Обратно
14.3.2021

Можем ли да теглим заем в неделя?

Автор:
Vivus.bg

Всеки може да попадне в ситуация, при която спешно му се налага да намери пари. Днес, благодарение на съвременните технологии, сме свикнали всичко да се случва бързо, лесно и с малко усилия. Потребителите имат все по-високи очаквания и критерии към търговците, които от своя страна заради нарастващата конкуренция са принудени да внедряват нови и драстични улеснения, за да привлекат потенциални клиенти и да запазят старите си потребители. По тази причина лесно можете да се сдобиете с бърз кредит от офиси или онлайн платформи на фирмите за бързи кредити или банковите институции. Понякога обаче може да се случи така, че да имате нужда от спешен заем в неделя.

Какво можем да правим, ако ни се налага да теглим спешен заем в неделя?

През почивните дни е възможно да не успеете да намерите отворени банкови офиси и това ще ви принуди да помислите за други възможности. При спешна нужда от пари назаем през почивните дни невинаги можем да разчитаме на близки хора да ни окажат навременна помощ, защото те също може да са в нужда или да им е необходимо малко време, за да обсъдят и вземат такова решение. Липсата на достатъчно време за размисъл при вземането на решение по финансов въпрос може да се окаже „препъни камък“ в опита ви да намерите „спонсор“ и помощ от близки роднини или приятели. По-добрата алтернатива е да се насочите към небанкови институции, които отпускат кредити в неделя.

Заем в неделя бихте могли да получите по няколко начина

Собствениците на кредитни карти могат да изтеглят сума, надвишаваща депозита им по сметката и по този начин да се сдобият с необходимите средства. Лихвите по такъв кредит обикновено надвишават лихвите по останалите бързи или банкови кредити, като потребителите обикновено ги ползват най-вече при разплащане в магазини и за дребни покупки.

Ако не разполагате с кредитна карта, можете да се насочите към някой от работещите в почивните дни фирми за бързи кредити. Някои от тях продължават работа и в неделя и могат да ви отпуснат заем по два начина:

  • Първо – като посетите лично офиса им и подадете на място документи и молба за отпускане на кредит.
  • Второ – повечето хора предпочитат онлайн процедурата, която няма да ви ограничи във времето и позволява да се кандидатства за заем в неделя при същите условия както тези, които са при посещение в офиса, а парите се превеждат до минути на каса на EasyPay или по банковата сметка на одобрения кандидат.

Заем в неделя от Vivus

Фирма за бързи кредити, която може да посрещне нуждите ви и през уикенда, е Vivus. Ако желаете да теглите пари, можете да го направите онлайн от удобството на дивана вкъщи. Дори и в събота и неделя отпускането на пари при екстремни ситуации е възможно, когато потребителите не могат да чакат до началото на новата работна седмица. За целта след пускането на заявката за заем в неделя ще се направи проверка в ЦКР, за да се прегледа вашето кредитно досие, и ако всичко е наред, можете да получите парите до 15 минути.

Процесът на онлайн теглене на бърз кредит е максимално опростен. Обикновено почти всяка фирма, която предлага бърз кредит онлайн, отпуска заем без доказване на доход и така ви спестява време, което в спешни случаи е много ценно. Друга особеност на кредитните институции за разлика от почти всички банки е, че те отпускат заем без поръчител, което значително облекчава процедурата по кандидатстването за заема.

Все пак трябва да знаете, че не всички такива фирми отпускат парите в неделя, въпреки че приемат заявки за кредити в почивните дни. За да избегнете излишни забавяния и много нерви, направете предварително проучване дали избраният онлайн кредитор може да отпусне заем в неделя. Можете да направите това, като се свържете директно с отдела по обслужване на клиенти на фирмата или зададете въпроса си в чата на живо, достъпен на уебсайта им. Логично е да се допусне, че ако не можете да се свържете или не ви отговорят веднага на запитването, фирмата няма да отпусне кредита в същия ден.

Във Vivus получаването на заем в неделя е възможно. Работното време в уикенд дните е от 10:00 до 17:00 часа и ако при одобрена заявка сте избрали получаване на парите чрез каса на EasyPay, то ще можете разполагате с тях до броени минути.

Какви видове кредити може да изтеглите в неделя?

Това най-често е кредит до 1000 лева или други по-малки суми, за които фирмите не изискват да предоставите трудов договор. Бихте могли да се запознаете с разнообразието от кредитни продукти, като посетите уеб сайтовете на фирмите за кредити. Там нагледно са представени размерът на кредита, сроковете за погасяване и условията за кандидатстване по кредита. Можете да изчислите общата сума по кредита с лихвите, както и ежемесечните вноски с помощта на кредитния калкулатор, който вече почти всяка финансова институция предлага на сайта си.

Можете ли да получите безлихвен кредит?

Някои фирми за бързи кредити предлагат на клиентите си безлихвен кредит, в случай че не сте теглили до момента кредити от тях и върнете изтеглената сума в определения срок (обикновено до 30 дни след получаването). Тези кредити не са по-малки по размер и може да получите прилични суми в рамките на 400 – 800 лв. Ако имате нужда от неголяма сума в почивните дни, можете да се възползвате от тази възможност, но не забравяйте, че за да върнете толкова, колкото сте получили, трябва да спазите срока за връщане.

Заем в неделя без никакви лихви и никакви такси може да бъде изтеглен и от Vivus. Тази опция се отнася за клиентите, които теглят за първи път. Сумата може да е от 50 до 600 лв., а срокът за връщане – от 5 до 30 дни.

За какво най-често потребителите теглят бързи заеми в неделя?

Причините за това са няколко и крият действително спешни случаи, някои измежду които могат да са:

  • Забавяне в изплащането на заплатата при необходимост от изплащане на сметки, които не могат да бъдат забавени;
  • Появява се спешна необходимост от непредвиден ремонт;
  • Възниква възможност за кратка почивка извън града, поради появата на благоприятни обстоятелства на работа или отлични оферти от страна на хотели;
  • Внезапно влошаване на здравословното състояние, което изисква скъпо лечение.

Независимо каква е причината, поради която се нуждаете от спешен заем в неделя, можете да решите проблема си, без да чакате банките да отворят в понеделник сутрин, като просто се обърнете към работеща в почивните дни и сигурна компания за бързи кредити като Vivus, където можете да теглите онлайн от уюта на дома си.

Още по темата