Обратно
7.10.2021

Кредит без лихва

Автор:
Vivus.bg

Когато чуем думите „кредит“ или „заем“, обикновено си представяме вземането на определена сума, която връщаме на вноски, надхвърлящи взетата на заем сума. Причината за това е лихвата, която се начислява към заема. Например, заемаме 200 лева, а трябва да върнем 230. За повечето от нас понятия като „кредит без лихва“, “заем без лихва” или „кредит с 0% лихва“ просто не съществуват и звучат нереално.

Лихвата при банковите потребителски кредити е достатъчно размито понятие за хора, които нямат понятие от финанси. Същите тези хора просто се примиряват с процентите, които служителите на банките им представят. За почти всички кредити се плащат такси за обслужване, които могат да се окажат изненадващо високи в края. Като цяло кредитът не се ползва с най-добрия имидж сред обикновените потребители. Все пак на финансовия пазар могат да бъдат намерени и заеми без лихва, които нямат оскъпяване.

Кредит без лихва? Възможно е!

Преди да пристъпим към същината на въпроса, трябва да отбележим, че съществуват множество кредити. Много банки предлагат специални условия, сред които може да се нареди и изтеглянето на кредити без лихва, но при определени обстоятелства и такава оферта е изключително рядко срещана в банковите среди.

Сред небанковите финансови институции обаче опцията за теглене на бързи кредити без лихва е напълно възможна и често срещана. Този тип кредити се среща под различни наименования –  бърз кредит без лихва, онлайн кредит без лихва, безлихвен кредит до заплата и други. Бързаме да обърнем внимание, че тези понятия са доста сходни в характеристиките си. Понякога заявка за такъв заем може да се пусне само в офис на някоя компания, но доста по-разпространена и удобна опция е кандидатстването онлайн в сайта на избраната фирма.

Бърз кредит без лихва

Бързият кредит е съвсем реален и удобен начин за получаване на спешни пари, когато имате нужда от тях. Както кандидатстването, така и получаването на сумата при одобрена заявка става за броени минути. А най-хубавото със сигурност е възможността да изтеглите кредит без лихва и без никакво оскъпяване.

Ако прибегнете до бърз кредит и искате задължително да посетите офиса на компанията, внимателно разгледайте предложенията на фирмите, намиращи се във вашия град. В повечето градове има определен брой фирми за бързи кредити, които са общи за цялата страна, но има и местни такива, така че със сигурност ще имате голям избор.

И все пак живеем във време, когато винаги имате възможност да отворите интернет, да прегледате сайтовете на компании за бързи кредити, да изберете подходящата за вас оферта и да кандидатствате за бърз онлайн кредит без лихва. Ще намерите десетки варианти, но ви съветваме да се доверите на фирмите с добра репутация или на такива, за които сте получили препоръка от приятел или познат.

Насочете се към най-надеждния вариант, след като внимателно прочетете условията на компаниите. Ще се изненадате да откриете, че наистина много от фирмите за бързи кредити предлагат първия заем с 0% лихва. Това означава, че ако вземете 300 лева, ще върнете точно толкова. Все пак обаче тази възможност не е актуална при всяко теглене на заем от една компания. Обикновено е налична при кандидатстването и тегленето само на първия заем от конкретната компания.

Изберете доставчик на онлайн кредит без лихва

Реално първата и най-важна задача, която имате, е да изберете доставчик на заема. Ако сумата, която ви трябва, е в рамките на до 500 лв., то фирмите за бързи заеми ще ви свършат работа. Ако се чудите коя точно да изберете, можете да проверите в интернет или в някой от агрегатните сайтове, които събират офертите на различните фирми на едно място. Там обикновено има сравнителна таблица, в която са посочени основните сходни параметри на продукта – минимална и максимална сума, дали има или не безлихвен период и колко точно е, има ли опцията първи заем без лихва и т.н. След като се спрете на точно определената компания, от която могат да се теглят кредити онлайн без лихва, трябва да посетите сайта й и да попълните заявлението. Обикновено отнема само няколко минути.

Кандидатстване за кредит без лихва

При бързите онлайн кредити без лихва кандидатстването става толкова лесно, че звучи нереално за хората, свикнали с опашките в банките. Тук няма опашки, няма дълго чакане за отговор, няма проверка на доходи и други досадни особености. Често процедурата е сведена до абсолютния необходим минимум, за да може получаването на кредит без лихва да е ефективно, бързо и удобно за клиентите.

Какви са предимствата при теглене на онлайн кредит?

Кандидатстване за една минута

При бързите кредити онлайн без лихва дори не е задължително да сте вкъщи на лаптопа – може да кандидатствате и чрез смартфона си. И можете да кандидатствате от всяко едно място, независимо къде се намирате в момента. Избирате сумата, избирате кога да я върнете и кандидатствате – толкова е просто. Естествено, при регистрацията ви ще трябва да попълните имената си и другите основни данни за вас, но това е нищо в сравнение с безкрайното чакане в банката. Освен това няма да се наложи да прекарате часове в попълване на информация за това къде точно работите, от колко време, колко плащате за наем, дали имате деца, дали имате роднини във властта и прочие, за да пуснете заявка за бърз заем без лихва.

Отговор на заявката за кредит без лихва и получаване на парите

Следва получаването на отговор. Той обикновено идва максимум до 15 минути. На практика получавате отговор само на база на данните от вашата лична карта и на проверката на кредитното ви досие в Централния кредитен регистър.

В зависимост от това какъв метод на получаване на сумата сте избрали, в случай че заявката ви е одобрена – по банков път или по EasyPay – парите ви ще се на разположение в най-кратки срокове: обикновено до 15 минути.

Връщане на кредита

Срокът за връщане на бързите кредити е обикновено максимум един месец. Това е разбираемо, като вземем предвид факта, че до тях се прибягва основно при нужда от малка сума. Това е кредит с 0% лихва. Избирате период от 30 дни и когато те изтекат, трябва върнете на фирмата точно толкова, колкото сте заели. Ако не закъснеете с плащането, няма да платите никакви такси за кредита, което означава, че разходите ви са нулеви. Тези безлихвени условия обикновено се валидни само при теглене на първи кредит от дадена компания.

Кредит без лихва

При кандидатстване за кредит без лихва задължително проверете условията

Онлайн кредити без лихва се предлагат от много компании, така че проверете какви са условията. Тук имате два варианта :

  • Ако вече сте теглили заем от една фирма, но всички предлагат първи безлихвен заем, можете да се спрете на друга компания и да се възползвате от промоционалната оферта за период без оскъпяване. Разбира се, внимателно проверете дали няма някакви други такси - например за по-бързо изпращане на парите или подобни. Тук е много важно да сте наясно с условията на заема. А те обикновено може да се видят на сайта на компанията. Тъй като фирмите оперират онлайн, всички документи, като общи условия и изисквания за кандидатстване, следва да са достъпни в интернет.
  • Вторият вариант е да продължите да теглите кредити от същата компания, от която сте изтеглили първия кредит без лихва. Следващите най-вероятно ще са с лихва, но ако сте останали доволни от кредитора и виждате, че може да се разчита на него, то защо да не продължите да му се доверявате?

Подходете с внимание към тегленето на онлайн кредити без лихва

Не забравяйте, че заем без лихва означава плащане в определения период, който самите вие сте избрали и за който сте дали съгласието си. Ако към момента на падежа не можете да платите вноската, заемът ще започне да се оскъпява. Ако изпаднете в положение да не ви останат пари за вноската по иначе безлихвения кредит, веднага се свържете с институцията, от която сте го взели, и питайте какви са опциите за справяне със ситуацията и какво оскъпяване дължите.

Вземете под внимание факта, че тегленето на онлайн заеми без лихва в никакъв случай не е като взимането на заем от приятел, което може да забавите. Дори само един ден забавяне може да ви създаде допълнителни грижи. Компаниите за бързи кредити са изключително толерантни и подхождат с разбиране към нуждите и проблемите на клиентите си. Но все пак въпреки това от вас също се изисква да бъдете отговорни и коректни.

Обслужване на клиенти, условия и прозрачност

Един от най-окуражаващите аспекти на онлайн кредитите са хората, работещи във фирмите за бързи кредити. Те са готови по всяко време да обърнат внимание на вашите въпроси и да ви разяснят всеки един неясен момент.

Условията по тегленето на кредит без лихва, а и като цяло на кредит, винаги трябва да са ясни, отчетливо разписани и достъпни още на първата страницата на фирмата. Няма нужда да търсите, да ровите и да се питате кое какво означава и как точно преминава кандидатстването. Всичко трябва да е пред вас. Ако попаднете на кредитор, предоставящ ви всички възможни условия напълно разбираемо и прозрачно, това най-вероятно именно това е правилната компания за вас.

Без лихва, без стрес, без изгубено време при теглене на кредит без лихва от Vivus

Бързите кредити без лихва често са идеалният вариант спокойно и удобно да решите належащо финансово неудобство. Ние, от Vivus, сме насреща, за да ви помогнем именно, когато се появят непредвидени сметки или разходи, причиняващи такова неудобство. Предоставяме и възможност за теглене на първи кредит без лихва и без никакви такси за срок до 30 дни. За този първи заем могат да бъдат изтеглени до 600 лв. Реално това означава, че ако сте кандидатствали за първи кредит от 600 лв. с 30 дни срок за връщане и сте одобрени, ще получите 600 лв. и ще трябва да върнете точно 600 лв. в рамките на тези 30 дни. Кандидатстването става онлайн през сайта ни. Отговор получавате до 15 минути, а при одобрение парите ще са на ваше разположение за около още 15 минути.

Още по темата