Обратно
26.1.2016

5 предимства на кредитирането само срещу лична карта

Автор:
Vivus.bg

Защо от улеснената процедура печелят и кредитор и клиент?

Отпускането на парични заеми с кратък срок на погасяване е ресор на небанковите кредитни институции, тъй като те могат да си позволят да предложат много по-улеснена процедура по кандидатстване за потребителски кредит. Това дава огромно предимство на небанковите кредитни институции и удобство на техните потребители. На практика, липсата на изискване за предоставяне на куп документи прави услугата максимално достъпна за широк кръг потребители, което носи финансови печалби на съответните компании. От друга страна, клиентите също са много доволни, защото могат бързо да усвоят средствата, които са им спешно необходими.

5 предимства на кредитирането само срещу лична карта

1. Отлична алтернатива на заложните къщи

Заложните къщи са едно от решенията да получите бързо паричен заем, без излишни въпроси и формалности. Заложните къщи не изискват документ, доказващ постоянен доход и бизнес план, който да посочва за какво ще бъдат похарчени парите и това се харесва на масовия потребител. Това, което прави заложните къщи неподходящ кредитор са хитростите, с които те си служат, предлагайки много малка част от реалната стойност на заложените вещи. Компаниите като Vivus, отпускащи краткосрочни заеми, са отлична алтернатива на заложните къщи в това отношение, тъй като те предлагат същите изисквания за удостоверяване на самоличност, но в същото време осигуряват максимална прозрачност на условията, така че клиентът да прецени точно каква ще бъде дължимата сума, на колко вноски ще бъде разделена и за какъв период от време ще бъде погасявана.

2. Бързо усвояване на парите

В голяма част от случаите, заемът е необходим веднага, а това налага процедурата да бъде бърза и гъвкава, така че клиентът да може да вземе желаната сума в рамките на няколко часа. Често доставчиците на битови услуги ни изненадват с неочаквани сметки, заплашвайки да ни лишат от важни удобства, без които не можем – ток, вода, парно, телефон. Бързо отпуснатият заем ни позволява да реагираме адекватно, като заплатим в рамките на същия ден неотложните сметки.

3. Избягване на сложни административни процедури

Дори, когато времето не ни притиска, не бихме желали да преминаваме през сложния бюрократичен апарат на различните ведомства и администрации на частни и държавни компании. Ако ви се е налагало поне веднъж да поискате от администрацията на предприятието, в което работите документ, удостоверяващ вашия доход, то вероятно знаете в какъв кошмар може да се превърне това ви искане. Забавяне, сгрешени или неверни данни – всичко това може да ви коства няколко дни в обикаляне на различните отдели.

4. Директно плащане на сметки и покупки

Особено чрез онлайн кредитирането, каквото ви предлага Vivus, вие имате възможност директно да насочите отпуснатия заем към доставчик на услуга или търговец, от когото искате да закупите стока. Кандидатстването при някои компании ви позволява да посочите банкова сметка, към която да бъдат преведени парите – сметка на ВиК дружество, мобилен оператор или търговско дружество, опериращо онлайн.

5. Достъп до услугата на лица, работещи без трудов договор

Липсата на изискване за доказване на доходите дава възможност дори безработни или лица, които не са назначени на трудов договор да се възползват от кредит с кратък срок на погасяване. Това са основно лица, работещи на хонорар или такива, които са още в изпитателен срок и не разполагат с документ, с който да докажат своите доходи.

Още по темата