Обратно
3.12.2021

Пари на заем за безработни

Автор:
Vivus.bg

В днешно време вече хората, които официално се водят, че не работят, могат да теглят пари на заем за безработни и да се възползват от бързи кредити за безработни. Към тази категория спадат лицата без сключен трудов договор, онези, които работят на хонорар, почасово, получават някакъв вид обезщетения или упражняват свободна професия. Като цяло това е голям процент от обществото, затова кредиторите са помислили за тях вариант, който да ги подпомогне в случаите на финансова криза. При определени условия тези лица могат да се възползват от кредит за безработни, който се издава бързо, за да покрие непосредствените им нужди.

Какви са условията за получаване на пари на заем за безработни?

Безработицата определено не е ситуация, в която искаме да се окажем. Да нямаме доход, на който да разчитаме, поражда прекалено много притеснения. Да не говорим за невъзможността да си покриваме нуждите или за неудобството от това да трябва да разчитаме на други хора. Естествено, ситуацията на всеки човек е различна и има хора, които могат да преживеят период на безработица по-леко от други. Дори ако тепърва търсите работа в друг град, вие имате нужда от стартов капитал за квартира, транспорт, прехрана. За целите на статията ще разгледаме по-неприятния случай – да сте имали работа и да сте я изгубили по някаква причина, но всичките ви отговорности са си налице – наем, деца, сметки. Тук възможностите ни не са много, като една от удачните е тегленето на online бързи кредити за безработни.

Човек, който е бил уволнен и усеща, че ще се нуждае от пари на заем за безработни съвсем скоро

Почти винаги основното изискване за теглене на банков кредит е да имате стабилно работно място – да сте назначен преди повече от една година и съответно в момента да сте на постоянен трудов договор. Все пак дори да имате т. нар. стабилно работно място, не е гаранция, че банката ще ви одобри кредита, защото се изисква определен минимум пари на месец, които да използвате за преживяване. А има и куп други изисквания, на които е възможно да не отговаряте, дори ако имате работа. Затова във вашия случай банковият кредит автоматично отпада като опция за осигуряване на необходимите средства. И отново тегленето на бързи заеми за безработни идва на дневен ред.

Повечето небанкови кредитори не изискват наличието на поръчител или обезпечение при кандидатстване за кредит за безработни. За да изтеглите тези пари на заем за безработни, разбира се, не е необходимо да представяте трудов договор, а критериите за кандидатстване са сведени до минимум. Те включват българско гражданство, навършено пълнолетие и дееспособност, като горната граница за възраст обикновено е 65-70 години.

Кои хора могат да се възползват от тези пари на заем за безработни?

Освен всички изброени по-горе случаи, от отпускане на кредит за безработни могат да се възползват и пенсионери, жени в майчинство, приемни родители, самоосигуряващи се лица и други.

Кредиторите са направили кандидатстването за пари на заем онлайн и получаването на отговор на заявката изключително лесни и за двете страни. Направени са така, че да получите максимално бързо сумата, която желаете да изтеглите, без да губите време. Дори не е необходимо да излизате от дома си, за да изтеглите кредит за безработен. Достатъчно е да влезете в онлайн платформата на избрания кредитор, да изберете сумата, която ви е необходима, както и сроковете за погасяването й и да кандидатствате

Тази възможност за получаване на пари на заем за безработни представлява изключително улеснение за лица, които не могат да получават финансиране от банка, защото е необходимо да представят доказателство за сключен постоянен трудов договор от 6, 12 или повече месеца.

Този вид кредит е изключително подходящ за лица, които реално получават доходи или възнаграждения, но без да имат трудов договор или трудови правоотношения. Такива са хората на почасова работа, на непълен работен ден, частните учители, бавачките, домашните помощници, фрийлансърите, работещи от вкъщи и други лица с надомна заетост. Този вид микрофинансиране е особено търсен в големите градове на страната, тъй като сумите, които се теглят, обикновено са малки и се изплащат лесно след получаване на доход.

Колко пари можете да изтеглите във вид на заеми за безработни?

Обикновено кредиторите предлагат такъв заем с първоначално по-малка сума с цел изграждане на доверие между кредитната компания и кредитополучателя. Ако всички задължения са издължени своевременно, е много вероятно следващия път да получите по-голям кредит.

Обикновено първоначалните суми варират от 300 до 500 лв., а за последващи тегления на бързи заеми за безработни, тази сума може да нарасне на 2000 лв. и дори на 3000 лв. Тези пари на заем за безработни би следвало да стигнат за покриването на спешни нужди.

Ако обаче ви е необходима по-голяма сума спешни пари, такъв вариант също съществува, но може да включва привличането на поръчител в заема. Ако желаете да изтеглите над 10 000 лв., бихте могли да направите това със залог на активи или срещу ипотекиране. Всичко зависи от условията на съответната финансова институция.

Колко време отнема процедурата по получаване на отговор при пускане на заявки за кредити за безработни?

Бихме могли да определим кредита за безработни като експресен, тъй като отговорът на заявката за заем варира от 5 до най-много 30 минути. В повечето случаи кандидатът получава отговор съвсем скоро след кандидатстването.

Каква е процедурата за кандидатстване за заем за безработни?

Кандидатстването за пари на заем онлайн за безработни е изключително удобство. Гарантира ви, че няма да се налага да чакате на дълги опашки, да подготвяте цял куп излишни документи, да се явявате на подробни и продължителни интервюта и други досадни и бавни процедури, ако искате да заявите пари на заем за безработни. При това достъпът до онлайн кандидатстването е денонощно и включва съботите и неделите, когато повечето банки са затворени. Това означава, че ако нуждата ви притиска, можете да платите всичките си сметки още в рамките на същия ден.

Жена, която се чуди как да изтегли пари на заем за безработни

За да можете успешно и бързо да кандидатствате за такъв кредит, е необходимо да имате достъп до интернет и да предоставите всички данни, които се изискват от вас при заявката, а те обикновено се заключават в тези от вашата лична карта. Нужно е все пак да имате добра кредитна история, за да имате шанс за одобрение. Няма да получите такова, ако имате необслужвани кредити и огромни закъснения с погасяването им. Но все пак най-хубавото е, че всичко става онлайн.

Отворете браузъра си и потърсете „пари на заем за безработни“ или просто „онлайн кредит“, и бързо ще откриете подходящ сайт. След това вече ще бъдете на няколко клика разстояние от желаната сума. Пред вас би следвало да се отвори приветлива и лесна за навигиране страница, в която първото нещо, което трябва да направите, е да се регистрирате. Това става с основни сведения за вас – три имена, ЕГН, адрес и телефон, а също и електронна поща.

Сума, срок и начин на получаване

Още дори преди да въведете данните си при попълване на заявка за бърз кредит за безработни, може спокойно да изберете нужната ви сума и желания срок. Ако компанията е с прозрачни условия, то директно ще можете да разберете каква би била сумата за връщане в зависимост от избраните от вас параметри. Вероятно ще ви трябва някаква малка сума за покриване на нуждите ви, докато намерите работа или докато получите хонорара си. Просто използвайте слайдъра и с него изберете сума и срок. Различните фирми предлагат различен таван за първа сума, като той може да се увеличи за следващия път, когато теглите от фирмата. С всички тези подробности може да се запознаете на сайта. Срокът за връщане също е гъвкав – обикновено може да бъде до 30 дни или до няколко месеца.

Да предположим, че ви трябва около месец, за да си намерите нова работа и да получите доход – 30 дни е добър вариант за вас. Дори ако смятате, че няма да може да се справите за точно 30 дни, може да попитате фирмата какъв толеранс предлагат за клиентите си. Възможно е да може да удължите срока си за връщане за определено време. Все пак трябва да проверите това със съответната компания. Повечето от тях, от които могат да бъдат теглени online бързи кредити за безработни, подхождат с разбиране. Комуникацията тук е изключително важна и ако сте честни с тях и те ще бъдат честни с вас.

А относно получаването на нужните ви средства – обикновено компаниите дават опции то да стане по банков път на лична банкова сметка или на каса на EasyPay.

Как да използвате кредита, получен при тегленето на пари на заем за безработни?

Както вече споменахме, тегленето на един такъв заем е необходимо при възникване на спешни ситуации. Такива може да са належащи плащания, липса на достатъчно налични пари в момента или при забавяне получаването на възнаграждения. Тъй като банките не отпускат подобни кредити за безработни, студенти или пенсионери, това е една от причините към тези бързи пари на заем за безработни да има такъв голям интерес.

Бихте ли могли да се възползвате от преференциални условия при тегленето на такъв кредит?

Както и с всички останали кредитни продукти, тегленето на заеми за безработни също може да се предлага със специални отстъпки за лоялните клиенти на кредитора. За такива се смятат връщащи се клиенти, които имат два или повече погасени навреме кредита. За да сте сигурни, че бихте могли да се възползвате от подобни отстъпки, се свържете директно с избрания кредитор и го попитайте за наличието на преференциални условия по кредитите и за начините тези пари на заем за безработни да бъдат ползвани.

Всяко навременно връщане на кредит увеличава доверието на кредитора. Кредитополучателят се счита от кредитната компания за надежден, което й дава достатъчно основания да ви предложи по-голям кредит с по-добри условия. Това ще повлияе положително и върху кредитната ви история в Централен кредитен регистър като цяло и ви дава много добри шансове да изтеглите подобни кредити и от други кредитори.

Никакви лихви, никакви такси?

Още един страхотен аспект на онлайн бързия кредит е възможността за липса на лихва и каквито и да било такси. Важно е да се знае, че тази опция обикновено е налична при теглене на първи кредит от съответната компания. Ако изтеглите 300 лева например, няма да има нужда да мислите как хем да върнете тези пари, хем да платите и сума за лихва. Теглите 300, връщате 300. Това прави планирането на погасяването много по-лесно. Освен това, ако компанията е легитимна и няма скрити условия, няма да има и скрити такси, на които да се чудите след тегленето на заема.

Ако пък не вярвате на условията – обадете се на всекидневната линия за обслужване на клиенти, зад която стоят професионалисти, готови да ви упътят и да ви обяснят всяка една стъпка и всеки един аспект от предстоящото ви теглене на пари на заем онлайн за безработни. Винаги е по-добре да поговорите с някого, преди да пристъпите към нещо подобно. А служителите са винаги готови да ви дадат насоки и да ви съдействат.

Безработен човек, броящ последните си монети

Спокойствие за всички

Ясно е, че изпадането в положение на безработица не е приятно за никого. Не само за вас, които сте изгубили работата си, но и за близките ви. Вашите семейства разчитат на вас, вашите половинки ви подкрепят, но и очакват от вас действия. Няма нужда да затъвате в проблеми и да усложнявате ситуацията си още повече. Тегленето на пари на заем за безработни ще ви помогне да си поемете въздух, докато намерите нова работа или докато получите хонорара си и спокойно да си наредите задачите. Спестете си главоболията и се възползвайте от това удобно решение.

Още по темата