Обратно
28.4.2021

Кредит изцяло онлайн – как да се възползваме?

Автор:
Vivus.bg

Ако има нещо, към което да се стреми целият бизнес в условията на пандемия, то това е предлагането на услуги онлайн. Именно онези компании, които се ориентират към онлайн средата по-бързо от другите, ще имат предимството в необикновеното положение, в което се намираме сега. Това се отнася и за финансовите институции. Има ли възможност за кредит изцяло онлайн? Отговорът е да – и той е бил такъв и много преди това. Има реална възможно да получите пари по интернет, без да напускате уюта на дома си.

Кредит изцяло онлайн

Обикновеният банков кредит изисква задължително посещение на банката, попълване на куп документи и дълга и досадна процедура по одобрение. Нещата при един бърз онлайн кредит стоят по коренно различен начин. Имате възможност да извършите цялата процедура по тегленето на кредит изцяло онлайн. Това означава, че няма да ви се наложи да излизате, да чакате, да се блъскате и да се изнервяте. Всичко това може да стане с платформа за бързи кредити, която да работи онлайн. От вас се изисква единствено да потърсите сайта на такава фирма онлайн и да разгледате нейните предложения.

Раз-два-три! Кандидатстването за кредит изцяло онлайн е толкова лесно

Именно с „раз-два-три“ може да се определи кандидатстването за интернет кредит. Много хора дори няма да повярват, когато им кажете за „пари по интернет“ и ще ви погледнат странно. Истината е, че това е една изключително лесна процедура и става напълно онлайн. Трябва ви само интернет и устройство – било то смартфон, таблет или лаптоп. Отворете браузъра си и ще намерите много предложения за бързи онлайн кредити. Важното е да изберете правилната фирма, затова разгледайте сайтовете. Доколко сайтът е направен с цел да ви улесни да вземете кредит изцяло онлайн? Обръща ли се внимание на детайлите и на най-важните неща? Лесен ли е за използване? Това са ключови фактори. Ако вече сте чували за фирмата и знаете, че е коректна, то това също е голям плюс.

А ето и какви предимства има тегленето на кредит изцяло онлайн:

Кредит изцяло онлайн – лесно е

Фирмите за бързи заеми онлайн не поставят непостижими условия, а напротив – стремят се да ви улеснят в процедурата по взимане на кредит изцяло онлайн. Още от началната страница ще се запознаете с най-важните условия за онлайн заем – сроковете, лихвата и т.н. – и ще можете веднага започнете да оформяте своята заявка. С мърдането на няколко слайдъра ще оформите двете ключови величини на своя онлайн кредит, а именно кога да го върнете и колко пари искате да вземете.

0% лихва

Ако има нещо, което да се счита за крайъгълния камък на един онлайн заем, то това е отсъствието на каквато и да било лихва, т.е. това е да е безлихвен кредит. Няма да плащате лихва или пък някакви неясни такси за това, че сте изтеглили бърз заем. След един месец, когато дойде време да погасите този онлайн заем, ще платите същата сума, която сте изтеглили. Тази възможност обаче обикновено се предлага само при тегленето на първи кредит от небанковите институции. Следващи кредити от същата фирма обикновено се изискват с лихва, но ако сте редовен клиент, е възможно да получавате отстъпки.

Срокове при взимане на кредит изцяло онлайн

Класическият срок за теглене на бързи заеми е до 30 дни. Фирмите за бързи заеми обаче предлагат без проблем удължаване на тези срокове при нужда. По принцип може да удължите срока между седмица и месец. Дори да не успеете да погасите кредита си в рамките на първоначално избрания срок, ако удължите срока си и след това погасите, отново успявате да градите доверие към вас, тъй като показвате желание за това да държите кредита си в редовност. Що се отнася до фирмата – може да разчитате на постоянно обслужване по чат, имейл или телефон – като служителите са готови да ви разяснят всички точки по получения от вас кредит изцяло онлайн.

Не доказвате доходи, не посочвате поръчители

Фирмите за бързи кредити обикновено ви предоставят възможност при теглене на кредит изцяло онлайн да не посочвате поръчител, който да гарантира за вас. Обикновено при повечето компании не се налага също да предоставяте трудов договор.

Отличителна скорост

Онлайн кредитите при онлайн кредитиране от фирми за бързи заеми се отличават със скорост, за която биха им завидели банковите дружества. Все още не е открит по-бърз начин за отпускане на средства от лицензирани институции. Имате възможността да се “въоръжите” с необходимите финансови “провизии” в рамките на няколко минути.

Изгодни и прозрачни условия

При кандидатстване за бърз кредит онлайн би следвало да ви се предоставят прозрачни условия по договора. Ако такива липсват, е препоръчително да потърсите друг кредитодател. Кредитоискателят трябва да има възможността, без да бъде обезпокояван от присъствието на второ лице, да реши дали посочените в договора условия по неговия кредит изцяло онлайн, отговарят на неговите искания и покриват очакванията му.

Доверието преди всичко останало

Кредитните институции държат твърде много на своето име и реноме. В основата на политиката им заляга стремежът към изграждане на трайни взаимоотношения с потребителите и спечелване тяхното доверие и уважение. Така и трябва да бъде.

Кога може да бъде използван кредит онлайн?

Пример – лято е! Искате да заведете семейството на море, но нямате пари. А така ви се иска да се потопите в морето и да зарадвате децата, подарявайки им няколко безгрижни дни на плажа. Изберете възможно най-евтиния вариант за почивка и вземете кредит изцяло онлайн само за няколко минути. След това ще трябва да го връщате, но пък радостта на семейството от посещението на морето е неизмерима. А и ако си направите добре сметката, не би трябвало да имате проблем с връщането.

Пример – наближава първият учебен ден, но вие не сте подготвени с достатъчно средства, за да посрещнете разходите. Детето е пораснало през ваканцията и ще има нужда не само от учебници и пособия за училище, но и от доста сериозно подновяване на гардероба. А това е свързано с нужда от средства, освен с обичайната обиколка по магазините. По-сложно става, ако малчуганът ще бъде например първи клас или ще започва своето образование в ново училище. Е, тук сигурно ще се наложи да се поохарчите малко повече, дори да не ви се иска. За да сте сигурни, че парите ще ви стигнат, а детето ще е доволно от началото на учебната година, можете да вземете кредит онлайн още месец преди старта. Парите ще ви бъдат на разположение и докато ги връщане, имате възможност да използвате и различни промоции от магазините.

Тук съществува и опцията, докато си седите вкъщи, да вземете кредит изцяло онлайн, който е възможност да имате допълнително пари всеки ден. Харесвате си много неща от международните сайтове, които са с такива страхотни намаления, а точно в момента нямате пари. Опцията за кредит се появява насреща. После ще изплащате новите маратонки известно време, но пък ако са качествени и наистина маркови, ще си ги носите повече от предвиденото, а инвестицията ви ще се окаже наистина добра.

Мъж и жена, търсещи кредит изцяло онлайн

Какви видове онлайн кредити има?

Бързи заеми с единична вноска

Те са по-известни като заеми до заплата. Тези бързи кредити са разделени на няколко различни вида според времето и начина за погасяване – с една или с няколко вноски. Механизмът на работа на този тип продукт е изключително опростен. Компаниите, които го предлагат, не изискват почти никакви гаранции освен личните ви данни и обещанието да върнете сумата. Срокът за връщане обикновено е до 30 дни. Ако се забавите с връщането обаче, се появява оскъпяване. Такива продукти се предлагат както от компаниите, които работят само с онлайн кредитиране и предлагат теглене на кредит изцяло онлайн, така и от обикновените фирми за бързи заеми. Сумата, която се предлага, обикновено е малка – до около 600 лв. Възможно е да бъде взет все пак и кредит до 1000 лева или дори повече. Тази сума ще зависи от компанията, от която сте решили да изтеглите този бърз заем.

Онлайн кредитиране на вноски

Друг вариант за получаване на средства е тегленето на онлайн заем на вноски. Спецификите на отделните кредитни компании се базират и на различните потребителски профили. Дори хора с ниски доходи биха могли да се възползват от онлайн заеми на вноски. Важно е само да успяват да покриват задълженията си в определения срок и да се разплащат навреме с останалите доставчици. Когато се взема кредит изцяло онлайн на вноски е добре да се знае колко време ще бъде изплащането и съответно кога средствата, заделяни за вноската, ще бъдат отново налични. Тъй като наближават празници, а много онлайн магазини предлагат изплащането на закупените стоки на кредит, може да пазарувате изцяло през интернет, да получите документите за стоковия кредит заедно с покупката и да започнете да я изплащате още след празниците.

Обикновено при онлайн кредитиране клиентът получава таблица с дължимите вноски и падежните дати. Чрез нея той знае в кой месец точно колко е платил и какво му остава. Стоковите кредити обикновено са с фиксирана лихва или пък такава изобщо няма, така че ако планирате да си направите подарък за празниците – нещо по-скъпичко и на изплащане – гледайте промоциите.

Банкови заеми онлайн

Повечето банки предоставят опцията да си спестите разходката до най-близкия клон и да кандидатствате за кредит изцяло онлайн. Това обаче не означава, че ще си получите парите онлайн и няма да подписвате документи в офиса. В зависимост от това към коя банка ще подадете документи, обикновено подобно на бързите заеми се изисква да предоставите данните си на институцията и да изчакате одобрение.

Тук е важно да знаете – това, че ако зад кредита стои стабилна банка, определено е плюс. Все пак обаче процедурата, макар и улеснена, си остава малко по-тромава. Заявката за онлайн кредитиране от банка не значи, че след 5 минути ще ви кажат дали сте одобрени, а след 10 минути ще получите парите. Процедурата по проверка на искателите си остава същата и обикновено завършва с посещаването на най-близкия клон, в който да финиширате, подписвайки документите и да вземете парите. В последно време поне се наблюдава отпадане на изискването за директен превод на месечното възнаграждение в съответната институция. Можете сами да правите вноските по заема, когато падежната дата дойде.

Какво е необходимо за кандидатстване за кредит онлайн?

Компаниите за бързи кредити обикновено имат сходни условия за кандидатстване. Едно от тях е да имате навършено пълнолетие или 19 години. Необходимо е със сигурност да имате валидна лична карта. Някои фирми искат да сте на постоянен трудов договор. Други нямат такова изискване, ако имате регулярни доходи.

Какво още ви е необходимо? Стабилна интернет връзка, за да попълните заявката за кредит изцяло онлайн, и внимание към детайлите, включващи размера на взетата сума, размера на сумата за връщане, условията по връщането и други.

Всички компании, предлагащи подобни финансови продукти, обикновено предоставят достъп до тези документи онлайн, така че да получите ясна представа с какво се съгласявате. Във всяка една ситуация – било то положителна или отрицателна – е добре да сте си прочели всички точки от договора. Когато има нещо неясно по тези условия – питайте.

Кредитните калкулатори са един от много лесните начини да получите добра ориентация какво можете да си позволите като вноска и срок на изплащане. Ако искате малки вноски, то срокът за връщане расте и обратното – високите вноски са за по-кратък срок.

Каква информация подлежи на проверка, когато кандидатствате за кредит онлайн?

Въпреки че кандидатстването става изцяло онлайн, преди отпускане на заема тече проверка на кандидата. Едно от първите неща, които се гледат, е кредитната история, която се съхранява в ЦКР. Кредитният регистър представлява голям архив, в който се съхраняват данните за вашето поведение като ползвател на заеми за последните 5 години. Разбира се, ако не сте взимали заеми в този период, не фигурирате в системата. Ако имате просрочие, дори и само с няколко дни, компанията ви е вкарала в системата и имате черни точки като нередовни платци, може да получите отказ. Ако сте плащали редовно вноските си и имате кредитно досие на отличник, вероятността да ви дадат кредит изцяло онлайн нараства значително.

Не пишете фалшива или невярна информация в документите, защото всяко едно нещо подлежи на проверка и ако от институцията се усъмнят във вас или подадените данни, може да не ви одобри за кредит.

Кредитният регистър е основата, на базата на която обикновено се прави калкулацията за вашата надеждност като платец. Повечето компании са толерантни дори към липсата на трудов договор и постоянна заплата, но не и към отказите за плащане на вече договорени и дадени суми.

Как да си получите парите?

Всъщност, ако досега не сте теглили онлайн кредит, може да се изненадате, че няма нужда дори да напускате дома си, за да получите парите си. След като отделите 15 минути за попълване на данните и получаване на становище на заявката ви, вашите пари ще пристигнат по банковата ви сметка в рамките на минути. Това е удобно, ако сте забравили за някоя належаща за плащане сметка и трябва да действате бързо. Имате вариант да получите парите си и в офис на EasyPay, ако за вас това е по-удобно. Ще изтеглите кредит изцяло онлайн и ще си спестите главоболията от класическия кредит.

Кредит изцяло онлайн – удобство по време на криза

Пандемията в света промени много аспекти на живота ни и за много хора тя може да се окаже финансово неблагоприятна. Много хора се притесняват да напускат дома си и в това няма нищо лошо или изненадващо. Нуждата от пари остава във всички случаи. Именно затова бързите онлайн кредити са вариант, който може да спести много нерви и време. На първо място няма нужда да напускате дома си и да се излагате на риск от вируси или заболяване. Всички стъпки може да изпълните, докато слушате музика на лаптопа си или пиете сутрешното си кафе. Като става дума не само за кандидатстването за кредит изцяло онлайн, но и за получаването на парите – те ще бъдат при вас до минути и вие ще може да ги използвате, както си пожелаете.

Кредит изцяло онлайн от Vivus

Vivus също предлага тази удобна възможност за всеки ден, наречена кредит онлайн. Необходимо е да се попълни онлайн формуляр при кандидатстването за кредит, като това отнема броени минути. След още няколко минути вече имате отговор на заявката си. Ако тя е одобрена, отново след още няколко минути парите вече са при вас. При нужда от пари на заем Vivus е насреща да ви помогне. А първият заем е с 0% лихва и 0 лв. такси. За своя първи заем връщате, колкото получите, за срок, който сами сте избрали. Сумата, която може да вземете за първия си кредит изцяло онлайн от Vivus, е между 50 и 600 лв. Срокът за връщане може да бъде от 5 до 30 дни. С пример това означава, че ако вземете 600 лв. за 30 дни, то вие трябва да върнете точно 600 лв. в рамките на тези 30 дни.

Още по темата