Обратно
23.9.2022

Документи за бърз кредит: какво трябва да знаем?

Автор:
Vivus.bg

Всеки един от нас по една или друга причина е изпадал в нужда от спешни пари до следващата заплата. Дали тази нужда ще бъде свързана с плащане на сметките за настоящия месец, дали ще е с покриване на непредвидени разходи за лечение, сватба, рожден ден, ремонт или ще е с купуване на изгоден самолетен билет до мечтана дестинация – причините за нужда от пари могат да са много и различни. А в тези ситуации лесно може да се възползвате от бързи онлайн кредити от небанкови финансови институции. Това е най-бързият, лесен и удобен начин да се сдобиете с желаната от вас сума за минути, без да са необходими поръчители и без да е нужно да излизате от дома си. Как можете да направите това и какви документи за бърз кредит са необходими - това ще ви разкажем в днешната статия.

Документи за бърз кредит - какво трябва да знаем?

Използването на бързи кредити от небанкови финансови компании заема голям дял в кредитирането в страната поради простата причина, че този тип компании са гъвкав и надежден партньор, който предлага големи удобства на своите клиенти и мисли за техните нужди. И този дял става все по-значим в съревнованието им с банките.

Освен това в стремежа си да привличат повече клиенти тези институции предлагат изгодни и разнообразни кредитни продукти и условия. Предлагат се включително и безлихвени кредити – обикновено при теглене на първи заем.

А що се отнася до нужните документи за бърз кредит - това е един от най-големите козове, който фирмите за бързи кредити предлагат заедно с елиминирането на нуждата кредитополучателят да се реди на опашки с часове във физически офиси и да чака с дни да бъде одобрен. Обикновено не са нужни почти никакви други документи освен лична карта. А кандидатстването онлайн спестява време и нерви. Затова все повече хора избират кандидатстване онлайн от фирми за бързи заеми, при което няма необходимост от излишни документи за кредит, а всичко става лесно и удобно.

С всички тези предложения целта на небанковите компании е да са още по-конкурентноспособни на банките. Това е начин, по който те могат да достигнат до повече потребители и да реализират продажбените си цели.

А какви документи за безлихвен кредит са необходими?

Една от разликите между кредитите от банки и бързите кредити от небанкови институции е в документите, които са необходими при кандидатстване. Ако кандидатствате за потребителски кредит от банка, ще са ви необходими например Искане за кредит, Декларация-съгласие, Декларация за получена информация, Удостоверение за актуално правно състояние, Документи по предмет и цел на кредита, Данъчна декларация, Документи за удостоверяване на финансово състояние, Трудов договор, Регистрация в други специални регистри и още много.

А както вече споменахме, нужните документи за бърз кредит онлайн обикновено се изчерпват до един - лична карта.

Затова, ако се чудите какви документи трябват за безлихвен кредит от небанкова институция, то най-вероятно вече сте се досетили – трябва ви единствено лична карта. Това определено е един от основните мотиви при избора на кредит от небанково дружество.

С бърза проверка в Интернет можете да откриете кои фирми предлагат безлихвени заеми. След това можете да проверите какви условия точно се предлагат – суми, срокове, начини на изплащане. Ще разберете също на какви условия трябва да отговаряте вие – навършени години, добро кредитно досие и прочие. Бързо ще установите и какви са съответните необходими документи за безлихвен кредит. И най-вероятно ще останете приятно изненадани, когато от вас наистина се иска само лична карта. Все пак всяка фирма има своя политика и трябва внимателно да проверите какво се изисква от вас.

Проверка на документи за бърз кредит

Какви документи за бърз кредит са нужни при кандидатстване от Vivus?

За да кандидатствате за кредит от нас, ви е необходима единствено лична карта. Освен това първият заем при нас е с 0% лихва и с 0 лв. такси. Ако се чудите какви документи за кандидатстване за безлихвен кредит от нас ви трябват в този случай, отговорът отново ще е същият – единствено лична карта. Стремим се да предлагаме възможно най-удобно и улеснено клиентско преживяване.

Как да кандидатствате?

За да кандидатствате за бърз кредит от Vivus, на първо място трябва да посетите нашия интернет сайт https://www.vivus.bg/. И след това е нужно следното:

  • Избирате сума и срок на заявката си. Срокът може да е от 5 до 30 дни. За първи заем можете да кандидатствате за сума от 50 до 600 лв. След това натискате бутон „Кандидатствай“.
  • Следва да създадете своя профил, използвайки данните от личната ви карта. Чрез профила си ще можете да следите своите задължения, датите за плащане, условията по изтеглените от вас кредити, как да платите и прочие.
  • Прочитате договора и ако сте съгласни с условията му, можете да завършите заявката си.
  • Не се нуждаете от доказателство, че имате подписан трудов договор. Не се нуждаете от поръчител, който да гарантира за това, че ще изпълнявате редовно задълженията си. Не са ви нужни повече документи за бърз кредит.

Получавате отговор дали сте одобрени до 15 минути след завършването на заявката ви. При одобрение парите ви ще бъдат наредени веднага. Вие ще можете да си ги получите по желания от вас начин (по банков път или на каса на EasyPay) за броени минути след превода.

Що се отнася до методите на за погасяване на заема отново с цел да бъдем максимално гъвкави, ви предлагаме различни варианти – по банков път, на EasyPay или чрез Cashterminal.

Защо да изберете Vivus?

Ето защо:

  • Минималното количество документи за бърз кредит;
  • Ясни и прозрачни условия;
  • Сумата, която ще дължите, както и падежната дата са видими в кредитния ни калкулатор, още преди да кандидатствате за кредит – със самото отваряне на сайта ни;
  • Удобство да кандидатствате от спокойствието на дома си и да получите отговор за броени минути;
  • Приятелско и професионално обслужване 7 дни в седмицата и 365 дни в годината;
  • Ако не изтеглите пълния си кредитен лимит в началото, можете да изтеглите оставащата сума по него до падежната ви дата;
  • Ако срокът за връщане се окаже недостатъчен, имате възможност да го удължите със 7, 14 или 30 дни.

На база на всички факти вие имате възможността да направите аргументирано решение дали желаете да кандидатствате. Ние държим на принципите си и на желанието ни да ви предоставим възможно най-добро качество на услугите ни, помагайки ви да постигнете своите финансови цели. Посетете нашия интернет адрес и вземете своите пари още днес!

Още по темата