Обратно
15.11.2021

Кредити без доказване на доход

Автор:
Vivus.bg

Въпреки че потребителите нямат големи шансове да получат кредити без доказване на доход, особено когато става въпрос за банков заем или когато не отговарят на изискванията, такъв вариант все пак съществува. Тук ще разг9ледаме начините, по които е възможно да изтеглите необходимата сума, без да се налага да доказвате, че работите на постоянен трудов договор или без изобщо да имате такъв. Има немалко компании, които изискват само клиентът да има поне някакъв доход – било то от хонорари, спестявания, дивиденти, собственост и т.н.

Какво представляват тези кредити без доказване на доход?

Един кредит без доказване на доход е предназначен да снабди незабавните ви нужди от неголяма сума пари в непредвидени ситуации. Ако не сте на трудов договор, но имате спешна нужда от пари, този бърз потребителски кредит е вашето оптимално решение. Тъй като за тегленето му не се изисква справка за доходите или показване на трудов договор, ще можете да получите необходимата сума без такива доказателства за доход.

Съществува обаче опасност, която трябва да избегнете, за да не се окажете в още по-затруднено финансово положение, отколкото преди тегленето на кредита. Това се случва, когато хората се втурват да търсят заеми от съмнителни институции с нереално високи лихвени проценти. Затова при кандидатстване за заем без доказване на доход трябва да подходите отговорно и разумно, за да избегнете такива проблеми. Намирането на изгодни кредити без доказване на доход е напълно възможно, ако предварително се запознаете с всички условия на фирмата.

Защо при липса на постоянна работа и нужда от пари да теглите кредити без доказване на доход?

За съжаление, традиционните опции за кредитиране, като банките например, няма да ви финансират без доказателство за постоянен доход. Освен това техните процедури по одобрение са много тромави и продължителни. В сравнение с тях, онлайн кредиторите правят достъпа до парите далеч по-лесен и опростен. Процесът по кандидатстване за онлайн кредит обикновено отнема само няколко минути. Отговорът на заявката идва до още няколко минути, а малко след одобрение вече разполагате и с исканата сума.

Ето при какви обстоятелства можете да теглите кредити без доказване на доход:

И все пак преди да кандидатствате за кредити без доказване на доход, трябва да отговаряте на няколко критерия, които ще разгледаме по-долу.

Критерии за кандидатстване за кредити без доказване на доход

Кои фактори ще бъдат във ваш плюс при кандидатстването за кредит без доказване на доход?

  • Наличието на някаква форма на доход – ако работите на свободна практика, по проекти, получавате хонорари, пенсия, майчинство, обезщетение от бюрото по труда или друго редовно социално месечно плащане;
  • Наличието на активи, които генерират доход;
  • Работите като самостоятелно заето лице;
  • Редовни депозити в банкова сметка – ако имате спестовна сметка, в която редовно внасяте средства и не се налага непрекъснато да теглите от нея;
  • Имате добра кредитна история и нямате стари просрочени задължения, както и съдебни дела за неизплатени кредити;
  • Притежавате имущество.

Макар че до преди няколко години отпускането на кредити без доказване на доход беше немислимо, в условията на конкуренция на финансовите продукти, наличието на множество фирми за бързи заеми и още по-удобното онлайн кредитиране, дори някои банки започват да обмислят такъв подход.

Защо е толкова трудно да се вземе кредит без доказване на доход?

Може да се чудите защо кредитът ви има нужда от обезпечение и защо е по-добре да имате поне някакви доходи, които да служат като гарант.

  • При ипотечните кредити обикновено залог е жилището и ако клиентът спре да изплаща своите вноски, той може да го загуби.
  • При стандартни кредити може да се стигне до търсене на финансова отговорност от солидарни длъжници и поръчители или да се изземва и продава имущество на клиента, който не плаща. И, разбира се, първото нещо, което обичайно се случва, е запор на заплата. Това обаче се случва, ако кредитополучателят работи на трудов договор и получава заплатата си по легален път. Ако обаче клиентът не работи, е много по-трудно да се търси заетата сума и тя да бъде върната.

Една грешка, която хората правят, когато виждат искане за доказване на доходи, е да приемат, че това означава доказателство за постоянна заетост. Това всъщност не е така. Не е така, защото има много други източници на доходи, както споменахме и по-рано в статията, които имат безработните или самостоятелно заетите лица. Получавате ли месечни социални помощи?  Имате ли социални плащания за инвалидност, издръжка или други обезщетения за безработица? Те обикновено се считат за доказателство за доходите и се приемат от кредиторите. Някои компании за бързи заеми приемат дори получаването на майчинство за доход и позволяват теглене на кредити без доказване на доходи.

А какво става, ако вие всъщност имате доходи, но не работите на трудов договор?

Изпълнявате ли специфична работа, която се заплаща добре, но не е обвързана с трудов договор? Например продавате ръчно изработени неща в интернет? Имате собствен малък бизнес – градинарство, почистване на сгради, онлайн магазин? Тези опции също са източник на доходи, който кредиторите могат да приемат като алтернатива на постоянната заетост. Така със сигурност ще увеличите шанса си за одобрение на заявката за кредит без доказан доход.

Кредит без доходи от работа, но при собственост или управление на собствен бизнес

Можем ли да взимаме кредити без доказване на доход от фирмите за бързи заеми? Тук отговорът е лесен, защото повечето компании, предоставящи такива услуги, са склонни да отпускат такива бързи кредити. Обикновено ако правят допълнителни проверки, приемат и различни приходи като доход. Такива примери са пенсия, майчинство, други социални плащания. Ако нямате официално заплащане, може да сте в състояние да предоставите други документи. Такива са например данъчната декларация за последната приключила счетоводна година на фирмата, която управлявате или отчет за приходите и разходите. В повечето случаи представянето на такъв документ е достатъчно като доказателство за доходите. Ако изобщо се изисква такова, разбира се.

Заеми без доказване на доход, но с поръчител

Много заемодатели както на банкови, така и на бързи кредити, позволяват на кредитополучателите да вземат суми без проверка на приходите им. За целта обаче трябва предоставят насреща платежоспособен поръчител или съдлъжник. Този човек, който ще бъде съвместно отговорен за плащанията или ще отговаря за тях, ако прекият получател не е в състояние, трябва да бъде добре запознат с рисковете. Така например, ако сте отговорни към хората, които са ви гласували доверие и са станали ваши поръчители, ще си плащане вноските по взетите бързи пари без доказване на доход навреме. Така няма да ги въвлечете в дългови проблеми и да развалите някое приятелство например.

Взимане онлайн на кредити без доказване на доход

Откъде можете да получите кредити без доказване на доход?

На пазара днес много кредитори предлагат разнообразни и конкурентни оферти, от които клиентите да избират най-подходящите заеми спрямо техните нужди и възможности. И все пак трябва да вземете информирано решение при тегленето на бърз кредит без доказан доход. А и при теглене на кредит по принцип. Всички условия трябва да са ясни, прозрачни и точно описани. Необходимо е предварително да знаете каква е дължимата сума, как е формирана тя и какви са опциите, ако не успеете да върнете парите навреме.

Най-хубавото нещо на кредитите е гъвкавата политика на компаниите, които ги предлагат. Ако получите одобрение за исканата сума, може да я използвате, за да платите за почти всичко, от което се нуждаете. Независимо дали става дума за месечен наем на жилището, покриване на редовни месечни плащания или други неотложни или непредвидени сметки – можете да ги платите с такъв тип средства. Заявленията за бързи кредити онлайн без доказване на доход са лесен начин за проверка дали и коя институция ще ви даде заем и при какви условия.

А ако се чудите как точно става самото отпускане на кредити без доказване на доходи, то не се притеснявайте. За кандидатстването в повечето случаи е нужно просто да посетите сайта на компанията за бързи заеми. Директно на него можете да пуснете заявката си за кредит без доходи. Изискваните данни са минимални, а цялото кандидатстване обикновено отнема само минути. След разглеждане от страна на фирмата получавате и окончателен отговор. При одобрение можете да очаквате парите си.

За какво да внимавате при тегленето на кредити без доказване на доход?

Както и при тегленето на останалите видове кредити, едно теглене на кредит без доказване на доход и поръчител е също толкова отговорно. Необходимо е внимателно да обмислите тази стъпка и да действате, само ако отговорите положително на следните въпроси:

  • Очаквам ли допълнителни приходи в идните месеци, с които да мога да погася всички вноски по кредита навреме?
  • Имам ли авариен план, в случай че нещата не тръгнат по очаквания начин?
  • Ще бъда ли достатъчно дисциплиниран, за да спра да харча както досега, докато изплатя целия дълг?
  • Ще мога ли да си съставя финансов план и разпределение на бюджета, които да следвам до успешното изплащане на дълга?
  • Този кредит наистина ли ми е необходим веднага или нуждата не е толкова спешен и търпи отлагане?

Внимателното обмисляне на тези въпроси ще ви спести много главоболия и неприятности впоследствие.

Каква сума можете да получите от бърз кредит без доказване на доход?

Ние, от Vivus.bg, сме насреща с предложение за теглене на кредити без доказване на доход от нас. Като освен това можете да се възползвате и от първи заем с 0% лихва и с 0 лева такси за суми от 50 до 600 лева със срок за връщане от 5 до 30 дни. Това означава, че при теглене на първи кредит от нас връщате точно толкова, колкото сте получили, в рамките на избрания от вас срок.

Освен че не се налага да представяте доказателство за доход, нямате нужда и от поръчители, за да кандидатствате. Самият процес по кандидатстване е максимално улеснен. Случва се онлайн на сайта ни, като се попълват само данните от личната карта на кандидатстващия. Сумата може да бъде получена на лична банкова сметка или на каса на EasyPay.

При теглене на последващи заеми сумата за кандидатстване може да достигне до 1500 лева. Тъй като само първият заем е безлихвен, при последващите кредити ще има оскъпяване.

Какви начини на погасяване на кредит без доказване на доходи съществуват?

Обикновено тези кредити без доказване на доход са краткосрочни и срокът на погасяването им продължава от един месец до няколко месеца в зависимост от кредитора. Лихвите са изгодни, ако потребителят върне дължимата сума по заема в срок.

Предоставят се два начина за погасяване на бърз заем без доказване на доходи:

  • Погасяване на цялата сума наведнъж в края на уговорения период. Тази опция обикновено се прилага за кредити, които се теглят за период до 30 дни.
  • Погасяване на месечни вноски. Обикновено стойността на такъв кредит e по-висока, а погасяването се осъществява на вноски всеки месец. Ако успеете да погасите кредита преди определения срок, в повечето случаи няма да ви удържат допълнителни такси. Все пак внимателно проверете всички клаузи по договора, преди да го подпишете.

Какво да правите, ако все пак изпаднете в несъстоятелност?

Бъдете честни и ако срещнете затруднения с връщането на кредита, незабавно уведомете вашия кредитор. Това, че една компания за бързи заеми ви е гласувала доверие и ви е предоставила обикновени или онлайн кредити без доказване на доход, не означава, че трябва да се отнесете безотговорно. Ако срещнете затруднения, се свържете с тях. Попитайте ги какво можете да предприемете от ваша страна, за да оправите ситуацията. Ако се криете от кредитора и избягвате разговори с него при закъснение на вноските, може да стигнете до частен съдебен изпълнител или сумата по кредита ви многократно да набъбне.

Затова най-важното е да мислите разумно и да действате отговорно. Всеки проблем има своето решение, така че просто трябва да прецените добре всички фактори. Направите ли го, няма да имате проблеми и ще се справите с моментното си финансово затруднение.

Още по темата