Обратно
24.8.2019

Кредит без постоянен трудов договор

Автор:
Vivus.bg

Тегленето на кредит без постоянен трудов договор е възможно най-доброто решение, когато спешно ви е необходима малка сума пари. По този начин избягвате неприятната ситуация да искате пари на заем от приятел, с когото впоследствие move да развалите отношенията си, защото той не е съгласен да ви даде заем или защото сте се забавили с връщането му. А и днес вече съществува вариант да теглите пари на заем, без да имате сключен трудов договор.

Каквопредставлява тегленето на кредит без постоянен трудов договор?

Това е вид бърз кредит, който напълно се различава от стандартния банков кредит. С негова помощ прескачате дългата и тромава процедура за отпускане на банков кредит и получавате желаната сума за броени минути. Почти всеки кандидат за такъв кредит може да бъде одобрен и да използва тези пари за спешни обстоятелства или неотложни финансови нужди.

Един такъв кредит без постоянен трудов договор епредпочитан, защото се отпуска почти светкавично, без да е необходимо данапускате дома си. Нужен  ви е самоинтернет, за да отидете на сайта на кредитора и да попълните необходимияформуляр. В повечето случаи ще получите така желаното одобрение за около 15-20минути, след което средствата ще бъдат налични на банковата ви сметка или пъкна каса на EasyPay, ако тазиопция е налична и сте си я избрали. Това изключително много улеснявапотребителите и им спестява куп главоболия.

В какви случаи може да се използва такъв кредит без трудов договор?

Такива заеми се теглят онлайн и се използват за случаи, когато са ви необходими пари на заем момента. Фирмата ги отпуска до няколко минути онлайн, без да е необходимо да ходите до офиса на кредитора или да ползвате поръчител, а връщането на парите става наведнъж или на вноски – зависи от това какъв точно заем изтеглите. Кандидатстването за кредит без трудов договор става бързо и лесно, а отговорът, който кредиторът дава, пристига за не повече от половин час.

Някои хора теглят такъв заем, за да погасят другкредит. Други - когато желаят да изтеглят някаква по-малка сума, която да върнатза не повече от една година, вместо да теглят големи суми, които трябва дапогасяват години наред.

Изключително важно условие за отпускане на кредит без постоянен трудов договор е да притежавате чисто кредитно досие. С други думи не трябва да имате никакви провинения при изплащането на предишни дългове, независимо дали са изтеглени от банкова или небанкова институция.

Важна информация, за която да внимавате при изтеглянето на кредит без постоянен трудов договор

Никога не теглете бързи кредити прибързано, без дасте обмислили ситуацията от всички страни, да сте запознали с всички условия подоговора и да сте абсолютно сигурни, че ще можете навреме да изплатите всичкитеси задължения. Нещо повече - никога не теглете кредит в нетрезво състояние илипод нечий натиск, тъй като веднъж предприели такава стъпка, впоследствие нямада можете да я отмените. Не възприемайте лесния начин на получаване на кредитакато възможност за лесно отказване от него. Още повече, че ако искате даизтеглите кредит без постоянен трудов договор, а същевременно нямате и някаквирегулярни приходи, то връщането му би било много трудно.

Защо и при какви обстоятелства кредиторите биха се съгласили да отпуснат заем без постоянен трудов договор?

Обикновено при кандидатстването за кредит безпостоянен трудов договор, можете да изтеглите от 50 лв. до около 1000 лв., катогорният праг зависи от конкретния кредитор.

Защо все пак някои кредитори са съгласни да отпускат такъв кредит? Защото те много добре знаят, че работата на трудов договор не винаги е единственият източник на доходи за хората. Ако имате приходи от работа на свободна професия, от наеми или от граждански договори, които са регистрирани в НАП и НОИ и подлежат на доказване, вашата молба за получаване на заем без постоянен трудов договор има всички шансове да получи одобрение.

Трябва да знаете обаче, че обикновено всякакредитна компания сериозно следи социалния статус на кандидата за кредит. Товаозначава, че нямате големи шансове да ви отпуснат кредит при лошо финансовосъстояние или недоказани приходи, тъй като това ще се отрази на точките, по коитови оценява фирмата.  В такъв случай тя щеви възприеме като финансово нестабилни и с висок риск да не можете да върнетевзетия заем. А рядко би се намерила някоя кредитна институция, която да пожелаеда поеме такъв риск.

Възможно ли е да изтеглите кредит без постоянен трудов договор, ако кредитното ви досие е лошо?

Преди да отговорим на този въпрос, нека сезапознаем с това какво представлява кредитното досие и каква информация съдържато.

Кредитните досиета на всички ползватели на кредити се съхраняват в Централен кредитен регистър и съдържат информация за всички техни кредити през последните 5 години. Данните в него непрекъснато се обновяват, а репутацията, която градите всеки месец, било то добра или лоша, зависи от това доколко сте стриктни в изплащането на вашите кредити. Ако нямате никакви провинения или забавяния в изплащането на вноските и задълженията си, имате големи шансове да ви бъдат отпускани бъдещи заеми и то дори на по-изгодни условия.

За съжаление ако сте с лошо ЦКР, нямате такива шансове. Получаването на кредит без постоянен трудов договор, а дори и с наличието на такъв, не би било осъществимо. Единственото, което можете да направите в такъв случай, е да изчистите кредитното си досие.

Как лошото кредитно досие може да се промени на добро?

Въпреки че за това е необходимо достатъчно време,все пак такава промяна от лошо към добро кредитно досие е възможна в следнитеслучаи:

  • Повишаванена финансовата култура
  • Промянав навиците по отношение на задълженията
  • Отговорноотношение към всичките ви дългове
  • Себевладениеи разумно харчене на придобитите пари

Ето и конкретните стъпки, които трябва дапредприемете, ако желаете в бъдеще да притежавате чисто кредитно досие:

1. В никакъв случай не теглете пари на заем, аконе сте сигурни, че можете да върнете всичките си задължения.

2. Направете всичко възможно, за да погаситенастоящите си задължения навреме, преди да решите отново да теглите кредит безпостоянен трудов договор.

3. Отнасяйте се отговорно към задълженията си несамо към банките, но и към останалите кредитни институции, тъй като нарушенияспрямо тях също се отразяват на кредитното ви досие.

Помнете, че добрата кредитна репутация ще видонесе бъдещи ползи!

Още по темата