Обратно
15.3.2022

Възможно ли е да бъде получен кредит 24/7?

Автор:
Vivus.bg

На всеки човек му се случва да има нужда да вземе пари по спешност. Дали причината е автомобил, който спира да работи и изисква ремонт на момента или близък роднина, който възможно най-бързо трябва да получи медицинска помощ - проблемите изскачат без предупреждение. Застраховани или не, тези трудности изискват моментална финансова подкрепа. Най-важното в тези мигове е да не се паникьосваме, а  да запазим самообладание, понеже има изключително лесно и бързо решение на проблема във формата на кредит 24/7.

Какво точно представлява кредит 24/7?

В естеството си този вид денонощен бърз кредит представлява улеснен вариант за заявяване на потребителски заем по всяко време от денонощието, без значение дали е делничен или почивен ден. Нужно е кратко попълване на онлайн формуляр и обикновено до 15 минути време за получаване на отговор. При одобрение желаните пари биват превеждани за по-малко от 2 часа. По този начин се разчупва старомодната и общоприета стигма, че тегленето на кредит винаги трябва да е мъчителна и дълга процедура, изцяло обвързана с работното време на банките и често зависеща от странични фактори като нужда от осигуряване на редица документи. Днес всички тези главоболия биват елиминирани благодарение на кредит 24/7 онлайн.

Как и защо кредит 24/7 работи толкова добре?

Главните причини за успеха на тези денонощни бързи кредити са следните:

  • Гъвкавост откъм време и локация;
  • Минимална бариера за заявяване на услугата.

Чрез помощта на интернет се елиминира задължението да се пътува до офис или клон на банка, както и чакането по дълги опашки, за да дойде вашият ред евентуално преди края на работния им ден. Всичко това се избягва с помощта на интернет и лесно управляемите сайтове, които нямат работно време и дават лесни за следване инструкции, спестявайки от един от най-ценните ресурси за един човек – времето.

Да, факт е, че има хора, които винаги ще предпочетат тегленето на кредит да стане чрез класическо посещение на физически офис. Но все пак във времената, в които живеем днес, все повече потребители се преориентират към ползването на онлайн услуги.

Кои са добрите и лошите страни на тези денонощни бързи кредити?

Много хора избират да се възползват от услугите на фирмите, които предлагат бърз кредит 24/7, заради доказаната им ефективност. Ето какви положителни черти имат те:

  • Възможност за заявяване по всяко време;
  • Леснодостъпни са и осигуряват дори теглене от дивана вкъщи;
  • Минимални изисквания за кандидатстване;
  • Бърза транзакция на одобрената сума в рамките на 2 часа;
  • Опция за банков превод или пари в брой чрез EasyPay;
  • Обикновено не изискват излишна документация;
  • В зависимост от кредитора може да не се изискват поръчители, трудов договор и доказване на доходи.

Въпреки положителните им характеристики трябва да се вземат предвид и определени лимитиращи фактори. Долу можете да ги видите:

  • Лимит на максимална възможна сума;
  • Обикновено компаниите предлагат малки суми;
  • По-кратки срокове за връщане;
  • Някои фирми могат да начисляват висока лихва (затова винаги внимателно преглеждайте условията).

Поради високата разпространеност на компаниите, които предлагат денонощни кредити, човек винаги трябва да е информиран, за да може да избере най-добрия вариант. Решаващи фактори при избора на правилната компания са лихвеният процент и съответно оскъпяването, прозрачността на условията и професионализма на служителите.

Наистина ли мога да изтегля кредит 24/7 онлайн по всяко време на денонощието?

Финансовите предприятия, които предлагат денонощни бързи кредити, обикновено работят с удължено работно време през делничните дни. А за да предоставят възможно най-добрите услуги на клиентите си, работят и в събота и неделя и през празнични дни. Разбира се, кредит може да се заяви по всяко време на денонощието. Ако това се случи след работно време, в зависимост от процедурите на кредитора, заявката ще получи отговор веднага или ще бъде прегледана от служител на съответната фирма при започване на новия работен ден. При одобрение преводът на парите ще се случи в началото на работния ден.

Получаване на пари под формата на кредит 24/7

С пример това означава, че, ако клиент реши да поиска кредит 24/7 в 00:00 ч., формулярът, който попълни, ще бъде записан в системата на момента. След това:

  • Възможно е заявката веднага да бъде одобрена. В този случай парите ще бъдат трансферирани към клиента на сутринта.
  • Възможно е да трябва допълнително разглеждане от кредитен специалист. То би се случило при започване на работното му време, тоест, да речем, в 08:00 ч. Тогава той ще прегледа заявката. Ако кредитополучателят отговаря на изискванията на кредитора за отпускане на кредит, ще бъде одобрен. Парите му ще бъдат трансферирани веднага след това.

Имайте предвид, разбира се, че всеки кредитор има собствен стил и начин на работа. Примерът с процеса по-горе е общ такъв и е възможно да не е същият за всички. А информация относно работните часове обикновено можете да намерите на дъното на началната страница на всеки сайт.

Какво се изисква от вас, за да получите бърз кредит 24/7?

Спешно ви трябват пари, но се чудите какви невъзможни изисквания имат кредитните компании. Или пък колко документи ще трябва да подготвите за теглене на денонощен бърз кредит. Не се притеснявайте обаче. В повечето случаи заемодателите имат минимални изисквания за отпускане на финанси. Най-често те биват:

  • Да сте български гражданин;
  • Да сте навършили определена възраст (18 години, 19 години или друга);
  • Да притежавате валидна лична карта;
  • Да покривате кредитните изисквания на кредитора.

След като се уверите, че отговаряте на гореспоменатите изисквания за кредит 24/7, можете да преминете към попълването на кандидатурата на сайта. Обикновено са удобни за попълване заради лесните за следване инструкции, вследствие на които самата процедура не отнема повече от 15 минути.

Кои институции предлагат такъв вид денонощни кредити?

Поради лесната достъпност на тези кредити 24 часа / 7 дни в седмицата, удобствата, които предоставят и масовото търсене от страна на клиенти, като направите едно кратко търсене в интернет, ще установите, че пазарът е препълнен с компании, предлагащи този вид услуги. Така че избор със сигурност имате. Важното е обаче да направите правилния такъв. Често, когато човек прибягва до теглене на заем по спешност, поради липсата на време пропуска да си зададе въпроси като „Кредиторът, на който съм се спрял, ли е най-добрият вариант?“, „Мога ли да получа по-изгодни условия и оферти на друго място?“ и прочие.

Всяка фирма има различни предложения. Намирането на подходящото за вас се състои в обстойно търсене, чрез което да успеете да изберете правилната финансова институция, която да покрива изискванията ви за кредит 24/7. Такова подробно търсене би се отплатило в дългосрочен план, понеже би могло да ви спести пари и евентуален стрес от попадане на некоректна компания.

Денонощни бързи кредити от Vivus

Във Vivus също можете да пуснете заявка за бърз заем всеки ден и по всяко време на денонощието. А нашите кредитни специалисти са на ваше разположение всеки делничен ден от 08:00 до 20:00 ч., както и всяка събота и неделя и на всеки официален празник от 10:00 до 17:00 ч.  

Ако ще бъдете наш клиент за първи път, то вашият кредит дори няма да има оскъпяване в рамките на срока ви за връщане. А такава оферта не е за изпускане. За първи заем можете да вземете сума от 50 до 400 лв. за срок от 5 до 30 дни. Този първи заем е с 0% лихва и 0 лв. такси. Разбира се, тези условия са при връщане на сумата в срока, който сте посочили при заявката си. Очакваме ви!

Още по темата