Обратно
21.8.2019

Фирми за бързи кредити

Автор:
Vivus.bg

Искаме това или не, понякога се налага да търсим пари на заем, понеже нуждата го налага. Не всеки има познати, на които да разчита в труден момент, а и не всеки би се съгласил да отдаде пари на заем, затова хората прибягват до банкови или небанкови институции, които да удовлетворят бързо и ефективно настъпилите парични нужди. Тегленето на бързи заеми от небанкови финансови институции има редица предимства пред това да чакате за заем от банка, затова все повече хора предпочитат да се обръщат към фирми за бързи кредити при възникване на такава спешна нужда.

Предимства от тегленето на заеми от фирми за бързи кредити

Време

За много хора времето, за което биха могли да намерят и да разполагат със заетите пари, е от решаващо значение. В такъв случай кандидатстването за заем от компании за бързи кредити е най-добрият вариант. Повечето фирми за бързи заеми действат в рамките на броени минути и така получавате шанса буквално до половин час след подаване на молбата за кредит да разполагате с необходимите средства. За сравнение кандидатстването и отпускането на заем в банка може да отнеме дни, а дори и седмици.

Лесно кандидатстване

Лесният начин на кандидатстване от фирми за бързи кредити също е голямо предимство. Достатъчно е да разполагате с интернет на мобилния си телефон или на компютъра, както и с лична карта, за да поискате заем на момента. Не е необходимо да обикаляте по офиси, да чакате на опашки, да събирате документи и прочие. Всичко, което трябва да направите, е да отидете на сайта на фирмата кредитор и да попълните лесния онлайн формуляр за кандидатстване за кредит със сумата, която ви е необходима, за какъв период я теглите и няколко допълнителни данни за вас. По тези данни фирмата за бързи кредити ще направи справка за вашето финансово положение и кредитна история и ще реши дали може да ви отпусне исканата сума. След одобрението ще получите уведомителен SMS и сумата ще е на разположение в банковата ви сметка, ако сте избрали да я получите именно там.

Кредитен калкулатор

Нещо повече – на сайтовете на фирмите за бързи заеми обикновено можете да видите и калкулатор за лихви, с който можете да пресметнете колко трябва да платите и да коригирате сумите, преди да подадете молбата за заем. Ако спазите всички срокове за връщане на кредита, ще се сдобиете с добра кредитна история, която ще ви позволи в бъдеще да теглите заеми при по-изгодни условия.

Защо теглим пари от фирми за бързи кредити?

Най-общо казано бързите кредити са необходими за покриването на спешни нужди, а те могат да бъдат най-различни: от заплащане за лечение, ремонт на колата или дома, закупуване на мебели или друга необходима вещ до заплащане за пътуване в чужбина или за бизнес цели. Преди да теглите заеми от фирми за бързи кредити, трябва да прецените рисковете и изгодите от едно такова решение.

Празна касичка-прасе, значеща нужда от пари на заем от фирми за бързи кредити

Въпреки че винаги може да възникне нещо непредвидено, все пак предварителното планиране е абсолютна необходимост при тегленето на кредити.

Условия за отпускане на бързи кредити

Да имате чиста кредитна история

Повечето фирми за бързи кредити ще ви отпуснат бърз заем, ако вашето кредитно досие е чисто и нямате предишни провинения при връщането на кредит. Това ви гарантира почти 100-процентови шансове за отпускане на необходимата сума пари. Малко са кредиторите, които биха се наели да отпуснат пари на хора с лошо кредитно досие. Ако го направят, заемът  ще бъде отпуснат при неизгодни за кандидатстващия условия, заради високия риск, който кредиторът поема.

Обезпечение или гарант

Не всички кредитни фирми искат обезпечение или поръчител при издаването на бързи кредити. Това обикновено зависи от сумата, която се отпуска, както и от вътрешната политика на фирмата. Днес е лесно да намерите компании за бързи заеми, които няма да искат от вас обезпечение.

Други общи условия

Те включват работоспособна възраст на кандидата за кредит, българско гражданство, наличието на мобилен телефон и имейл адрес, на които фирмата ще поддържа контакт с вас.

Към какви съвети да се придържаме при теглене от фирми за бързи кредити?

Давайте коректна информация

Трябва да внимавате да не подавате невярна информация за себе си, защото некоректните данни биха били причина да ви откажат всякакви по-нататъшни кредити. Както в банковите, така и в небанковите институции невярната информация не се толерира по никакъв начин.

Използвайте кредита по предназначение

Пазете се от изкушението да използвате изтегления кредит не по предназначение. Ако сте предвидили да използвате изтеглените пари за ремонт на колата, не ги харчете за пътувания, удоволствия и прочие. Това значително утежнява връщането им и ще ви вкара в още по-затруднен финансово положение.

Бърз кредит или такъв от банка?

Обръщането към фирми за бързи кредити е удобен варианти за хората, които желаят да избегнат тромавите процедури по одобрението за заема. То става почти веднага и без особени затруднения и е подходящо за потребители, които желаят да получат кредит до 1000 лева.

Ако ви е необходим заем, надхвърлящ тази сума, тогава е по-добре да се обърнете към банка. Въпреки че процедурата ще трае по-дълго, ще можете да разполагате с повече пари и да се ползвате от разсроченото плащане.

Какъвто и вариант да изберете, трябва да подходите изключително отговорно към парите, които ще получите. Те трябва да се използват само по предназначение и можете да ги изтеглите, само ако сте сигурни, че ще успеете да погасите кредита в предварително договорените срокове.

Какво трябва да направите, ако не успеете да погасите кредита си в срок?

Ненавременното връщане на кредита се отразява върху кредитната ви история. Лошият кредитен рейтинг означава, че няма да можете отново да теглите кредити не само в настоящата, но и във всички фирми за бързи кредити.

За да предотвратите това, незабавно се обърнете към кредитната институция, от която сте изтеглили заема, за да обсъдите какви са вариантите за погасяване и да изработите заедно приемлив вариант за връщане на парите, който ще можете да спазите.

Бързи кредити от Vivus.bg

Ние, от Vivus.bg, също сме от тези фирми за бързи кредити, от която можете да се възползвате от online вземане на пари назаем при нужда. Първият кредит е дори без оскъпяване – връщате, колкото сте взели. Може да кандидатствате за първи заем за суми от 50 до 600 лв. и срок от 5 до 30 дни. Това означава, че ако например сте пуснали заявка за 600 лв. за 30 дни и тя е одобрена, то в рамките на тези 30 дни трябва да върнете точно 600 лв. Самото кандидатстване става бързо, лесно и удобно на сайта ни.

Още по темата