Обратно
10.4.2023

Безлихвен кредит

Автор:
Vivus.bg

Все повече потребители се интересуват от това дали имат правото да изтеглят безлихвен кредит и какви са условията за неговото получаване. Безлихвен заем обаче звучи почти като оксиморон за повечето хора. Как така тегленето на пари назаем няма да изисква да върнем повече, отколкото сме изтеглили? Истината е, че е напълно възможно да откриете кредит без лихва. При това този вид кредити дори не са толкова рядко срещани, колкото може да ви се струва.

Интересен факт е, че започват да имат свойството на магнит, който привлича все повече и повече нови клиенти, нуждаещи се от средства, върху които да не бъде начислена лихва. В тази статия ще разгледаме всички важни точки и въпроси, свързани с тези безлихвени кредити, за да сте максимално информирани, ако ви се наложи да се възползвате от такива.

Какво представлява един бърз безлихвен кредит?

Почти всяка кредитна компания предлага на новите си клиенти бърз безлихвен кредит до заплата. Той предоставя възможността да посрещнете временните си финансови нужди, без да плащате никаква лихва за неговото изтегляне. Това означава, че връщате толкова, колкото сте изтеглили, но при едно условие – че върнете парите в  избрания от вас срок. Този кредит без лихва е всъщност кредит до заплата с фиксирана лихва от 0%.

Каква сума и за какъв срок можете да вземете без лихви?

Естествено, веднага изключете възможността да теглите заем без лихва в размер на 50 000 лева или друга абсурдна сума. Един безлихвен бърз кредит с 0 лихва обикновено е със спомагателен характер – тоест има сравнително ограничена сума, която може да изтеглите. Говорим за суми в порядъка от 50 до 2000 лв. Обикновено за погасяването на такъв безлихвен заем се предоставят от 5 до 45 дни, като вие избирате колко точно да изтеглите и за какъв период да ги върнете. Тук трябва да се отбележи, че всички фирми, които предлагат безлихвени заеми, имат свои специфични условия. Едни могат да надвишат тези суми, други дори да не ги достигнат. Също така и периодът варира, но най-често е до 30 дни.

Кога можете да вземете кредит без лихви?

В словосъчетанието бърз безлихвен кредит реално няма нищо страшно, освен ако не робувате на някакви финансови предразсъдъци, които винаги ще ви пречат да си помогнете, когато имате нужда от пари назаем до заплата. Бързият безлихвен кредит до 2000 лв. съществува, използва се напълно редовно във финансовия свят и има своите напълно оформени договорни рамки.

Накратко казано подобен заем с 0% лихва ви е под ръка, когато имате спешна нужда от малка сума пари назаем до 30 дни. Такъв пример е, когато заплатата още не е дошла, а сметките упорито „настояват“ да ги платите в рамките на този месец. Ако вече ви е неудобно да искате пари в заем от приятели и роднини, то ние сме насреща. Просто кандидатствате, което става за 15 минути, и при одобрение още на същия ден ще разполагате с пари и ще можете да ги ползвате, както намерите за добре. Този безлихвен кредит до заплата е без комисионна, без лихва и без излишен стрес в напрегнатия момент. Само за няколко часа може да си осигурите спокойствието, което търсите.

Условия за теглене на безлихвен кредит

Можете да сте спокойни – няма да има нужда да попълвате огромните купища с документи, които са налице при стандартните потребителски кредити. Бързите кредити обикновено се отпускат от небанкови институции, като при тях е необходимо да отговаряте на следните условия:

  • Да имате валидна лична карта;
  • Да сте български гражданин;
  • Да сте навършили пълнолетие или определена от кредитора възраст.

Естествено, важно е да имате и добра кредитна история в Централен кредитен регистър.

След подаване на заявлението за кредит до заплата без лихва и при евентуално одобрение от страна на кредитната компания ще можете да получите сумата по банковата ви сметка или на най-близката каса на EasyPay.

Какво още е характерно за този тип кредити?

Освен отсъствието на каквато и да е лихва, тегленето на кредити от този тип обикновено става без плащането на каквито и да било допълнителни такси. Да, това е кредит без лихва, без такси и без комисионни. Потребителските кредити от банки редовно са придружени от различни такси – за разглеждане на документите, за кандидатстване, за теглене, за погасяване по-рано и прочие. При тегленето на първи безлихвен заем от кредитна институция подобни такси обикновено няма. И, разбира се, необходима е само валидна лична карта.

Надпис, показващ безлихвен кредит

Много важна подробност що се отнася до тегленето на безлихвени кредити е, че това е промоционална услуга, която кредитните компании обикновено предлагат, единствено когато кандидатствате за своя първи заем при тях. Така клиентите могат да преценят качеството на предлаганата услуга и отношението на компанията кредитор, за да решат дали в бъдеще отново ще се обърнат към нея, макар и вече с оскъпяване на заема. Може да се възползвате само веднъж от подобен кредит до заплата и да кандидатствате за такъв малък кредит за връщане.

Как потребителите могат да използват средствата от изтегления безлихвен кредит до заплата?

Ако заплатата ви се бави, а имате спешна нужда от финансова подкрепа, можете да изтеглите бърз заем до заплата с 0 лихва и без оскъпяване. Важно е да запомните, че парите по кредита трябва да се издължат до датата на падежа. В такъв случай имате фиксирана лихва от 0%. В случай че не се издължите навреме, тогава следва оскъпяване за просрочения период.

Тегленето на безлихвени заеми обикновено е в помощ при временен недостиг на средства. Кредитните компании са изключително гъвкави в отпускането на такива бързи кредити, което значително улеснява потребителите. Те имат правото да теглят такъв безлихвен кредит за 30 дни, дори и през почивните дни, когато банките са затворени.

Често до бърз кредит без лихва посягат хора, готови да кандидатстват за суми от 100 до 1000 лв. - 2000 лв. Обикновено това са хора, на които им трябват спешно пари. Например, ако не им достигат 1000 лв. за ремонт на автомобила или за изплащане на месечните им задължения и сметки. Не е препоръчително парите от кредит до заплата да се използват за погасяване на други кредити. Кредит до заплата е финансов инструмент, различен от кредитите за рефинансиране.

Как става кандидатстването за безлихвени кредити?

Кандидатстването за безлихвен бърз кредит до заплата е изключително лесно, благодарение на опцията за кандидатстване онлайн, без да е необходимо дори да излизате от дома си, в случай че не желаете да губите време. Ето стъпките, които трябва да предприемете, за да получите своя първи безлихвен кредит онлайн:

  1. Посетете онлайн платформата на избрания кредитор, който предлага безлихвени кредити.
  2. Изберете желаната сума в лева и я заявете (обикновено между 50 и 2000 лв.).
  3. Изберете периода на погасяване (обикновено между 5 и 45 дни).
  4. Попълнете онлайн формуляра за кандидатстване (за това не би следвало да се заплащат допълнителни такси).
  5. Посочете начина, по който искате да получите сумата – на касите на EasyPay или по банков път.
  6. Изпратете попълнената заявка с данните от вашата лична карта, телефонния ви номер, имейла ви и останалата необходима информация.
  7. След попълване на заявката натиснете бутона за завършването й и изчакайте за отговор. Обикновено кредиторите разглеждат и отговорят на заявките в срок до 15 минути. Ако сте одобрени, ви потвърждават от тяхна страна, а вие получавате безлихвен кредит по избрания от вас начин в лева и си решавате затруднението за минути.

При онлайн бързите кредите се набляга на прозрачността и удобството за клиента. Обикновено всички условия са пред вас още с влизането в страницата на фирмата и запознаването с тях отнема 5-10 минути. Ако имате нужда от помощ, можете да се обърнете към отдела за обслужване на клиенти, където с удоволствие ще ви разкажат всичко относно предлаганите безлихвени бързи кредити, размера на вашата сума за връщане, дори и за различните видове кредити, предлагани от компанията.

Бърз кредит с 0 процента лихва

Какво да направите, преди да кандидатствате за безлихвен заем?

При тегленето на безлихвен заем до заплата все пак има възможност той да бъде превърнат в такъв с лихва. Именно затова трябва да сте особено внимателни, когато се възползвате от подобен кредит с 0 процента лихва. Необходимо е внимателно проучване, за да не се окажете в позицията на губещи, вместо в тази на печеливши.

Обикновено условията и изискванията за тегленето на безлихвен кредит са същите като при обикновения онлайн кредит от избраната компания. Ето какво все пак е необходимо да знаете, преди да теглите такъв заем:

  • Уверете се, че избраният от вас кредитор предлага безлихвени кредити.
  • Ако такъв безлихвен бърз кредит се предлага, внимателно проучете критериите, за да сте сигурни, че отговаряте на тях.
  • Задължително проучете периода на погасяване и се уверете, че сте в състояние да спазите условията по кредита.
  • Преди да подпишете договора или да изпратите заявката за кредит без лихва, се уверете че кредиторът няма скрити такси, с които впоследствие би могъл да ви изненада и избраната сума за връщане да бъде увеличена.
  • Уверете се, че ако само част от периода за погасяване е при безлихвени условия, а след това преминава в кредит с лихва, то дали този срок не е твърде кратък за вас.
  • Най-важното е да бъдете коректни към кредитната компания. Ако заявите, че ще изплатите кредита си до месец, го направете. Фирмите обичат лоялни клиенти и не се изненадвайте, ако ви предложат специални условия при следващото ви теглене.

Какво да правите, ако вече сте се възползвали от бърз безлихвен кредит при определен кредитор?

Обикновено кредиторите предлагат заем без лихва само за клиенти, които теглят първи кредит от фирмата. Това означава, че ако искате да продължите със същия кредитор, най-вероятно вече няма да можете да теглите заем без лихва. В такъв случай имате вариант да се обърнете към друга кредитна компания и да проверите дали тя не предлага безлихвен бърз кредит до заплата. Възможно е минималната сума за такъв кредит от различните фирми да е различна. Например на някои места тя може да е от 100 до 1000 лв., а на други - от 50 до 2000 лв.

И все пак не забравяйте, че преди да изтеглите такъв, трябва внимателно да проверите условията, по които всеки кредитор издава такъв тип заем. Удобството в случая е, че би следвало да можете да намерите всички необходими условия за кандидатстване онлайн в съответната платформа на кредитора. Ако имате някакви съмнения, по-добре е да се свържете с консултантите на избрания кредитор по телефона. Така ще можете да проверите лично, че няма скрити такси нито по време на процеса на кандидатстване за бърз безлихвен кредит, нито след това, ако спазите всички срокове за връщането му.

Разбира се, има и друг вариант. Ако кредиторът, от който вече сте изтеглили първи безлихвен заем до заплата, е спечелил вашето доверие, можете да не търсите друг на негово място, а да продължите да използвате неговите услуги. Въпреки че няма да получите бърз кредит без лихва, с времето ще спечелите доверието му. И той най-вероятно ще ви предлага кредити на преференциални условия като на лоялен клиент.

Бърз безлихвен кредит

Безлихвени кредити от Vivus

Ако се нуждаете от бърз безлихвен кредит до заплата, то Vivus е насреща! Първият заем при нас е без никакво оскъпяване за избрания период, който може да е от 5 до 30 дни. Сумата за кандидатстване за първи заем може да е от 50 до 600 лв. Няма нужда да доказвате доходи, да имате настоящ трудов договор и не изискваме поръчители. Кандидатстването за такъв безлихвен кредит се осъществява онлайн или чрез посещение на офис на някой от партньорите на Vivus. При онлайн опцията се попълва електронен формуляр, намиращ се в страницата на сайта, и за броени минути се получава отговор дали сте одобрени или не за този бърз кредит с 0 лихва и без оскъпяване. Ако заявката ви е одобрена, парите ще са по сметката ви или на каса на EasyPay до 15 минути. Ние сме на принципа, че времето е скъпо и не трябва бъде губено напразно.

Примерна заявка

За да ви демонстрираме какво означава първи кредит без лихви за 1 месец, ето и пример. Кандидатствате за първи път и избирате например 600 лв. със срок 30 дни. Това означава, че за тези 30 дни вие трябва да върнете точно 600 лв. Връщайки своя заем навреме, то вие не плащате и стотинка повече, отколкото ви е било отпуснато. Спазвайки предварително определения период от време, всичко ще бъде така, както единствено в най-смелите си мечти сте си представяли.

А ако срокът за връщане се окаже недостатъчен?

А ако смятате, че няма да успеете да се справите със задължението си навреме, то има решение. Можете да удължите срока си за връщане на този безлихвен бърз кредит, като заплатите такса за това. По този начин Vivus отново ви осигурява удобно и гъвкаво решение при непредвидена ситуация. Така че в случай на нужда – ние сме на разположение!

Още по темата