Обратно
10.10.2016

Разумно кредитиране - кога да теглим кредит и кога не

Автор:
Vivus.bg

Тежката икономическа криза и свръх ниските доходи на средностатистическия гражданин са предпоставка за честото възползване от бързите заеми, появили се неотдавна у нас. Разумно кредитиране е тогава, когато причините да се възползваме от него са основателни и погасяването на заема се извършва на време.

Кога да теглим кредит?

Не е срамно, нито унизително да се възползваме от микрокредитирането. Някой хора смятат, че причината, довела ги до този тип услуга, се съдържа в лошото планиране на финансите. Това, на практика, никак не е вярно. Понякога в семействата настъпват заболявания и инциденти, които никога не избират подходящия момент.

Средствата, нужни за лекарства или спешна медицинска интервенция, често биват липсващи в банковите ни сметки. Бързината е решаващ фактор, поставяща тази причина сред водещите в списъка.

Когато най-малко сме подготвени финансово, тогава настъпват повредите в дома. Поправка на уред от домакинството или ремонт на автомобила са от изключителна важност за гладкото и безпроблемно протичане на ежедневните задачи и ангажименти. Бързите кредити са средство за справяне с трудностите, с което да боравим по възможно най-разумния начин. Ето че това е причина, изцяло оправдаваща възползването от такъв тип заем.

Забавянето на трудовите възнаграждения се оказва честа практика у нас. До известна степен, това явление успява да дисбалансира до неузнаваемост финансовото благоразположение на гражданите и да ги остави с празни портфейли за неопределен период от време. Нашите клиенти се възползват от услугите ни тогава, когато става въпрос за оцеляване на семейството.

Кога да НЕ теглим кредит?

Един от най-важните съвети, които даваме на своите клиенти, е да не се възползват от предоставяните им бързи заеми, ако не са сигурни във възможността си да ги погасят в предварително очертаните срокове. В епицентъра на политиката ни заляга задружното усилие на екипа за изграждане на дълготрайни и коректни взаимоотношения с нуждаещите се граждани.

Вивус се стреми да подава ръка на хората, изпаднали в безпомощност, като в замяна разчита безусловно на тяхната безгранична лоялност.

Покупката на луксозен сувенир или скъпа дреха често преминават в графата „неразумни разходи“. Ако изпитвате потребност от това да разнообразите интериорното обзавеждане у дома или гардероба си, то ние ви съветваме да изчакате удачния момент, в който да реализирате своята мечтана покупка. Не теглете бърз кредит тогава, когато инвестицията би могла да претърпи отлагане.

Изберете Vivus в моментите на неотложна потребност от средства и яснота за бъдещите ви финансови постъпления. Възползвайте се от нашите заеми тогава, когато сте наясно, че ще върнете дължимото на време. Ние сме на ваша страна, предлагайки ви разбиране и коректност и изискващи същото в замяна. Преди да пристъпите към финализиране на процедурата, задайте си въпроса: „Разумно ли постъпвам?“.

Още по темата