Обратно
12.1.2020

Можем ли да изтеглим кредит до 1500 лв.?

Автор:
Vivus.bg

Нуждаете ли се спешно от пари, с които в момента не разполагате? Независимо дали става въпрос за изгодна инвестиция, за която можете да изпуснете момента или за заплащане на лечение, обучение, почивка, ремонт и др., обикновено можете да се възползвате от кредит до 1500 лв., който ви дава възможност да покриете неотложните си нужди. Такива кредити са удобни за потребителите, тъй като условията за кандидатстване са достъпни почти за всички, а процедурата за кандидатстване е изключително опростена и бърза, за да може да получите пари назаем във възможно най-кратки срокове – дори в рамките на един час от изпращането на молбата за кредит.

Какви суми биват теглени най-често за кредит до заплата?

Тези суми обикновено възлизат на от 400 до 600 лева, може да бъде изтеглен и кредит до 1000 лева, а някои кредитори могат да отпуснат и кредит до 1500 лв.

Защо именно кредит до 1500 лв.?

Защото кредитните компании смятат, че връщането на тази сума е по-малко рисково. Дължимата сума понякога може да се разпределя и на равни месечни вноски, които трябва да изплащате на определено число от месеца.

Какви са условията за теглене на кредит до 1500 лв.?

Условията за вземане на такъв бърз заем до 1500 лв. могат да варират при различните кредитни компании, но най-често условията на кредиторите биват следните:

Възраст, кредитна история, постоянна работа, българско гражданство при теглене на кредит до 1500 лв.

  • Обикновено кандидатът трябва да е на възраст между 18 и 65 години. Някои кредитори определят за минимална възраст на кредитополучателя 21 години.
  • Той трябва да притежава добра кредитна история, което означава, че няма нарушения при връщането на предишни кредити (тоест да не е с лошо кредитно досие).
  • Почти винаги задължително условие е наличието на постоянна трудова заетост. Някои кредитори настояват кандидатът да има поне една година непрекъснати трудови осигуровки.
  • Повечето кредитни компании държат кандидатът за кредит да е български гражданин, като условие за кандидатстването е представянето на валидна лична карта.

Връщане, предварително погасяване, рефинансиране на кредит до 1500 лв.

  • Връщането на кредита става или на каса на EasyPay или по банков път, като  сумата се изплаща или наведнъж или на равни месечни вноски обикновено в срок до 12 месеца – всичко зависи от кредитора и условията за вашия кредит до 1500 лв.
  • Обикновено можете да намалите лихвата по кредита, като намалите периода на ползване на парите, т.е. като върнете кредита предварително.
  • Много кредитори разрешават изтеглянето на нов кредит още преди изплащането на стария за така нареченото рефинансиране.

Допълнителни особености при тегленето на кредит до 1500 лв. и на бързи кредити като цяло

Изберете легитимното

За да не бъдете неприятно изненадани от допълнителни скрити такси, изберете легитимна кредитна компания – т.е. такава, която е регистрирана в централния регистър на БНБ.

Лоялни клиенти

Лоялните клиенти – онези, които вземат многократно кредити от един и същ кредитор и ги връщат навреме – се ползват от специални промоции и отстъпки. А това е съвсем нормално – щом от едната страна се спазват сроковете и условията, защо другата да не покаже, че това се оценява?

Изискване за поръчители

Въпреки че в повечето кредиторски компании за теглене на кредит до 1500 лв. не изискват представянето на обезпечение, има и такива, които изискват поръчител, който да им бъде представен до 3 календарни дни след получаването на парите от заема. Условията за този поръчител обикновено са сходни с тези на кандидата – той трябва да е над 21-годишен, да има постоянна работа на трудов договор поне от 6 месеца при един и същ работодател, да бъде с добра кредитна история, да не е поръчител за други кредити и да няма текущ заем, за да се гарантира, че кредиторът действително ще получи парите си. По принцип почти всички финансови институции са съгласни да предоговорят условията по кредита в случай на възникване на финансови затруднения. Съществуват кредитори, които въпреки че не изискват трудов договор или трудов стаж от кандидатите, изискват обезпечение на кредита.

Начин на кандидатстване за бързи пари до 1500 лв.

Процедурата за кандидатстване за кредит до 1500 лв. е изключително опростена, така че всеки, който има достъп до интернет, да може да кандидатства за такъв заем. На първо време кандидатът трябва да отвори платформата на кредитната фирма, от която желае да изтегли кредит. Задължително условие е той да се запознае с всички условия и изисквания преди подаването на молба за кандидатстване.

Предимство

Предимство на кредитните компании пред банковите институции е, че те работят 7 дни в седмицата, което означава, че можете да изтеглите бърз кредит от 1500 лв. по всяко време. Не е необходимо да чакате до понеделник, ако парите ви трябват още в събота. При попълването на молба платформата създава личен профил на кандидата в сайта. Този профил ще ви даде възможност да проследявате всякаква информация, свързана с вашия кредит.

Кредитни лимити

Необходимо е да представите доказателство за навършено пълнолетие, т.е. лична карта. Избирате сумата, за която да кандидатствате за кредит до 1500 лв., чиято долна граница обикновено започва от 50 лв. Много от кредиторите слагат лимит за тази сума при тегленето на първи кредит от тях. Такъв лимит за първи кредит редовно е 600 лв. Обикновено за първи кредит фирмата не начислява никаква лихва, ако успеете да върнете цялата сума за един месец. Просрочването дори с един ден на този срок ще доведе до налагането на лихва върху цялата сума.

Онлайн кандидатстване

Кандидатстването става онлайн, като използвайки предоставения детайлен кредитен калкулатор, лесно можете да разберете каква лихва ще трябва да изплащате в зависимост от избраната сума и срока на връщане. Дава ви се възможност сами да определите най-удобната за вас дата от месеца, на която да изплащате вноските си или на която да го погасите напълно.

Бърз отговор на заявката

След изпращането на заявката за кредит, обикновено до няколко минути получавате становище от кредитора дали сте одобрени или не за заема. Ако получите одобрение за кредит, парите ще бъдат преведени още в същия ден – дори доста често и до броени минути – във вашата банкова сметка или пък на каса на EasyPay. Ако не получите одобрение, имате възможност да кандидатствате повторно след месец или при настъпването на промяна в социалното ви или икономическо положение, като например ако сте си намерили постоянна работа или сте прехвърлени на по-добре платена длъжност.

Начини на изплащане на вноските за получен кредит до 1500 лв.

Фирмите кредитори предоставят няколко начина, по които можете да връщате вашите вноски за изтеглен кредит до 1500 лв., а и за по-малки суми, разбира се, за да изберете най-удобния за вас. Това са следните възможности:

  • Изплащане по банков път
  • Възможност за плащане в брой на касата на EasyPay
  • Възможност за плащане в брой в офиса на кредиторската фирма

Още по темата