Обратно
4.5.2019

Трикове за красота, които всяка жена трябва да знае

Автор:
Kaloyan Stoyanov

Всяка жена мечтае да бъде най-красивата и да привлича вниманието на околните с безупречния си и атрактивен външен вид. Някои дами действително успяват да постигнат това с малко усилия. Те имат своите малки тайни как да изглеждат красиви във всяка ситуация въпреки ангажиментите и забързания начин на живот. Ето няколко практични трикове за красота, които всяка жена, която иска да изглежда красиво, трябва да знае и при необходимост да прилага.

Трикове за красота за сияйна кожа

Ето някои трикове за красота, когато искате кожата ви да сияе:

  • Ако желаете кожата ви да изглежда винаги сияйна, гладка и чиста, добавете към вашето тоалетно мляко една супена лъжица сода. Тази смес нанесете върху лицето и го масажирайте няколко секунди, след което го измийте с топла вода. Правете тази процедура не повече от два-три пъти на седмица и ще усетите благотворно влияние върху кожата на лицето си.
  • Често се случва след използване на дезодоранти кожата под мишниците да потъмнее. За да избелите отново това място или за да премахнете петна на други места по кожата, можете да си спестите закупуването на специални кремове. Достатъчно е да настържете суров картоф на ситно ренде и да нанесете от сока му върху подмишниците си или върху петната по кожата. За да се радвате на добър избелващ ефект, трябва да повтаряте редовно тази процедура.
  • Лесно ще предпазите кожата си от изсушаване, като комбинирате два продукта за почистването й. Сутрин използвайте овлажняващ гел с основа мляко за подхранване, а вечер нанасяйте почистващ гел. Така не само ще защитите кожата си и ще я направите по-красива, но и ще предотвратите появата на комедони (черни точки) и пъпки.
  • Маслото от авокадо е изключително ефективен метод за хидратиране на кожата. Достатъчно е да нанесете няколко капки от това масло по врата и около очите, за да се отървете от ситните бръчки.

За красива коса

Трикове за красота на косата, които можете да ползвате, са:

  • За да направите косата си по-красива и да се отървете от всички цъфнали краища, усучете кичурите на косата си и изрежете стърчащите краища с остра ножица. За да се погрижите за блясъка на косата си, нанесете малко крем за кожа по краищата й преди лягане вечер.
  • Не е задължително бирата да е само за пиене. Тя всъщност представлява отличен продукт за заздравяване на косата. За целта е необходимо да закупите тъмна бира. След като отворите бутилката, я оставете да престои една нощ. На сутринта, след като измиете косата си, нанесете бирата върху нея. Оставете я да преседи 15 минути, след което я изплакнете с вода.
  • Нощният сън често съсипва формата и структурата на косата. За да се сте сигурни, че ще се събудите с красива и подредена коса, преди да заспите навийте косата си на кок. Сутринта развийте кока и подсилете корените с малко сух шампоан.
  • Можете успешно да скриете мазната коса, като използвате четка за зъби, напръскана с алкохолен спрей за коса. Опитайте да срешите мазните корени на косата си с тази четка, за да подобрите състоянието й.

За красиво лице

Ето няколко хитрини и трикове за красота на лицето:

  • Ако продуктите ви за почистване на лицето са свършили, а трябва с нещо да премахнете вашия грим, можете да ги заместите със зехтин. Той не само почиства и овлажнява, но и подхранва кожата. За да го нанесете, просто сипете няколко капки върху ръката си и го втрийте в кожата.
  • Ако често страдате от акне, можете да се справите с този проблем, като използвате редовно дезинфектант за ръце. Често се случва, докато работим, несъзнателно да докосваме лицето си с ръце, което благоприятства преноса на бактерии от ръцете ни върху кожата на лицето. За да избегнем появата на тези пъпки, е необходимо често да бършем бюрото, мишката и клавиатурата с дезинфектант, като същевременно поддържаме ръцете си чисти.
  • Можете сами да си приготвите оцветяващ овлажнител, като разбъркате една капка течен фон дьо тен с няколко капки дневен овлажнител. С ръка смесете и разбъркайте добре тези съставки и нанесете върху кожата на лицето си. Така ще си спестите пари от купуването на специален крем.
  • За да освежите кожата си, можете да направите ментов чай и след охлаждането му, да го изсипете в пулверизатор. Пръскайте лицето си с този чай всеки път, когато искате да го освежите.
  • За да скриете бръчките около очите си, намажете тази зона с крем против бръчки. Това важи най-вече за случаите, преди да сушите косата си със сешоар или да излизате на агресивно топло време, когато UV слънчевите лъчи и топлият въздух могат да предизвикат по-бързо стареене на кожата.
Красива млада жена, използваща трикове за красота за почистване на лицето си

За красиви устни

Ако желаете устните ви да изглеждат по-ярки и сочни, можете да използвате етерични масла от мента или канела, които ще се погрижат за добрия им вид и които са „инструментите“ на поредните трикове за красота. За да ги нанесете, просто добавете няколко капки от избраното етерично масло към гланца за устни.

Трикове за красота и бели зъби

Ако искате зъбите ви да изглеждат по-бели и да премахнете оцветяването върху емайла, ето един от нашите трикове за красота. Можете да постигнете това чрез прост и лесен начин, като използвате вътрешната част на кората на зрял банан. Разтрийте зъбите с кората, изчакайте 10 минути и изплакнете с топла вода устата си.

За подредени вежди

Трикове за красота в този случай? Ако имате проблем със стърчащи вежди, които не можете да задържите на мястото им, нанесете малко лак за коса върху тях и те ще заемат желаната позиция.

Трикове за красота чрез по-атрактивна външност

Ето още един от нашите бързи трикове за красота – този път за атрактивна външност. За да подобрите външния си вид като цяло, трябва да започнете да пиете повече вода. Водата помага за хидратирането на кожата, повишава метаболизма и енергията. Това важи особено много за летния сезон, когато кожата бързо се дехидратира поради високата температура на околната среда.

За дълготраен аромат на парфюм

Трикове за красота има и тук. Ето един такъв. Ако желаете ароматът на парфюма, който си нанасяте, да има по-дълготраен ефект, втрийте малко вазелин в местата по кожата, където пръскате парфюма.

Още по темата