Обратно
10.9.2021

Кредит до заплата

Автор:
Vivus.bg

Кредитите се превръщат в неизменна част от ежедневието. Ако доскоро наличието на кредит се отнасяше за определена група хора с по-нисък статус, то днес от лесните условия на кредитиране се възползват потребители от всички класи и с много по-различни от първоначалните профили. Развивайки бързите кредити и търсейки всевъзможни опции да привлекат колкото се може повече потребители, компаниите създават различни оферти, така че да задоволяват колкото се може повече индивидуални потребности от кредит до заплата.

Какво е кредит до заплата?

Нуждата от бърз кредит обикновено възниква непредвидено и спешно. Понякога това може да се случи точно преди да получите заплатата си, а друг път – много преди нея. Често пъти решението на тази нужда се нарича именно кредит до заплата. Името му идва от това, че се предлага в неголеми суми и трябва да се погаси в кратки срокове. Тъй като фирмите поемат по-висок кредитен риск, лихвените проценти може да са малко по-високи от тези при заем от банка. Но пък времето за получаване на отговор на заявката обикновено е доста по-кратко.

Възникналите спешни нужди от финансови средства вече могат да бъдат задоволени с няколко прости стъпки. Това съвсем не означава, че нямате задължението да върнете в срок отпуснатите средства. Кредиторите, както всяка една компания, извършват дейността си не само за да отговорят на тези възникнали нужди, но и да спечелят от продадените финансови средства.

Кой предлага пари на заем чрез теглене на кредит до заплата?

В България от години това започнаха да вършат небанковите финансови институции или така наречените фирми за бързи кредити. Тъй като те отчетоха сериозен ръст в обемите на отпуснатите и погасени кредити, в крайна сметка дори банките започнаха да протягат ръка към този вид услуга. Конкуренцията на фирмите за бързи кредити просто не остави голям избор на банките, които традиционно са по-консервативни по отношение на отпускането на по-малки суми. В края на 2017 година вече немалко от тях започнаха да предлагат кредити до заплата. Интернет услугите им също претърпяха развитие, така че за потребителите е възможно да кандидатстват и онлайн. Кредитните фирми, които отново са първите участници в тази сфера, продължават да работят в същата насока.

И така след като двата основни финансови сектора предлагат една и съща услуга – кредит до заплата - потребителите следва да очакват по-конкурентни цени. Това означава, че лихвените проценти на предлаганите пари на заем би трябвало да намалеят. От друга страна, това би довело до още по-висок дял отпуснати кредити и нов връх в потреблението, продажбите и икономически ръст. Но времето ще покаже дали това ще стане така. А сега нека отново се върнем към нашата нужда от спешни пари на заем до заплата.

За какво се ползва един кредит до заплата?

За какво ще използвате кредит до заплата ли? Зависи от това колко точно пари не ви достигат. Ако търсите голямо финансиране на проекти от рода на основен ремонт на дома, покупка на автомобил или скъпо пътуване, тегленето на бързи кредити не би ви било достатъчно. Това се дължи на факта, че онлайн заеми до заплата обикновено се отпускат в малък размер – до около 600 лв. Или ако сте редовни клиенти на компанията, можете да получите кредит до 1000 лева.

Тъй като таванът на парите е ограничен, ето какви са спешните поводи за вземане на заеми до заплата. Предварително уточняваме – шопингът за черни петъци, понеделници и други дни от седмицата с намаления не са повод да влизате в графата с непокриваеми задължения особено, ако сте с „редки пръсти“. Ето кое е наистина важно:

Спешна медицинска помощ

Както споменахме, един заем до заплата може да е за около 600 лв. (или до 1000 лв., ако сте редовен клиент на фирмата). Обикновено той се използва за покриване на наистина спешни нужди като всички видове неотложна медицинска помощ – спешни операции, покупка на медикаменти, изследвания и т.н. Никой не може да предвиди дали няма да падне на заледения тротоар през зимата. Или дали някой от грипните щамове няма да го повали и остави вкъщи. Така че ако се налага използване на каквито и да било медицински услуги, вземането на кредит до заплата е наистина оправдано, независимо за кой член от семейството се касае – възрастен или дете.

Повреда на автомобила

Ако сте от водачите, които планират всички влизания на автомобила си в сервиз с цел превантивна проверка преди началото на летния/зимния сезон, значи едва ли влизате в тази категория. Но ако се грижите само за смяната на гумите, маслото, течността за чистачките и нямате грам идея какво тропа или хлопа по ходовата част, автомобилът ви може осезаемо да ви изненада с по-скъп ремонт. И както винаги се случва, поправката се налага да се прави именно във времето, в което нямате пари или заплатата е чак след седмица. А ремонтът не търпи отлагане…

Кредит до заплата за ремонт у дома

Ако тапетите не ви харесват, но иначе нямате проблеми с тях, ремонтът не е наложителен. Когато обаче в помещението няма вариант да се живее и трябва да се направи спешен ремонт, а вие точно сте останали с последните пари до заплата, може да изтеглите кредит до заплата.

Голяма черна и бяла техника

Ако ви протече пералнята, търсите бързи пари, за да покриете посещението на майстора. Когато готварската печка не работи – нямате избор. Или взимате нова или ако нямате в момента пари, търсите такава на изплащане. Друг вариант е да се обърнете към фирма за онлайн бързи кредити до заплата, за да платите ремонта.

С какво да се съобразите при тегленето на кредит до заплата?

Има определени неща, с които е необходимо да се съобразите, когато взимате бързи пари до заплата. Дори да ви се виждат не особено сериозни, всяка една от тези точки ще ви спести главоболия:

Преценете си времето

Пресметнете кога точно взимате заплата и си оставете няколко дни буфер между падежа и превода на възнаграждението.  Така ще сте сигурни, че няма да изпаднете в патовата ситуация да сте взели заем до заплата, но да търсите нов заем, защото преводът на възнаграждението ви е в понеделник, а не в петък, както сте очаквали.

Направете си сметка

Преценете колко пари ви трябват, като сложите както очакваните – например 50 лв. за ремонта на пералнята  - така и неочакваните разходи – Х лева за гориво, за да вземете майстора или допълнителна сума, за да си купите сами някаква част. Когато имате нужда и от някакви джобни пари, защото от заплатата ви делят броени дни, помислете дали да не сложите и тях към искането за заем. Ако имате резерви, разбира се, може и да не смятате джобните.

Запознайте се внимателно с условията

Попълнете коректно данните си, за да може всичко по разглеждането на заявката ви да протече гладко. Ако теглите за първи път, е много вероятно дори да получите безлихвен кредит до заплата. Ако не – проверете какво оскъпяване ще имате за съответния период, който сте избрали. Вземете под внимание факта, че компаниите за бързи заеми обикновено са изключително гъвкави при проблеми с връщането на кредитите. Ако имате проблем или се случи независещо от вас събитие, се свържете с тях и го обсъдете.

Много компании предлагат опции за удължаване периода за връщане срещу определена такса. Без значение къде се намирате, обслужването е достъпно и във вид на онлайн чат, така че можете да проверите. Запознайте се с общите условия, така че сами да сте наясно и да си направите сметката какво да очаквате от този кредит до заплата.

Отново си направете сметка

Дайте си ясна сметка дали ще може да върнете кредита с една вноска, както обикновено се предлага за този вид бързи заеми до заплата или ще се наложи да разсрочите на няколко плащания.

Как да кандидатстваме за онлайн кредит до заплата?

Това днес не е никак сложно. Сайтовете дори предлагат възможно най-улеснената процедура за отпускане на предявената от кредитоискателя сума. Освен това преглеждането на документите, подписването им и превеждането на парите по сметката на клиента става в рамките на половин час или дори в още по-кратък срок.

Човек, който е разбрал как да вземе кредит до заплата

Ето и конкретните стъпки в процеса по кандидатстване за кредит online:

  • Възникнала е неотложна нужда от средства, преди да получите заплата. Вие имате лична карта и чиста кредитна история.
  • Регистрирате се в уебсайта на фирмата за кредити.
  • Избирате нужната сума и срок за погасяване и попълвате формата за кандидатстване.
  • Може да проведете телефонен разговор или да размените имейл или sms с кредитните инспектори на фирмата. Запознавате се добре с условията по договора. Последното е много важно и изцяло във ваш интерес.
  • Кредиторите проверяват вашите документи, които в повечето случаи са единствено лична карта и банкова сметка. Това им дава възможност да проверят актуална информация за вашето настоящо състояние и да вземат бързо решение.
  • Ще бъдете уведомени по имейл и/или телефон, че сте или не сте одобрени за кредита.
  • Парите може да постъпят във вашата банкова сметка до 15 минути след подписването на договора за онлайн кредит до заплата.
  • Усвоявате средствата от банкомат или в делничен ден през работно време може да ги получите от банков офис.

Ако търсите кредити до заплата с лоша кредитна история, то обаче е много възможно да не откриете такива. А и реално това би било от полза за вас, тъй като ще избегнете варианта, в който бихте затънали в още повече дългове.

Има ли някакви уловки при тегленето на онлайн кредит до заплата?

Това до голяма степен зависи от вас. Проверете внимателно условията за ползване на финансовите средства, както и точките по договора, който подписвате. Ако спазите клаузите по договора, който, преди да подпишете, сте прочели и обсъдили, няма да имате неприятности. Ще върнете на кредитора предварително обявената сума.

Проблемите настъпват, когато срокът на падежа е вече отминал, а вие все още не сте върнали сумата. Тогава се натрупва наказателна лихва и дължимата от вас сума се увеличава.

Друг лош вариант е да попаднете на недобросъвестна фирма. Избягвайте подобни бизнес контакти, за да не се окажете в затруднено положение. Проверявайте подробно условията за кредит, заложени в договора. Информирайте се подробно за всичко, което ви интересува.

Все пак един от най-добрите съвети при взимане спешно пари на заем онлайн е вие самите да бъдете коректни към избрания кредитор. Така се установява добра връзка, която може да продължи и в бъдеще при изникнала спешна нужда от онлайн кредит до заплата.

Кредити до заплата от Vivus

Ако се чудите коя фирма да изберете, за да кандидатствате за онлайн кредит до заплата – Vivus е винаги насреща. При нас държим на това целият процес по отпускане на кредит да е прозрачен и ясен за нашите клиенти. Имаме максимално опростена форма за кандидатстване за кредит online, като екипът ни за обслужване на клиенти е винаги готов да помогне, ако все пак изникне някакво затруднение.

За отпусканите от нас бързи кредити не се изисква излишна документация. Нямаме изисквания за поръчители или пък за доказване на доходи. Клиентите винаги знаят каква ще бъде дължимата от тях сума, още дори преди да кандидатстват. Тя лесно би могла да бъде проверена, с помощта на калкулатора ни, намиращ се още на началната ни страница. Планирането на месечния бюджет обикновено не е лесна работа, но с помощта на кредит от Vivus изникналите трудности могат да бъдат преодолени.

Първи безлихвен кредит

Първият заем е без лихви и без такси и при него могат да бъдат изтеглени между 50 и 600 лв. Срокът за връщане е между 5 и 30 дни. Това означава, че ако кандидатствате за първи кредит и сте одобрени за 600 лв. за 30 дни, то в рамките на тези 30 дни трябва да върнете точно 600 лв. Естествено, може да искате да върнете кредита не след 30 дни, а след например 10. Няма проблем – просто изберете този брой дни при пускането на заявката в сайта ни. Няма нужда да се бавите с плащането, ако знаете, че ще го направите по-рано. А имате и вариант да изберете 30 дни, а да го върнете след 10 – няма никакъв проблем за нас.

Теглене на следващи кредити

При следващите заявки можете да стигнете до 1500 лв. като сума за кандидатстване, като тогава вече има оскъпяване. Срокът отново е от 5 до 30 дни. Използвайки нашия калкулатор за лихви по заеми, можете да пресметнете сумата за връщане при избраните от вас сума и срок за вашия Vivus кредит до заплата.

Как става регистрацията във Vivus?

Отивате на сайта и избирате каква сума ви е необходима и кога искате да я върнете. Попълвате няколко полета с основни данни – имена, ЕГН, адрес, телефон за връзка, имейл, данни от личната ви карта. Избирате как да получите парите – по банкова сметка или на каса на EasyPay. Прочитате договора си и ако сте съгласни с него, завършвате заявката си. И това е всичко. Оттук насетне очаквате становище от нас. При одобрена заявка до 15 минути парите ви ще са налични на избрания от вас начин на получаване. Получавате Vivus кредит до заплата за отрицателно време и спокойно може да си ползвате парите.

Затова смело се регистрирайте и съвсем скоро ще разрешите налегналия ви спешен финансов проблем. Всичко това може да стане за няколко минути, докато пътувате с градския транспорт и ползвате телефона си например. Или пък от дивана вкъщи, защото няма нужда да ходите никъде. Просто заявявате кредита си от уюта на дома си, докато гледате телевизия или пиете кафе.

Какво става с личните ви данни?

Личните данни са чувствителна тема най-вече заради все по-голямата информираност на населението относно използването им. Има редица примери за злоупотреба, но не и в този случай. Прегледайте раздел Защита на личните данни, за да откриете какво се случва с тях и как и за какво се използват.

Имате въпроси? Свържете се с нас!

Ако у вас възникнат някакви въпроси, притеснения или неясни моменти в процеса по получаване или връщане на кредита до заплата, можете да се обърнете към нашия отдел за обслужване на клиенти, който работи ежедневно.

Можете да се обадите на телефон 0700 450 10 или на краткия номер *4000, да ни пишете по имейл info@vivus.bg или дори през онлайн чата, който е винаги на ваше разположение.

Работното ни време е от понеделник до петък между 8:00 и 20:00 часа, а в събота, неделя и на официални празници – от 10:00 до 17:00 часа.

Още по темата