Млада жена се чуди дали могат да се теглят бързи кредити без трудов договор

Бързи кредити без трудов договор

Имате нужда от заем за непредвидено плащане, но не искате да отидете до банката, защото нямате трудов договор или отскоро работите и предполагате, че ще бъдете отхвърлени? Тези опасения са оправдани донякъде, защото банките все още използват системи за оценка, в които трудовият договор и доброто име на работодателя често играят роля при одобрението или отхвърлянето на искане за кредит. Е, в днешно време дори банковите институции са склонни да ви дадат кредит без трудов договор, но с изпълнението на различни други условия. Друг много по-лесен за използване вариант обаче е тегленето на бързи кредити без трудов договор. Най-общо казано, бързите заеми не изискват подобно обезпечение. Сумите, разбира се, са доста по-малки от тези, които предлагат банките, но пък условията са доста по-опростени, ако търсите няколко стотин лева за покриване на спешно плащане. За някои компании дори лошото ЦКР не е от значение и пак може да получите средства.

Покрийте непредвидени разходи преди датата за плащане

Бързите заеми са ефективен начин за покриване на неочаквани сметки и спешни покупки, докато чакате получаването на следващата си заплата. Можете да заемете до няколко хиляди лева с погасяване на вноски, които сами изберете. И не се изисква да сте работили на сегашната си работа определен период от време или да сте на постоянен трудов договор. Бързи кредити без трудов договор може да получите, като обаче гарантирате, че имате средства за погасяването на вноските. Някои компании признават дори майчинството като вид доход. Така че ако не ви достигат 200 лв., но имате гарантирано месечно изплащане на средства от такъв тип, това се приема за някакъв приход. За да може спокойно да платите отоплението, може да кандидатствате за такъв бърз заем. Така няма да изпуснете срока на фактурата. И няма да срещате последици като например спиране на отоплението или тока.

Спестете време с бързо онлайн кандидатстване

За да започнете, всичко, което трябва да направите, е да отидете на формуляра в сайта на избраната компания, да изберете сумата, която желаете да заемете и да въведете някои основни лични данни. След това процедурата се задвижва и вие получавате парите по избрания от вас начин.

Основните условия са да имате навършено пълнолетие и да предоставите данните от личната си карта. Не е нужно да декларирате, че работите без трудов договор или че регулярно получавате заплата, за да се възползвате от бързи кредити от която и да е компания. Отговорът обикновено пристига доста бързо. Вие го активирате и се съгласявате с описаните в договора условия като изпратите текстово съобщение, активирате съобщение в електронната си поща или друго. Или още предварително условията са ви били предоставени и вие сте се съгласили с тях.

Парите също пристигат в рамките на дори по-малко от час, ако кандидатствате в работен ден, когато трансферите на банките са активни ежедневно.

Имате лошо кредитно досие и сте без трудов договор?

Фирмите за бързи заеми обикновено гледат на едно лошо ЦКР по различен начин от банките. На всеки може да му се случи да изпадне в просрочие и да получи етикет за нередовен платец, макар преди това да не е бил такъв. Ако имате лошо кредитно досие в комбинация с липса на трудов договор, не се учудвайте, ако получите отказ и за бърз заем. Когато обаче искате да ползвате бързи кредити без трудов договор, но имате други постъпления като например социални плащания или пък работите на свободна практика, или като самонаето лице, това не е проблем.

Компаниите за такъв тип финансови продукти обикновено са гъвкави и не считат липсата на постоянна работа за проблем. Все пак от вас се изисква да връщате редовно взетите пари. Компанията кредитор рядко се интересува какво точно работите и къде – дали сте консултант, инженер или архитект на свободна практика. Важното за нея е да имате приходи и да внасяте регулярно необходимите суми.

В повечето случаи просрочията на заеми и вписването им в кредитната ви история ще повлияе по-негативно, ако искате да вземете голяма сума от банка, отколкото ако търсите бързи кредити.

Липсата на трудов договор понякога не е проблем дори при банковите искания, стига да има какво да оставите в залог на кредита. Ако искате бърз такъв, е важно само да имате приходи, които да покриват вноските или вноската.

Каква е ролята на трудовия договор при кандидатстване за кредит?

Когато използвате банкови кредити, наличието на трудов договор е гаранция, че имате регулярни месечни плащания и може да гарантирате, че имате с какво да изплащате изтеглените пари. Той много често е и условие за кандидатстване.

При фирмите за бързи кредити трудовият договор обикновено обаче не е задължително условие. Бързи кредити без трудов договор се предоставят лесно, стига да гарантирате, че имате с какво да покривате вноската или вноските. Например: забавили са ви плащането по даден проект, чакате сумата, но тя все още не е дошла. А се налага да платите сметката за ток или да ремонтирате колата. Вземате бърз заем за например 200 лв. със срок на връщане две седмици и сте спокойни, че когато средствата пристигнат при вас, вие ще си платите кредита.

Липсата на работа на договор обикновено не е от значение за бързите заеми, защото при тях срокът е доста по-кратък от този на банките и сумите също са много по-малки. Така годишната лихва не излиза толкова висока, колкото ви се струва на вас, особено пък ако улучите някоя промоция или ползвате подобни услуги за първи път. Тогава независимо дали работите или не на трудов договор може да ползвате безплатните, безлихвени първи заеми.

Теглене на бързи кредити без трудов договор от Vivus

Vivus също предоставя опция за теглене на бързи кредити без трудов договор. Важно е кандидат-клиентите да са с добра кредитна история в Централен кредитен регистър. Необходимо е да попълнят данните от личните си карта и да си изберат канали за получаване на парите. Опциите са по банков път и на каса на EasyPay. Ако се избере банков път, то клиентът трябва да впише лично негова сметка. Все пак, разбира се, първото нещо при кандидатстването е да се изберат сума и срок за връщане. Срокът може да е между 5 и 30 дни. Сумата за първи кредит може да е между 50 и 400 лв. А освен това първият кредит е с 0 % лихва и 0 лв. такси. Това означава, че първият заем няма никакво оскъпяване. Връщаш за него точно толкова, колкото си получил, в рамките на избрания от теб срок.

Кандидатствай сега