Обратно
1.7.2020

Бърз кредит в Русе – можем ли да вземем и как?

Автор:
Vivus.bg

В няколко по-големи града живеят повече от половината жители на България. Русе е петият по големина град в страната и най-големият по поречието на река Дунав. Той се отличава с красива архитектура и уредба. В този град с над 110 000 души население вкусът към красивото не липсва. Всяко едно домакинство желае да притежава и живее в едно добре подредено и уютно място, но често пъти това не е възможно поради липсата на финансови средства и време. Затова във всички големи градове на България се предлагат бързи заеми. Бърз кредит в Русе също могат да се вземе и процедурата не се различава от тази, която е в останалите населени места.

Фирмите, които предлагат бързи кредити, имат добре изградена интернет платформа, през която лесно можете да кандидатствате. Това е причината да са наречени още онлайн кредити, защото може да се сдобиете със средства, без дори да посещавате офиса на кредитните фирми или банката. Достатъчно е само да отворите сайта на фирмата за бързи кредити, да се регистрирате и да следвате указанията на платформата.

Как можете да получите бърз кредит в Русе?

Много по-лесно и по-бързо можете да получите бързи заеми, отколкото стандартните потребителски банкови кредити. Това се дължи на улеснената процедура по кандидатстване и на кратките срокове за отговор и одобрение на кандидатите. Както вече споменахме, процедурата по пускане и разглеждане на заявката за заем може да премине изцяло онлайн, без да е необходимо да ходите до фирмата или банковия клон. Разбира се, не всички клиенти предпочитат този вариант с оглед на естеството на сделката. Когато става дума за пари, някои хора се стремят да бъдат максимално прецизни и внимателни с документите. Това е важно, защото получените средства трябва да бъдат върнати навреме и всяко просрочване не би се отразило добре на финансовото им положение.

Какво се изисква при кандидатстване за бърз кредит в Русе?

За да избегнете всякакви евентуални проблеми при кандидатстване за бърз кредит в Русе, може да се консултирате с кредитен инспектор или консултант от фирмата по телефона или като отидете на място и се запознаете с всички условия по договора. От ваша страна е необходимо да имате валидна лична карта, телефонен номер и навършени минимум 18 или 19 години – в зависимост от правилата на фирмата. Ако сте решили да осъществите кандидатстването онлайн, е необходимо да притежавате разплащателна сметка към някоя банка. Ако имате и дебитна карта, при одобрение можете да изтеглите сумата от банкомат по всяко време – дори и през почивните дни или след полунощ. Обикновено можете да изберете получаване на парите и на каса на EasyPay. При онлайн кандидатстването процедурата за получаване на отговор е скоростна и можете да разполагате с необходимата сума до час, а понякога и по-скоро след пускане на молбата за бърз заем в Русе.

Лични данни

Имайте предвид, че за да бъдете одобрени за онлайн кредит, е необходимо първо да въведете личните си данни. Фирмите за бързи кредити са оторизирани по закон да оперират с личните данни на потребителите и имат това право. Това им позволява да проверят вашата кредитна история при заявка за бърз кредит в Русе и друга необходима за тях информация, която да използват в процеса на разглеждане на заявките на кандидатите.

Съществува ли възможността за безлихвен първи кредит в Русе?

Русе не е малък град и несъмнено може да се насочите към някое от финансовите бюра, които съществуват там. Можете е да осъществите лична среща и разговор, за да ви бъдат изяснени клаузите по лихвите и изплащането на сумата, която ще получите. Можете и да действате директно онлайн при взимането на бърз кредит в Русе. Но както през интернет, така и в офиса обикновено можете да получите безлихвен кредит, ако за първи път ставате клиент на кредитната фирма. Това е редовна практика на този тип компании. Това се отнася обаче за безлихвени заеми за по-малки суми. Обикновено срокът за погасяване е малък (30 дни) и те са изгодни най-вече, ако имате някаква неотложна нужда до заплатата, а няма откъде да намерите толкова бързо тези пари.

Винаги проверявайте подробно

При повечето фирми безлихвените кредити са без лихва за първия месец. Ако цялостно срокът на вашия бърз кредит в Русе продължава повече от месец, трябва да разберете дали след изтичането на първия месец ще ви бъде начислена лихва. Това би означавало, че ползвате промоционално един месец по сумата, а останалата част ще бъде олихвена както при обикновен бърз заем. Трябва добре да проучите въпроса с последващата лихва за месеците, следващи промоционалния първи месец. Ако не желаете да посещавате офиса на кредитора, можете да се осведомите по телефона.

Как се изплащат бързи кредити?

Кредиторът на вашия бърз кредит в Русе ще ви информира за това къде може да отидете, за да внесете сумите по вноските. Това може да бъде касата на EasyPay, по банков път, на кеш терминал или директно в офиса на фирмата кредитор (ако фирмата има такъв). Повечето компании предоставят няколко начина за изплащане, за да улеснят потребителите. Ако просрочите плащането на сумата след падежната дата, в някои фирми имате опция да удължите срока за погасяване. Тази възможност е добро решение за вас, когато нямате възможност да погасите заема си, но искате да останете в редовност. Много по-добро решение е, отколкото да не плащаме кредита си.

При всички положения бъдете внимателни, когато теглите определена сума чрез бърз кредит в Русе. Ако нямате идея как да върнете парите, по-добре не прибързвайте да кандидатствате за кредит. Обикновено за редовното погасяване на заема могат да бъдат заделени текущите приходи от заплата, наем или бизнес. Необходимо е да си направите предварителен разчет откъде ще набавите парите за месечните вноски, за да не си навлечете финансови неприятности при невъзможност за връщане на взетата сума и лихвите по нея.

Още по темата