Обратно
19.1.2021

Кредит без поръчител и без превод на работна заплата

Автор:
Vivus.bg

Все по-често срещано в България става отпускането и тегленето на потребителски кредити без поръчител и без превод на работна заплата, както от много банки, така и от други финансови институции. Процесът на кандидатстване за подобни бързи кредити бива улесняван все повече и повече, като днес той изисква минимален брой попълнени документи и лична карта, а получаването на отговор се случва в рамките на минути.

Какво представлява кредит без превод на работна заплата?

За повечето от нас работната ни заплата е главният източник на доходи. Тя служи за погасяване на всички наши малки и големи разходи – от вечеря навън до нов апартамент. Именно заплатата служи и за изплащане на отпуснатия кредит. Важно е добре да проучим и да обмислим в коя банка е най-уместно и изгодно да се превежда работната ни заплата, тъй като там можем да ползваме различни бонуси, отстъпки и пакетни програми. Когато теглим кредит от банката, която изплаща работната ни заплата, тя служи като гаранция на кредитора, че издължаването по заема ще стане по-безпрепятствено. В случай че погасителните вноските по заема биват забавени, банката има право да направи запор на заплатата ни или приоритетно да изтегли необходимите средства за месечната вноска по нашия заем.

Разбира се, ако искаме да гарантираме заплатата си, винаги можем да изтеглим кредит без превод на работна заплата. Трябва да сме наясно обаче, че в такъв случай не бихме могли да получим толкова изгодни условия по заема, няма да имаме достъп до специално създадени услуги за банкиране, както и до спестовни и картови продукти на кредитора.

След като споменахме какво е кредит без превод на работна заплата, нека видим и какво представлява бърз кредит без поръчител?

При повечето кредитори, които отпускат бързи кредити, не са необходими поръчители. Тези заеми предлагат малки суми пари, които трябва да се изплатят за кратък период от време. Те са изключително удобни за изплащане на ежедневни битови задължения, планирани семейни събития, лечения и здравословни процедури, ремонти на дома и автомобила, екскурзии, университетски такси и всякакви непредвидени разходи, които могат да съвпаднат с други парични задължения. При тези бързи кредити не е необходим поръчител.

Поръчителите се използват главно от банки, когато заемът е на много висока стойност. Ролята на поръчителя е да се намеси, в случай че кредитополучателят не е способен да изплаща заема си според уговорените условия с банковата институция.

Обикновено финансовите  институции, предлагащи бърз кредит, са без превод на работна заплата, но в редки случаи могат да изискат поръчител. Това се случва много рядко и определено е изключение от правилото.

Какви документи за необходими на всеки, за да кандидатства за спешен заем без поръчител?

Както вече споменахме по-горе, процедурата по кандидатстване за спешен заем без поръчител е изключително бърза и лесна. Финансовите институции и кредиторите са се постарали максимално да улеснят своите клиенти що се отнася до документи и условия.

Задължително условие при кандидатстване за спешни кредити е физическото лице да има навършени 18 години, т.е. да бъде пълнолетно, за да има право да попълни декларацията за бърз кредит. Според изискванията на някои финансови институции, физическото лице трябва да бъде дори по-възрастно.

Всеки, който кандидатства за бърз кредит, е препоръчително да има сключен трудов договор. Това не е свързано с условието да сте с или без превод на работна заплата, но дава гаранция на кредитора, че вие имате постоянна заетост, както и че се очаква да получавате всеки месец трудовото си възнаграждение. Тук трябва да отбележим, че въпреки че трудовият договор не е задължително условие за всички финансови институции, е добре да подсигурим както себе си, така и кредитора си със сигурен ежемесечен доход.

Също важно подробност е, че въпреки че поръчител по заема не е необходим, финансовите институции не гледат с добро око на кандидати, които искат твърде висока сума, а нямат сключен трудов договор или работят на трудов договор от скоро.

И последното нещо, което е необходимо при кандидатстване за бърз кредит, са актуални документи за самоличност. Много важно е личната ви карта да не бъде изтекла и всъщност да не забравите да я вземете със себе си, когато отивате в офиса на кредитора (ако не кандидатствате онлайн), тъй като няма да ви бъде позволено да попълните декларацията за кандидатстване, ако не предоставите преди това документ за самоличност.

Ако пък решите да попълните заявлението си за бърз кредит онлайн, то трябва няколко пъти много внимателно да попълните и сверите данните си, за да не станат неволни грешки и несъответствия в данните.

Какви са условията при теглене на бърз кредит без поръчител?

Условията при теглене на бърз кредит без поръчител и без превод на работна заплата могат да бъдат най-разнообразни и, разбира се, те могат да варират в зависимост от това услугите на коя финансова институция и кредитор изберете да използвате.

Тук можем да ви разкажем повече за условията, които предлага Vivus при нужда от спешен заем.

Най-напред трябва да отбележим, че всеки нов клиент на Vivus може да се възползва от безлихвен заем без никакви такси. Това, да подчертаем, важи за всеки първи заем поискан от Vivus. Срокът за погасяване на бързия заем може да варира между 5 и 30 дни, а в неговите рамки връщате същата сума, каквато сте изтеглили. Този първи заем може да бъде на стойност между 50 лв. и 600 лв. При следващи бърз заеми максималната стойност може да стигне 1500 лв.

След като попълните данните си, вие ще имате отговор до 15 минути след пускането на заявката на онлайн страницата на Vivus.

Повече информация относно кандидатстването за кредит без поръчител и без превод на работна заплата можете да намерите на интернет сайта на Vivus.

Още по темата