Обратно
9.3.2022

Как да изтеглите кредит до 100 лева?

Автор:
Vivus.bg

Понякога парите ни свършват, точно когато нямаме друга алтернатива. И се налага да потърсим пари на заем особено, ако краят на месеца не е толкова близо, за да чакаме до заплата. Може би пералнята се е развалила, точно когато прането ни стои седмица в коша. Може би неотложен ремонт по водопроводната мрежа в апартамента създава напрежение между нас и комшията отдолу. Разходът е малък, но неотложен, а точно в момента нямаме средствата. Понякога се налага да вземем бързо решение, за да излезем от ситуацията. Но дали ще намерим банка или фирма, която би ни отпуснала кредит до 100 лева, понеже не се нуждаем от повече?

Обикновено кредиторите предпочитат да работят с големи кредити за по-дългосрочен период от време. Все пак много фирми за бързи кредити предоставят кредити и за минимални суми, въпреки неудобството и слабите приходи от лихвените проценти. Много хора са с подобни нужди – работещи, пенсионери, студенти, майки в майчинство – като с такъв малък заем биха могли да си платят сметките, преди да получат следващата заплата, пенсия, стипендия или майчинство. Хубавото на малките кредити е, че бързо могат да се погасят и лихвите по тях са по-малки заради кратките срокове.

Защо кредит до 100 лева?

Невинаги търсим пари, за да закупим недвижим имот, да направим основен ремонт или да обзаведем кухнята с нова техника. Възникват нужди и от по-малки суми като 100 или 200 лв., в които просто ситуацията изисква да се реагира бързо. Лесен, удобен и бърз начин да се справите с проблема са фирмите за бързи кредити. Няма да се налага да търсите поръчители, а отговорът на кандидатурата ви става за минути (обикновено в рамките на 15 минути).

Често малките кредити се предоставят до получаването на заплата, тоест в кратък срок – най-често до 30 дни. А ако не сте взимали заем до момента от дадената фирма, то има голяма вероятност първият ви изтеглен такъв да бъде безлихвен. Малките кредити са добро средство да подобрите кредитната си история, в случай че сте имали проблеми с погасяването на минали заеми. Освен че тези заеми се погасяват бързо и се отпускат лесно, много от компаниите могат да разгледат кандидатурата ви и да получите отговор дори през уикенда.

Как да получите бърз кредит до 100 лева?

Начините за кандидатстване са на място в офис на фирмата или онлайн през компютър, таблет или смартфон у дома или където и да се намирате, стига да разполагате с интернет връзка. Някои фирми имат и разработени мобилни приложения, през които също можете да кандидатствате. Всеки офис на компаниите е място, в което можете да кандидатствате и да подадете документи за кредит. Там можете да получите парите на каса в брой или пък по банковата ви сметка. В този случай ще се запознаете лично с представители на вашите кредитори и можете да си направите заключения за хората, с които ще имате работа. Кредитните специалисти биха ви насочили и обяснили неясни за вас клаузи по договора, ако не разбирате всичко.

Посещението на офиса има своите предимства, но много хора предпочитат да свършат задачите си от дома. Онлайн кандидатстването не отнема много време, не е свързано с работното време на кредиторите, а средствата могат да бъдат получени обикновено отново по банков път или на каса на EasyPay. Така имате много по-гъвкави възможности да кандидатствате и да получите средствата, отколкото ако трябва да ходите до офис на фирмата.

Кой кредитор да изберем за кредит до 100 лева?

Пазарът на кредити е наситен с възможности. От една страна, имате лицензираните банки и фирми за кредити. Но, от друга страна, можете да попаднете и на някои съмнителни институции, частни лица и лихвари. Не ви съветваме да работите с тях.

За толкова малка сума доста хора не биха проверили кредитора. Все пак нашият съвет е, независимо колко голяма е сумата, да не приспивате бдителността си, когато влизате в договорни отношения с когото и да било. Изберете известна и реномирана фирма или банка, за да сте спокойни за тяхната коректност и точност. Проверете внимателно както лихвените проценти по кредита, така и таксите за обслужване. Проверете всичко и вземете информирано решение.

Какви са изискванията на кредиторите за отпускането на кредити до 100 лева?

Фирмите за бързи кредити са известни с улеснената процедура на кандидатстване. Не се налага дълго попълване на документи, не се налага чакане с дни за одобрение, след като ги подадете и няма излишни размотавания. Въпреки това няма как да получите кредит от лицензирана компания, без вашата платежоспособност да бъде проверена. Независимо дали кандидатствате за бърз кредит до 100 лева или за голям потребителски кредит, проверка на кредитното ви досие трябва да ви бъде направена. В противен случай не само кредиторът поема риск при отпускането на кредит, но и самите вие. Изискванията включват:

  • Лична карта

Кредиторите ползват данните от личната ви карта, за да проверят кредитната ви история и всяка друга необходима им информация. В случая не се притеснявайте от това, че личните ви данни преминават в други ръце. Тези компании имат законно право да оперират с тях и са задължени по закон да ги пазят в пълна конфиденциалност.

  • Навършени години

На лица под 18-годишна възраст не се отпускат кредити. Трябва да сте навършили минимум пълнолетие или възраст, определена от кредитора, от който искате да теглите кредит до 100 лева или за каквато и да е сума – 19 години, 20 години и прочие.

  • Кредитна история

По възможност не бива да имате лоша кредитна история, въпреки че се намират и кредитори, които ще ви съдействат дори и в такъв случай. Това обаче не е лесно и следва да очаквате по-неблагоприятни условия по кредита.

Как се погасява кредитът?

Обикновено изплащането е в рамките на 30 дни и се извършва на един път. Все пак, ако в рамките на тези 30 дни решите да върнете вашия бърз кредит до 100 лева с няколко плащания, кредиторът не би следвало да има против. Важното е погасяването да се случи до падежната дата, за да покажете, че сте лоялен платец и за да избегнете натрупването на наказателни лихви заради просрочване на задължението. Самото плащане обикновено може да се случи чрез банков трансфер към банкова сметка на кредитора, на каса на EasyPay, на Cashterminal или на място в офис на съответната компания – всичко зависи от опциите, предлагани от конкретния кредитодател, от който сте взели този кредит до заплата.

Кредит до 100 лева от Vivus

От Vivus получаването на бързи кредити до 100 лева също е напълно възможно. Процесът става онлайн и отнема до 15 минути при първоначална регистрация, а при теглене на следващи кредити – дори и по-бързо. Освен това първият заем е без оскъпяване – в рамките на избрания от вас срок (от 5 до 30 дни) връщате, колкото сте получили (от 50 до 400 лева). Ако вземем пример с кредит за 100 лева и избран срок от 30 дни, това значи, че за първи заем получавате 100 лева и в рамките на тези 30 дни връщате точно 100 лева.

Още по темата