Обратно
5.5.2020

Бързи кредити до 500 лв.

Автор:
Vivus.bg

Търсите да вземете от някъде бързи пари за спешно възникнали нужди, но не можете да намерите? Днес, въпреки възникналата извънредна ситуация със заразата от коронавирус, търсенето на пари назаем продължава. Много малки и средни предприятия загубиха своя бизнес. А наред с това голям брой хора се наредиха на опашките пред бюрата по труда. Ситуацията се отрази, разбира се, и върху търсенето на бързи заеми, но поради по-лесното одобрение при кандидатстване и благодарение на по-бързата процедура, те все още представляват голям интерес за потребителите. На паричния пазар се предлагат много видове кредити, между които в момента с приоритет са тези за по-малки суми. Това може би се дължи на факта, че предстоящите месеци вещаят неизвестност. Потребителите, които не са юридически лица, обикновено се насочват към по-малки суми в рамките на бързи кредити до 500 лв. или 1000 лв., с които могат да бъдат задоволени някои текущи плащания.

Бързи кредити до 500 лв.? Или за други суми? Предимства на бързите кредити

Едно от предимствата при тегленето на бързи кредити, е че фирмите кредитори не проследяват и не контролират как изразходвате средствата по заема. Това ви дава известна свобода. Но все пак не бива да изпадате в неблагоразумието да изразходите сумата за ненужен лукс или дребни прищевки. Това може да се окаже препъникамък, когато започнете да изплащате сумата по кредита.

Специфики

Много търговци от небанкови институции предлагат специална отстъпка на клиентите, които теглят за първи път от тях. Това е кредит без лихва за определен период от време. Обикновено сумата, която отпускат преференциално, не е голяма – в рамките на 400-500 лв. В случай че търсите финансиране с такъв размер, може да се обадите на фирмите, които имат подобни предложения, а те не са малко. И все пак въпреки нулата пред лихвения процент, след като изтече предварително уговореният срок по договора, ако не сте върнали парите, към сумата по кредита ще започне да се добавя наказателна лихва заради закъснението. Разумно е да проучите всички важни подробности и да спазвате добра финансова култура, преди да теглите бързи кредити до 500 лв., а и независимо за каква сума, за да избегнете бъдещи проблеми.

Какво трябва да знаете за тегленето на бързи кредити до 500 лв.?

Обикновено потребителите, които получават редовна заплата, ползват бързи кредити до 500 лв. Те получават доходите си по дебитна или кредитна карта. Тези кредити понякога се наричат и пари на заем до заплата и сроковете за подобни заеми обикновено не са големи. Имайте предвид, че по-късите срокове по кредитите не само означават по-малка лихва в края на падежа, но и по-висок риск и отговорност за кредитополучателите. Просрочването на тези малки кредити може да ви изиграе лоша шега. Небанковите финансови институции могат да начислят наказателен лихвен процент при просрочването на вноските по договора, което да оскъпи задължението ви.

Плюсове и минуси

Спекулативният елемент на тази дейност е в основата на така лесното и удобно отпускане на средствата и одобрение на кандидатите. Това определено е предимство, ако нямате трудов договор или не можете да докажете доходите си. Кредиторите могат да ви отпуснат бърз кредит, дори и без да бъдете изследвани за тези обезпечения. По този начин те поемат по-висок риск от лоши кредити. Одобряването на кандидатите обикновено става много бързо, но и изплащането не търпи отлагане. Обмислете добре, когато след приятното и удобно получаване на пари дойде моментът, когато трябва да ги връщате с лихвата.

Процедура по кандидатстване и отпускане на бързи кредити до 500 лв.

Небанковите институции отпускат бързи кредити до 500 лв., а и за различни суми, много по-бързо и лесно в сравнение с банките. Всеки пълнолетен гражданин с добра кредитна история е потенциален бъдещ клиент. Кандидатства се по два начина. Чрез формуляра, предоставен на сайтовете или директно в офиса на кредитора (ако кредиторът разполага с физически офиси, разбира се). В момента тегленето на кредит с онлайн опцията е за предпочитане от много клиенти, тъй като няма да се налага контакт с други хора в затворено помещение. За да изтеглите бързи пари онлайн, е необходимо да се регистрирате на сайта, след което да попълните формуляра, в който да предоставите личните си данни.

Работа с лични данни на клиента

Фирмите са оторизирани оператори с лични данни и носят съдебна отговорност за тях, така че споделянето на чувствителна информация не бива да ви притеснява. Все пак естеството на работата им го изисква. Освен че ще трябва да предоставите личните си данни, фирмата за бързи кредити ще ви поиска и данните за разплащателна сметка в банка с издадена към нея дебитна или кредитна карта. Това дава възможност на фирмата да прехвърли парите директно по банковата ви сметката чрез парична транзакция при одобрение на кандидатурата ви.

Одобрение

След като преминете през тези две стъпки по кандидатстването за бързи кредити до 500 лв. или за други суми, ще изчакате известно време, докато получите SMS или обаждане за потвърждение. Поради повишаване на интернет активността през последния месец и заради засилени мерки за безопасност и защита на потребителите, работата през сайтовете може да се забави една идея повече от нормално. Ако бъдете одобрени за кредит и получите известие от фирмата, остава единствено да си вземете и да ползвате поисканата сума.

Взимане на бързи кредити до 500 лв.

Отпускане на кредита

При кандидатстване за бързи кредити до 500 лв. и всякакви други суми може да получите поисканите бързи пари на карта по разплащателна сметка в банка, която предварително сте предоставили на кредитора. След като бъдете уведомени, че средствата са отпуснати, можете да отидете и да ги изтеглите от банкомата.

Другият начин е просто да отидете до офиса на кредитора (ако има такъв) и да получите сумата, след като се легитимирате.

Възможна опция, когато сте кандидатствали за бързи кредити до 500 лв., е и получаването на парите на каса на EasyPay, тъй като повечето компании предлагат и това решение.

За какво да внимавате?

Преди кандидатстване за бързи заеми от конкретен кредитор, внимателно проучете неговата надеждност. Проверете отзивите за него в интернет. Ако няма надеждни такива, попитайте ваши близки, които вече са взимали кредити от него. Свържете се с тях, за да ги попитате дали са доволни от избрания кредитор, дали биха взели кредити от него отново, дали се е отзовавал на техни запитвания при възникването на проблеми и бил ли е коректен спрямо тях. Предварителното проучване на кредитора ще ви спести евентуални проблеми в бъдеще.

Още по темата