на пълнолетие, чиста кредитна история и наличието на постоянен доход.

Ако имате нужда от средства и то веднага, но пък са почивни дни, със сигурност тегленето на бързи кредити при спешно появила се нужда е вариант за намиране на необходимите средства. Много от компаниите работят дори в събота и неделя, така че имате възможност да търсите заем и тогава.

Такъв спешен кредит е съществуващият кредит до заплата – тегли се малка сума пари, плаща се с една вноска на определената падежна дата. Има и опции за теглене на до 5000 лв., които да вземете на разсрочено плащане с вноски според вашите възможности. Ако например знаете точно колко пари ви трябват, можете да си нагласите сумите така, че да не се усещат осезаемо сред другите ви месечни разходи.

Кога можете да кандидатствате за спешни кредити онлайн?

Можете да направите това по всяко време, дори в почивните дни и то от дивана вкъщи. За разлика от банките, които имат регламентирано работно време, компаниите за теглене на спешни кредити онлайн са почти винаги на ваше разположение и най-вече когато имате належаща нужда от пари.

Какви са изискванията за отпускането на спешен заем?

За щастие, почти всеки може да се възползва от шанса да получи пари в най-необходимия момент, без да се налага да чука по вратите на близки и познати. Изискванията са изключително достъпни и включват:

  • Вие трябва да сте гражданин на Република България;
  • Трябва да сте пълнолетни, т.е. минималната възраст за кандидатстване е 18 години (или 19 при някои компании);
  • Необходимо е да имате добра кредитна история, т.е. да нямате забавяния в изплащането на предишни заеми и неуредени финансови отношения с кредитори или банки.

Предимствата при кандидатстването за спешни кредити онлайн са, че от вас няма да се изисква доказване на доход или да търсите гарант за заема. Всъщност, онлайн кредиторите дават възможност дори и на лицата без постоянен трудов договор да получат одобрение, стига да имат достатъчно приходи, с които да погасят своя спешен заем.

За какво са необходими спешни кредити онлайн?

На първо място от тях се възползват хората, които желаят да посрещнат спешно появила се нужда и не могат да чакат следващата си заплата. Това може да е належащ ремонт на колата или жилището, недостатъчно средства за преживяване до следващата заплата, планиран ремонт, неочаквани медицински разходи и други.

Семейство, нуждаещо се от спешни кредити онлайн за неотложни финансови нужди

Но не всички потребители теглят спешен кредит само по неприятни поводи. Някои желаят да се възползват от изтичаща оферта за изгодна покупка на мебел, техника или да отидат на почивка. Други имат спешно бизнес пътуване, което не търпи отлагане и за което нямат налични средства. Тегленето на спешен заем онлайн им позволява да се възползват от тези ситуации незабавно, вместо да чакат до заплата, когато възможностите ще са вече отминали.

Тегленето на спешни кредити онлайн спестява на ползвателите куп главоболия, свързани с искането на пари от роднини или приятели, на които се налага да обясняват настоящите си финансови неволи. Ако бъде върнат в срок, този кредит е изключително удобен за потребителите и запазва тяхната поверителност.

А ето и няколко живи примера, когато се нуждаете от спешни кредити онлайн:

Отивате да си платите сметката за парното. И осъзнавате, че парите няма да ви стигнат. Има решение – спешни кредити онлайн!

Отивате, обаче се оказва, че сметката ви е доста по-голяма, отколкото сте очаквали. А точно сега не сте планирали такава сума. Е, освен с неприятната изненада, си оставате и с неплатената сметка. Сега идва въпросът какво се случва и какво да правите, защото сметката за парно ще продължи да си стои неплатена. Може да започнат да се трупат лихви и след време да се окаже, че дължите в пъти повече. А това със сигурност е спешно появила се нужда, при която можете да ползвате бързи кредити. Имате възможността да си изберете в какъв срок да върнете сумата и да си нагласите вноските така, че да не товарят бюджета ви.

Лятото и без това нещо не е в настроение тази година

Представете си ситуация, в която дъждовете са ежедневие или почти ежедневие. Ремонт за тази година изобщо не сте планирали – нито финансово, нито по време на отпуската. Но дъждът си е дъжд и по време на поредния валеж разбирате, че всъщност покривът тече. Едва ли има човек, който би се зарадвал на подобно нещо. Ами сега? Ремонтът няма как да почака, да се отложи или пък да се направи сам. Сега обаче идва най-сложното – намирането на парите. Разбира се, ако не разполагате с достатъчен собствен финансов ресурс, можете да използвате спешни кредити онлайн при така появилата се нужда.

Подготвяте се за морската почивка

Вече сте приготвили всичко – резервация, отпуски, багаж. Но добрият приятел – семейният автомобил – внезапно се предава. А вас ви очакват стотици километри път и няколко куфара с багаж. А ако сте с деца, багажът обикновено е доста повече. Все пак не бива да забравяте всички плажни аксесоари на малчуганите. Ами сега? В последния момент няма как да осигурите средства, защото вече всичко е планирано, а на вас точно сега ви трябват няколко стотин лева, така че автомобилът да бъде отново във форма и да ви закара до морето. Ето ви още една ситуация, при която може да ползвате бързи кредити при спешно появила се нужда.

Налага се спешно да потърсите лечение

Това е изключително неприятна ситуация, в която се е случвало на не един човек да изпадне. Независимо дали става дума за възрастни или за деца, при нужда от посещение на лечебно заведение необходимата сума вече няма значение. Дори когато става дума само за покупка на лекарства, за чиято стойност не сте подготвени, можете да се доверите на спешни кредити онлайн. Удобството е, че парите идват буквално за минути.

Просрочване на данъците

Ако не си платите данъците навреме, това ще се отрази върху вашата история като платец. Ако искате да вземете заем от банка, например, ще ви е необходимо да нямате задължения към държавата. Така че плащането на данъците си е наложително събитие, особено ако сте на път да пресрочите законовия срок.

Детето тръгва на училище

Идва моментът през годината, в който децата тръгват на училище. Понякога обаче средствата за осигуряване на всичко необходимо за един ученик не са достатъчни. Или пък не е имало възможност да бъдат предварително заделени. Няма как да оставите малчугана или малчуганите без дрехи, раница, обувки, учебни материали и т.н., когато започва новата учебна година. Според различни данни на родители, сумата може да достигне доста сериозно измерение, особено ако подготвяте първокласник. Е, не всеки може веднага да приготви 500 лв. например, за да изпрати детето на първия учебен ден. Ето защо има алтернативни варианти за намиране на необходимите средства за покриване на тези неотложни разходи, а именно спешни кредити онлайн. Все пак 15-ти септември е само веднъж в годината.

Счупена битова техника

Старата пералня ви е предала? Печката отказва да ви „служи“? Телевизорът се чупи точно по време на Световното първенство по футбол? Да, ситуациите са особено неприятни. Всеки един електроуред у дома има мисията да спомогне за по-лесната работа на домакинството. Именно затова, ако готварската ви печка спре да работи, това означава моментално, че оставате без готвена храна. В зависимост от това до каква степен е развален електроуредът, той може да бъде поправен или сменен с нов. Дори да нямате пари за нито един от двата варианта, винаги може да потърсите заем от Vivus.bg за покриване на неотложни разходи. Чрез него ще можете да си помогнете и да се справите със ситуацията.

И все пак уточнете пред себе си кои са наистина спешните ситуации

Една особено спешна ситуация, която посочихме и по-горе, е необходимостта от лечение или покупка на лекарства при разболяване. Когато се налага спешно да заведете детето на лекар или самите вие да отидете при специалист, това определено е ситуация, която не търпи отлагане и трябва да се теглят спешни кредити онлайн. Проблемите с автомобила, особено ако го ползвате всеки ден и нямате алтернатива, а ходите с него на работа, карате детето или децата на училище, задължително налагат неговата незабавна поправка, ако се развали. Непланираните ремонти на дома също попадат в категорията спешни случаи. И то особено ако проблемът пречи на нормалното живеене в него. Сметките за комунални услуги също не търпят отлагане. Това е така, защото освен лихвата, която може да е минимална, но все пак съществува, рискувате да останете на тъмно и студено, точно когато не трябва.

Всички изброени неща определено са предпоставка за теглене на заеми за спешни нужди, ако не разполагаме с необходимите средства в момента. Варианти и ситуации има още много и разнообразни. Неотложни разходи за покриване са „изскачали“ на много хора. Съответно и много хора са успявали да ги разрешат, използвайки бързи заеми. Но ако искате просто да си вземете новия iPhone или да си купите маркови дрехи, то тогава се замислете дали е правилно да теглите заем.

Какво да очаквате при тегленето на спешни заеми онлайн?

В сравнение с банковите заеми, тези спешни кредити онлайн са изключително гъвкави. Това означава, че сами определяте сумата, която да ви бъде отпусната, както и срока, в който да върнете кредита. Въз основа на тези параметри се изчислява и лихвеният процент, който трябва да доплатите към главницата.

Удобството при кандидатстването за бърз заем онлайн е в неговата улеснена процедура. Тя включва попълването на онлайн форма – приемане на определените условия, определяне на нужната за вас сума, избиране на срок и попълване на заявката – и изчакването на няколко минути за отговор на заявката. Не се налага да ходите многократно при банкови служители, които да правят множество проверки на вашите данни. Не се налага да чакате с дни, докато получите одобрение. За няколко минути кредиторът удостоверява вашата идентичност и проверява кредитната ви история.

Избор на фирма за теглене на спешни пари

Първата ваша стъпка е да намерите коректна фирма за бързи кредити, която да ви помогне със спешни пари. Ако потърсите чрез търсачката си платформа за онлайн пари при спешна нужда, ще откриете множество линкове. Хубаво е да се доверите само на онези, за които знаете, че ще подходят коректно към вас. Със сигурност сте чували за такива фирми или пък сте виждали техни реклами на различни места.

Трябва само да видите какво предлагат фирмите за бързи заеми. Така ще можете да прецените дали бихте могли да се възползвате от тях и коя точно компания да изберете. Лихвата обикновено е малко по-висока от тази на банковите заеми. Но това е така заради краткия срок на връщане на тези бързи заеми за спешни нужди. Все пак те се отпускат за точно определен период и когато вземате парите, знаете точно кога и колко ще върнете.

Подбирайте внимателно компаниите, от които ще теглите спешни кредити онлайн. Проверявайте дали всичко е предварително записано и напълно ясно. Когато получавате парите, трябва да ви е ясно посочено кое е получената сума, колко точно е оскъпяването, колко точно ще трябва да върнете и кога.

Условия

Условията за получаване на тези спешни пари зависят от фирмата, която сте избрали. Като цяло има някои общи условия, но всяка фирма за бързи кредити има и свои собствени условия, които описват точно задължението по кредита. Именно те би следвало да са видими още на първата страница от договора, а след това би трябвало да видите и общите основни условия за теглените от вас спешни пари назаем.

Кандидатстване за спешни парични средства

Процедурата по кандидатстване за онлайн пари обикновено не изисква нищо по-специално. И дори е сведена до минимум действия от ваша страна. Както споменахме и по-горе, става дума за избор на сумата за получаване, за колко дни да бъде този заем и преглед на условията. Оттам нататък при кандидатстване за този бърз заем, известен още и като заем до заплата, е необходимо попълването на основни данни по лична карта и начин за получаване на парите при одобрение. Ако искате, може да отидете да си ги вземете от каса на EasyPay. Или пък да ги получите по банковата си сметка. Компаниите обикновено предлагат и двете опции и вече зависи коя е по-удобната за вас.

Специални предложения

Повечето предложения за първи заем от фирмите ще бъдат в рамките на 400-500 лева. Най-добрата новина в случая е, че доста от компаниите предлагат първи безлихвен заем. Това значи, че, ако сте избрали такава компания, ще трябва да върнете точно толкова пари, колкото сте заели. Няма да плащате лихва при първи бърз кредит. Ще трябва да върнете парите в срок, обикновено, до 30 дни. Хубаво е да не закъснявате с връщането, но ако ви се наложи – знайте, че много фирми предлагат удължаване на срока.

За какво трябва да внимавате при теглене на спешни кредити онлайн?

Дотук тегленето на спешни заеми онлайн изглежда наистина лесен и достъпен начин за покриването на спешно появила се нужда, когато сме притиснати от обстоятелствата, но има неща, за които трябва да внимавате при тегленето на такъв вид заем.

Задължително се запознайте с условията по договора за теглене на спешен кредит. В тях са описани всички подробности, включващи срока за отпускане на заема, размера на кредита, каква крайна сума е необходимо да заплатите на кредитора, колко вноски трябва да направите и в какви срокове. Трябва да имате предвид и факта, че спешните кредити обикновено имат малко по-висок лихвен процент от дългосрочните кредити, отпускани от банките. Запознайте се и с размера на наказателните лихви, в случай че не успеете да внесете необходимите суми на време.

Като цяло е необходимо добро планиране, преди да пристъпите към тегленето на спешен кредит онлайн. Когато вземате заеми за спешни нужди от кредитна институция, трябва да сте наясно, че връщането му ще утежни предварителните ви бюджетни разчети. Със сигурност ще се наложи да промените плановете си за следващия месец. Предимството е, че може да вземете и малка сума, а това на кого и колко дължите си остава ваша лична работа. Няма да ви се налага да се срамувате от приятел или член на семейството, на когото дължите пари.

Също така трябва да внимавате как ще бъдат използвани вашите лични данни при кандидатстването за спешни кредити онлайн. Като правило, фирмите прилагат към условията за кандидатстване и своята политика за работа с личните ви данни. Тази политика трябва да бъде напълно в съответствие с европейските закони за защита на личните ви данни и да ви гарантира, че те ще бъдат използвани само в рамките на обработката на кредита. В онлайн средата всички изпитваме страх за своята самоличност и данни – това е нормално.

Имате неотложни финансови нужди – какви други опции освен спешни кредити онлайн имате?

Всъщност, опциите не са много, затова ще се спрем на трите, които най-често хрумват на хората в извънредна финансова ситуация. Тук ще разгледаме три източника на средства, като се спрем на плюсовете и минусите на всеки от тях.

Чупене на прасе-касичка и осъзнаване, че парите в нея няма да стигнат, а ще тряват спешни кредити онлайн за неотложни финансови нужди

Продажба на собственост

Когато се стигне до спешна нужда за неотложни разходи, най-логичната стъпка е да се продаде нещо ценно. Това може да бъде имот, скъпа вещ, автомобил или дори дялово участие в някакъв бизнес. Плюсът на този вариант е, че по този начин не се налага да молите никого за помощ. И имате възможност да запазите пълна дискретност относно личните си финансови дела. Отрицателното тук е нуждата да се лишите от важен актив, който може да ви донесе средства в бъдеще. Още по-голям минус е възможността да продадете нещо ценно на цена, много по-ниска от реалната й стойност.

Заем от близък или приятел

Друг вариант за справянето с появила се нужда от пари освен чрез спешни кредити онлайн е търсенето на помощ от близък приятел или роднина. Всеки, който е изпадал в трудна ситуация, ще ви каже, че това е първата идея, която му е хрумвала в търсене на спешна финансова помощ. Тя е и най-трудна за реализиране, тъй като хората около вас често не са в по-добро финансово положение.

Плюсът на тази опция е, че условията по връщането на заема ще бъдат много по-леки. Ако вашият финансов спасител ви е достатъчно близък, той едва ли ще ви наложи лихва, с която да го компенсирате. И със сигурност няма да ви натовари с глоби и такси при закъснение от няколко дни или месец.

Минусите обаче са немалко. На първо място, тук почти отпада възможността да погасявате заема на малки месечни вноски. Обикновено хората, оказващи финансова помощ на свой близък или приятел, го правят с уговорката, че сумата ще им бъде възстановена наведнъж в пълния й размер. Най-голям минус на тази опция е рискът да развалите добрите си отношения.

Спестявания

При появата на неотложни разходи някои хора прибягват до своите спестявания, ако, разбира се, разполагат с такива. Много специалисти по лични финанси препоръчват да се поддържа фонд за спешни случаи. А този фонд представлява именно нашите най-дълбоки спестявания. Е, не всеки е в състояние да си позволи подобно нещо. Особено ако същевременно изплаща кредит или приходите са планирани до последната стотинка за покриване на регулярни разходи. Ако сте успели да заделите някаква малка сума, която пазите за наистина извънредни случаи, то тя едва ли би могла да покрие спешно и сериозно медицинско лечение.

Ако се появи нужда от неотложен ремонт на жилището – съседът ви е наводнил, избила е тръба, природно бедствие е причинило щети по дома, някой домакински уред е безвъзвратно изгубен, а го ползвате ежедневно, комуналната сметка е отчайващо висока и т.н.  – също спестените пари може би няма да са достатъчни. И може би ще има нужда от прибягване до теглене на заеми за спешни нужди.

Спешни кредити онлайн от Vivus

Със сигурност вие имате възможност за теглене на спешни заеми онлайн от Vivus. Процедурата е максимално опростена и всичко става за минути. Чрез нас вие бързо бихте могли да намерите решение на краткосрочните ви парични затруднения. Нужно е попълване на данните от личната ви карта и номера на банковата ви сметка, ако искате парите си преведени по нея. А имате и възможност за избор на EasyPay като друга опция за получаване на средствата. Освен всичко първият кредит е безлихвен – това означава, че в рамките на срока си връщате, колкото сте получили. Срокът може да е от 5 до 30 дни, а сумата за първи заем – от 50 до 600 лв.

А ето и бърз пример за това – нуждаете се от 370 лв. и ви трябват 30 дни, за да ги върнете. Пускате заявка за 370 лв., до 15 минути получавате отговор и ако той е положителен, получавате 370 лв. След това в рамките на тези 30 дни връщате точно 370 лв.

Така че при нужда знайте, че ние сме насреща!

Още по темата