Обратно
30.12.2021

Могат ли да се теглят кредити без посещения на банка?

Автор:
Vivus.bg

Когато си мислим за теглене на кредити, обикновено първата ни асоциация е с класическия потребителски кредит, който може да изтеглим от множеството банки в България. В съзнанието ни изплуват безкрайните документи, опашки, разследването, процеса по одобрението, кредитната ни история и едва тогава – получаването на кредита. Имиджът на тегленето на кредити за повечето хора е изключително негативен. Този имидж се основава именно върху бавната и скучна процедура по кандидатстване, а също така и върху понякога по-високите лихви и ненужни такси след одобрението. Истината е, че има начин всяко теглене на кредити чрез банка и всички останали неприятности да бъдат избегнати. Това е така, защото е възможно и да се теглят кредити без посещения на банка.

В днешно време кредитните продукти са изключително разнообразни. Всеки може да избере най-подходящия за себе си вид заем, съобразен с личните му възможности и потребности. Преди години единственият възможен начин за получава на кредит е бил на място в банката. С течение на времето обаче са започнали да се прилагат и други, по-лесно достъпни варианти – кредити от небанкови институции. Развитието на интернет съответно пък осигурява възможно най-лесния и удобен начин за получаване на малко допълнителни средства при нужда. Онлайн кредитирането дава възможност да се сдобием с нужните ни пари без посещения на банки или други физически офиси.

Взимането на пари назаем по интернет е именно опцията за получаване на кредити без посещения на банка

Или това е т. нар. онлайн бърз кредит. Това е онлайн кредит без посещения на банка, чиято цялостна процедура – кандидатстване, получаване на отговор на заявката и теглене – може да се извърши, без да напускате дома си. Всичко става за минути. Не ви се налага да се редите и да чакате по опашки. Необходимо е просто да отворите и да потърсите за опции в интернет търсачката. Веднага ще откриете множество предложения от фирми за онлайн кредити. Няма да има нужда да приготвяте десетките документи на хартия, да бягате по копирни центрове, да напъвате паметта си и да изброявате всичките си източници на доходи и разходи. Под ръка ще ви трябват единствено вашата лична карта и интернет връзка. Оттам нататък нещата са лесни.

Можете да отворите уебстраницата на избраната от вас институция и да заявите кредит онлайн. До броени минути заявката ви ще бъде разгледана, ще се направи кредитна оценка и ще получите отговор. Разбира се, преди да кандидатствате, можете също така да се консултирате със служители на съответната кредитна институция. Това определено винаги е добра идея, за да сте сигурни в това, което ще получите и ще трябва да върнете.

Също така е по-малко вероятно да се изискват доказване на доходи, трудов договор или поръчители. Тези неудобства често отсъстват при онлайн кандидатстването.

Жена, която е останала доволна, че се е възползвала от теглене на кредити без посещения на банка

Кандидатстване за кредити без посещения на банка

Както вече споменахме, кандидатстването за кредити онлайн без посещения на банка е елементарно. Дори е трудно да се нарече кандидатстване, защото когато чуете тази дума, вероятно се сещате за поне няколко дни разглеждане на вашата кандидатура и притеснения дали вашата кредитна история е достатъчно добра, за да ви се отпуснат така необходимите средства. С кредит по интернет кандидатстването е сведено до помръдването на няколко слайдъра, чрез които да настроите размера на сумата и датата, на която ще я върнете, с попълване на данни от личната ви карта, а също така с прочитане и съгласяване с условията на кредита.

Ако можете да намерите общите условия по договора на уебсайта на съответната компания, още преди да решите да кандидатствате, със сигурност е добър знак. Ще можете да се запознаете с тях, преди да вземете крайното решение и то да е информирано. А ако лесно се намира и информация за това каква ще бъде дължимата сума, то със сигурност изборът ви би бил максимално информиран.

Получаване на сумите при теглене на кредити без посещения на банка

Получаването обикновено става по два начина. Единият е на лична банкова сметка – чрез него можете да си изтеглите парите от банкомат. Другият е на EasyPay – можете да посетите всяка удобна за вас каса, за да получите парите си. Вие сами избирате коя е по-удобната опция за вас. Накратко казано, това наистина са кредити без визита на банка. Сами виждате, че няма никаква необходимост да се разкарвате до офис на такъв тип финансова институция. Изскочили са ви непредвидени месечни разходи, кандидатствате за заем онлайн и след 15 минути парите са ви на разположение. Отивате и си свършвате работата - без притеснения и без да губите време.

Срок и размер на онлайн заем, който може да се получи, без да се посещават банки

Обикновено можете да се възползвате от следните опции:

Обикновено сумата, която може да се вземе, е по-малка – до около 1000 лв. Предоставя се за срок от 30 дни. Погасяването обикновено е еднократно до датата на падежа или на няколко удобни части до тази съответна дата. Тази опция  е удобна, ако например някоя висока сметка за парно ви е изненадала - можете да изтеглите пари до заплата, да платите сметката и да върнете заема си в съответния срок впоследствие.

Сумата, която може да получите, е по-голяма – до около 4000 лв. Погасяването обикновено е на равни месечни вноски за срок до една година. Опцията е удобна, когато ви трябват повече пари за някаква по-голяма инвестиция – по-мащабен ремонт вкъщи например.

При теглене на кредити без посещения на банка, а и винаги като цяло, трябва да спазвате договора и да правите плащанията на съответните дати. Ако в споразумението е заложено да върнете сумата в рамките на 30 дни, върнете я именно тогава. Ако всеки месец на определена дата в срок от една година трябва да правите месечна вноска, правете я. По този начин ще си спечелите доверието на фирмата и следващите кредити, които теглите от нея, могат да бъдат със специални условия. Например, ако за първи заем сте можели да вземете до 400 лв., за следващи заеми тази сума може да се увеличи и да можете да кандидатствате за кредит до 1500 лв. или до 2000 лв., или пък повече – всичко зависи от фирмата, разбира се.

Какви са лихвите?

Обикновено при повечето компании няма лихва при теглене на първи заем. Това означава, че при онлайн кредити без посещения на банка за този първи заем обикновено трябва да върнете точно толкова пари, колкото изтеглите. Да речем, че ви трябват 200 лева за сметките през зимата, но се появяват обстоятелства, които ви пречат да покриете всичко със заплатата си. Не искате да теглите потребителски кредит от банка, защото чакането обикновено е прекалено голямо и ще трябва да върнете не 200, а повече. Ето тук се появява този кредит онлайн без посещение на банка – теглите първи заем от 200 лева, просто използвайки смартфона си и след 30 дни връщате точно толкова и нито стотинка повече.

Има ли такси?

Ако теглите кредити без посещения на банка за първи път и ако компанията наистина предлага безплатен първи кредит, то не би следвало да има и такси за него. При нужда от кредит веднага и вземане на онлайн пари назаем за първи път от дадена компания не би следвало да има такса за одобрение или такса за тегленето на сумата или каквато и да е такса. Сумата, която изтеглите при първи взет заем от съответната фирма, би следвало да остане същата при връщането й.

Разбира се, тук е много важно да отбележим и да подчертаем, че е от изключително значение все пак да прочетете и да се запознаете с условията на дадената компания, за да сте сигурни, че няма да бъдете неприятно изненадани впоследствие.

При кандидатстване за втори и следващи кредити наличието на такси и лихви вече е очаквано. Все пак винаги се запознавайте с условията по тегленето на нужната сума, за да не останете неприятно изненадани от някоя неочаквана такса.

Бутона на клавиатура на лаптоп, показващ опцията за теглене на кредити без посещения на банка

Обслужване на клиенти при теглене на кредити без нужда от посещение на банка

Ако в който и да е момент по време на кандидатстването за онлайн пари назаем имате съмнения относно цялата процедура или ако всичко ви звучи прекалено хубаво, за да е истина, не се притеснявайте да се възползвате от отдела за обслужване на клиенти. Всяка фирма има такъв и обикновено има няколко начина да се свържете с тях. Ако в банката трябва да отидете до офис, да изтеглите номерче, да седите на столче или диванче половин час и едва тогава да се консултирате със служител, то при онлайн фирмите за кредити просто може да отворите чат или да драснете един имейл. Ако много бързате, имате достъп и до телефонен номер, чрез който спокойно ще бъдете обслужен и ще получите отговори на всичките си въпроси относно теглените от вас кредити без посещения на банка.

Онлайн кредит без посещение на банка от Vivus

Заем онлайн без посещения на банки можете да получите и от Vivus. Ние предлагаме кредит до заплата. Срокът за връщане е максимум до 30 дни. Първият заем няма лихва и няма такса, а сумата, за която може да е той, е до 600 лв. Максималната сума, за която може да се кандидатства за следващи кредити, е до 1500 лв. (следващите кредити вече имат оскъпяване). Нямаме изискване за поръчители, нямаме изискване да се доказват доходи или да се предоставя трудов договор. Всичко става бързо, лесно и удобно на нашата уебстраница.

Още по темата