Безлихвен кредит, показан като женска ръка, държаща балон във формата на 0 процента

Безлихвен кредит

Все повече потребители се интересуват от това дали имат правото да изтеглят безлихвен кредит и какви са условията за неговото получаване. Тук ще разгледаме отговорите на тези важни въпроси, за да сте информирани за всички възможности, преди да направите окончателния си избор.

Какво представлява един бърз безлихвен кредит?

Почти всяка кредитна компания предлага на новите си клиенти бърз безлихвен кредит до заплата. Той предоставя възможността да посрещнете временните си финансови нужди, без да плащате никаква лихва за неговото изтегляне. Това означава, че връщате толкова, колкото сте изтеглили, но при едно условие – че върнете парите в срок. Обикновено за погасяването на такъв безлихвен заем се предоставят от 5 до 45 дни, а сумата, която можете да изтеглите, варира между 50 и 600 лв., като вие избирате колко точно да изтеглите и за какъв период да ги върнете.

Условия за теглене на заем без лихва

Както всеки друг кредит, за да изтеглите кредит без лихва, е необходимо да отговаряте на следните условия:

  • Да имате валидна лична карта
  • Да сте български гражданин
  • Да сте навършили пълнолетие или определена от кредитора възраст

Естествено, важно е да имате и добра кредитна история в Централен кредитен регистър.

След подаване на заявлението и при евентуално одобрение от страна на кредитната компания, ще можете да получите своя безлихвен кредит по банковата си сметка или на близката каса на EasyPay.

Как потребителите могат да използват изтеглените средства?

Ако заплатата ви се бави, а имате спешна нужда от финансова подкрепа, можете да изтеглите бърз кредит без оскъпяване. Важно е да знаете, че парите по кредита трябва да се издължат до датата на падежа. В такъв случай имате фиксирана лихва от 0%. В случай че не се издължите навреме, тогава следва оскъпяване за просрочения период.

Тегленето на безлихвен заем обикновено е в помощ при временен недостиг на средства. Кредитните компании са изключително гъвкави в издаването на такива кредити, което значително улеснява потребителите. Те имат правото да теглят такъв безлихвен кредит дори и през почивните дни, когато банките са затворени.

Често до бърз кредит без лихва посягат хора, на които им трябват спешно пари, като например, ако не им достига определена сума за почивка, за изплащане на месечните им задължения или просто, когато заплатата им или друг очакван доход се бави.

Как става кандидатстването за безлихвен кредит?

Кандидатстването за безлихвен бърз кредит е изключително лесно, благодарение на начините за кандидатстване онлайн, без да е необходимо дори да излизате от дома си. Ето стъпките, които трябва да предприемете, за да можете да изтеглите необходимата сума без такса онлайн:

1. Отидете в онлайн платформата на избрания кредитор, който предлага услугата безлихвен кредит.

2. Изберете желаната сума (обикновено между 50 и 600 лв.)

3. Изберете периода на погасяване, който ви е най-удобен (обикновено между 5 и 45 дни).

4. Попълнете онлайн формуляра за кандидатстване, за попълването на който не се изискват допълнителни такси.

5. Посочете начина, по който искате да получите сумата – дали на каса на EasyPay или по банковата ви сметка.

6. Изпратете попълнената заявка с данните от вашата лична карта, мобилния ви телефон, имейла ви и другите необходими такива.

7. След попълване на заявката натиснете бутона за завършването й и изчакайте за отговор. Обикновено кредиторите разглеждат молбите в рамките на 15-тина минути и ако сте одобрени, ви потвърждават от тяхна страна, а вие получавате безлихвен заем по избрания от вас начин.

Какво да направите, преди да кандидатствате за безлихвен бърз заем?

При тегленето на безлихвен заем все пак има възможност този безлихвен кредит да се превърне в такъв с лихва. Именно затова трябва да сте особено внимателни, когато се възползвате от подобен кредит. Необходимо е внимателно проучване, за да не се окажете в позицията на губещи, вместо в тази на печеливши.

Обикновено условията и изискванията за тегленето на безлихвен заем са същите като при обикновения онлайн кредит. Ето какво все пак е необходимо да знаете и проучите, преди да теглите такъв заем:

  • На първо място трябва да проверите дали избраният от вас кредитор предлага такъв продукт или не.
  • На второ място – ако такъв безлихвен кредит се предлага, внимателно проучете критериите, за да се уверите, че отговаряте на тях.
  • Задължително проучете периода на погасяване и се уверете, че сте в състояние да спазите условията по кредита.
  • Преди да подпишете договор или да изпратите заявка за кредит без лихва, се уверете че кредиторът няма скрити такси, с които впоследствие би могъл да ви изненада.
  • Уверете се, че ако само част от периода за погасяване е при безлихвени условия, а след това преминава в кредит с лихва, то дали този срок не е твърде кратък за вас.

Какво да правим, ако вече сме се възползвали от бърз безлихвен кредит при определен кредитор?

Обикновено кредиторите предлагат такъв заем само за първи изтеглен от фирмата кредит. Това означава, че ако искате да продължите със същия кредитор, вече няма да можете да теглите безлихвен заем. В такъв случай имате вариант да се обърнете към друга кредитна компания и да проверите дали тя не предлага първи безлихвен кредит.

И все пак не забравяйте, че преди да изтеглите такъв, трябва внимателно да проверите условията, по които всеки кредитор издава такъв заем. Удобството в случая е, че можете да намерите всички необходими условия за кандидатстване за такъв заем онлайн в съответната платформа на кредитора. Ако имате някакви съмнения, по-добре е да се свържете с консултантите на избрания кредитор по телефона, за да се убедите лично, че няма скрити такси нито по време на процеса на кандидатстване за бърз безлихвен кредит, нито след това, ако спазите всички срокове за връщането му.

Разбира се, има и друг вариант – ако кредиторът, от който вече сте изтеглили първи безлихвен заем, е спечелил вашето доверие, можете да не търсите друг на негово място, а да продължите да теглите от него. Въпреки че няма да получите бърз безлихвен заем, с времето ще спечелите доверието му и той най-вероятно ще ви предлага кредити на преференциални условия като на лоялен клиент.

Безлихвен кредит от Vivus

Ако се нуждаете от бърз безлихвен кредит, то Vivus е насреща! Първият заем при нас е без никакво оскъпяване за избрания от вас период. Срокът за връщане, който може да изберете, е от 5 до 30 дни. Сумата за кандидатстване за първи заем може да е от 50 до 400 лв. Няма нужда да доказвате доходи, няма нужда да работите на трудов договор, не изискваме поръчители. Получавате отговор за броени минути, а ако заявката ви е одобрена, парите ще са по сметката ви или на каса на EasyPay до 15 минути.

За да ви демонстрираме какво означава първи безлихвен кредит, можете да погледнете следния пример: ако кандидатствате за първи път и изберете, да речем, 400 лв. със срок 30 дни, това означава, че за тези 30 дни вие трябва да върнете точно 400 лв. Така че в случай на нужда – ние сме на разположение!

Кандидатствай сега