Обратно
5.8.2022

Колко бързо се обработва една заявка за кредит онлайн?

Автор:
Vivus.bg

Всеки човек е бил клиент на услуга - без значение дали на административна, финансова, туристическа или на такава от подобен вид бизнес. Основните очаквания, които хората имат, когато използват услуги, са да получат качествено обслужване, продукт или краен резултат и, разбира се, всичко да се случи възможно най-бързо и с минимални усилия от тяхна страна. Дали ще е отваряне на банкова сметка, нотариална заверка на документ, заявка за кредит онлайн и прочие – няма значение – важно е услугата да е качествена и бърза. В противен случай търпението и концентрацията на хората обикновено намаляват.

Истината е, че времето, в което можем да сме максимално концентрирани, докато вършим определена задача, преди да загубим внимание, е около 20 минути. В сравнение с началото на XXI век времевият диапазон за запазване на фокус е паднал почти двойно. Взимайки това предвид, едно от най-досадните неща се оказва чакането на дълги опашки в банки, попълването на десетки досадни формуляри и запознаването с всички условия покрай теглене на заем – все времеемки действия. Когато човек се нуждае от пари, последното нещо, което иска, е да губи допълнително време или да чака повече от седмица, за да бъде одобрен заявеният кредит. Небанковите финансови институции знаят това и с цел подобряване на клиентското изживяване предлагат услуга, наречена потребителски експресен кредит. Тези онлайн кредити са лесни за заявяване, с прозрачни условия и най-голямото предимство, е че цялото време за отговор на заявката за кредит обикновено не отнема повече от 15 минути.

Какво трябва да знаете за експресните онлайн кредити и за пускането на заявка за кредит онлайн?

Финансовата услуга експресен кредит, известна още като бърз кредит, предлагана от небанкови финансови институции и кредитори, предоставя бърз достъп до средства тогава, когато най-много се нуждаете от тях. Тази услуга ви дава възможност да посрещнете краткосрочните си финансови нужди и да се справите с непланираните разходи и сметки.

Основното предимство на експресните заеми е кандидатстването – пускането на заявка за кредит онлайн става бързо, лесно и удобно. Няма губене на време и висене по опашки. Няма излишни документи и бюрокрация. Това е вариантът, който гарантира може би най-лесно одобрение за кредит не само заради достъпния метод за кандидатстване, но също заради гъвкавите изисквания за одобрение на кандидатура – често се случва да няма изисквания за осигуряване на поръчители, за доказване на доходи или за нужда от работа на трудов договор.

За колко време ще получите отговор на заявка за кредит онлайн?

Процесът по заявяване на онлайн кредит се състои от няколко лесни стъпки. Първо бъдещият кредитополучател избира желаните сума и срок за връщане. Това става на сайта на избрания от него кредитор. Веднага след този избор, стига кредиторът да е с достатъчно прозрачни условия, можете да видите точно каква ще бъде сумата за връщане, какви ще бъдат вноските (ако сте избрали кредит на вноски) и докога трябва да платите задължението си. Това е възможно благодарение на онлайн калкулатори, които се предоставят от голяма част от кредитодателите.

Следващото нещо при пускането на заявка за кредит онлайн е попълването на личните данни. Клиентът обикновено трябва да въведе данните от своята лична карта. После се избира по какъв начин да бъдат получени парите при одобрение (лична банкова сметка или каса на EasyPay). Следва запознаване и прочитане на договора и завършване на заявката. Целият този процес обикновено отнема 2-3 до 5 минути на потребителите.

Когато заявката е завършена и пратена към финансовата институция, започва работата на кредитните експерти. На тях обикновено са им нужни не повече от 15 минути да прегледат данните, да направят необходимите проверки и да ви дадат отговор. Ако този отговор е положителен, парите ви се нареждат веднага към вас по избрания от вас начин, за което също са необходими до 15-ина минути. Крайният резултат показва, че сте се сдобили с нужните ви пари на заем, без да губите излишно време, просто използвайки онлайн услугите на фирмата кредитор.

Човек, който е доволен колко бързо е получил одобрение на заявка за кредит онлайн

А какво още идва като бонус при пускане на заявка за кредит онлайн?

Допълнителен плюс е това, че заради онлайн кандидатстването може да се кандидатства за кредит 24/7. Причината е, че сайтовете на фирмите са активни по всяко време на денонощието. И съответно това дава възможност да се пусне заявка, когато ви е удобно на вас. Срокът за одобрение на кредит няма да е дълъг, дори да кандидатствате в 3 ч. през нощта – ще е нужно просто да изчакате до началото на работния ден, за да получите отговор на заявката си.

Как да намалите времето за кандидатстване и да вземете вашия онлайн кредит възможно най-бързо?

В предната точка би трябвало да сме успели да отговорим на въпроса ви за колко време можете да получите одобрение за кредит. И видимо то изобщо не е дълго. А това е нещото, от което, както споменахме и в началото, всеки потребител има нужда – бърз и лесен процес, който може да бъде контролиран от него самия. Ако се чудите дали нещата могат да се случат още по-бързо, отговорът отново е Да. Ето как:

  • За да направите процеса по-лесен и бърз за вас и заемодателя, пригответе нужните документи, преди да пуснете заявка. Обикновено се изискват основни лични данни, така че личната карта ще ви свърши работа. Като попълвате нужната информация, въвеждайте всичко правилно, понеже в случай на грешка би се получило забавяне заради нуждата от корекции.
  • Запознайте се със сайта на кредитора и всички условия и услуги, които предлага. Така лесно ще се ориентирате дали можете да се възползвате от услугите му. Защото ако например сте с лоша кредита история, а кредиторът не предоставя кредити в тези случаи, то няма смисъл да си губите времето и да пускате заявка.
  • Възползвайте се отново от услугите на кредитора. Реално попълването на всички данни обикновено се прави само при първото кандидатстване. След това вече си имате регистрация на сайта. Използвайки я, още по-лесно и бързо можете да получите отговор и евентуално одобрение на заявка за кредит онлайн.

Вече знаете, че няма нужда да чакате седмици наред да получите заем, а напротив – срокът за одобрение на кредит никога не е бил по-кратък. С помощта на лесните за навигация сайтове, прозрачните условия, елиминирането на излишната документация, на поръчителите и на доказването на доходи, както и с любезното отношение от центровете за обслужване на клиенти можете да получите желаната от вас сума за по-малко от 15 минути.

Още по темата