Щастлива жена, стояща пред лаптоп, доволна, че е получила безлихвен заем

Безлихвен заем – особености и условия за теглене

Безлихвен заем звучи почти като оксиморон за повечето хора. Как така тегленето на пари назаем няма да изисква да върнем повече, отколкото сме изтеглили? Истината е, че безлихвени заеми съществуват, при това не са толкова рядко срещани, колкото може да изглежда. Освен това тези заеми са бързи, не изискват да имате космическа заплата или идеална кредитна история и няма да има нужда от заплащането на каквито и да било такси. Да, точно така – ако изтеглите 400 лева по линията на безлихвен кредит, ще трябва да върнете 400 обратно на своя кредитор. Разбира се, вземането на пари чрез заем без лихва имат своите тънкости и условия.

Бърз безлихвен заем

В това словосъчетание няма нищо страшно, освен ако не робувате на някакви финансови предразсъдъци, които винаги ще ви пречат да си помогнете, когато имате нужда от пари назаем до заплата. Бързите безлихвени заеми съществуват и се използват напълно редовно във финансовия свят и имат своите напълно оформени договорни рамки. Накратко казано подобен заем с 0% лихва ви е под ръка, когато имате спешна нужда от малка сума пари назаем. Това често може да се случи, когато заплатата още не е дошла, а сметките упорито настояват да ги платите. Просто кандидатствате, което става за 15 минути и при одобрение още на същия ден ще разполагате с пари и ще можете да ги ползвате, както намерите за добре. Този безлихвен заем представлява заем без комисионна, без лихва и без излишен стрес в напрегнатия момент.

Размер на допустимата сума при теглене на безлихвен заем

Естествено, веднага изключете възможността да теглите заем без лихва в размер на 50 000 лева или друга абсурдна сума. Един безлихвен кредит обикновено е със спомагателен характер – тоест има сравнително ограничена сума, която може да изтеглите. Говорим за суми в порядъка от 300 до 2000 лв. Тук трябва да се отвори скоба, че всички фирми, които предлагат тегленето на безлихвен заем, имат свои специфични условия. Едни могат да надвишат тази сума, други дори да не я достигнат. Затова се запознайте с най-известните и надеждни кредитори, което може да стане бързо благодарение на интернет и след това направете своя избор.

Условия за заем с 0% лихва

Можете да сте спокойни – няма да има нужда да попълвате огромните купища с документи, които са налице при стандартните потребителски кредити. Бързите кредити, като правило, обикновено се отпускат от небанкови институции и изискват само лична карта, навършено пълнолетие, българско гражданство и подписване на стандартен договор за съответния безлихвен заем. Както стана ясно, парите назаем, които може да изтеглите изначално, не са много, но би следвало да ви свършат работа за спешно възникналата нужда. Срокът за връщане обикновено е до 30 дни, а сумата остава същата. Да допуснем, че сте изтеглили 380 лева за ремонта на колата – след няколко дни, когато си получите заплатата, връщате точно 380 лева и забравяте, че сте имали някога главоболия.

Тук идва обаче и най-голямото условие при вземането на кредит без лихва – кредиторите обикновено предоставят такъв кредит само при първото кандидатстване и теглене на клиент. Това е промоционална оферта, от която потенциалните потребители могат да се възползват и чрез която могат да преценят качеството на предлаганата услуга и отношението на компанията кредитор, за да решат дали и за в бъдеще при нужда все пак да не се обърнат към него, макар и вече с оскъпяване на заема.

Следващи кредити = по-различни условия

Повечето фирми, които отпускат бърз заем с 0% лихва при първо кандидатстване, позволяват тегленето на по-големи суми за следващи кредити от своите лоялни клиенти. И съответно тези следващи изтеглени заеми са с оскъпяване. Има хора, които обаче теглят само първия безлихвен заем от различните фирми, като по този начин не плащат лихви. Това също е вариант, но само до момента, в който фирмите, предлагащи пари на заем без лихва, не свършат. Тогава вече тези хора трябва да помислят и да преценят на кого от вече използваните кредитори могат да се доверят при нужда от следващ заем. Струва си да се прави оценка още по време на обслужването на съответния кредит, за да може след това да се направи бърз и лесен избор, знаейки какво има насреща като предложения, отношение и професионализъм.

Безлихвен кредит без такси

Освен отсъствието на каквато и да е лихва, тегленето на пари назаем от този тип кредити обикновено става без плащането на каквито и да било допълнителни такси. Да, това е заем без лихви, без такси и без комисионни. Просто теглите сума за първи път от кредитора, предлагащ такава услуга и мислите само за нея. Потребителските кредити от банки редовно са придружени от различни такси – за разглеждане на документите, за кандидатстване, за теглене и прочие. При тегленето на първи безлихвен заем подобни такси обикновено няма.

Онлайн заем без лихва

Възможността за получаване на безлихвен заем онлайн прави този тип кредити още по-удобни. Онлайн тегленето е при същите условия като дотук описваните, но се внася и уютът на дома ви и достъпността чрез удобството на смартфона ви. От вас се изисква да намерите фирма, която предлага подобни заеми, а оттам нататък вече е лесно. Обикновено още след първата страница на фирмата кредитор сте на една крачка от своите пари назаем. С няколко клика избирате сумата и срока, прочитате условията, попълвате необходимите данни (обикновено се изискват само тези от вашата лична карта) и изпращате заявката. След минути ще може да бъдете одобрени за своя напълно безлихвен заем и да получите сумата по удобен за вас начин – на лична банкова сметка или на каса на EasyPay.

При онлайн бързите кредите се набляга на прозрачността и удобството за клиента. Обикновено всички условия са пред вас още с влизането в страницата на фирмата и ще ви отнеме 5-10 минути да се запознаете с тях. Ако имате нужда от помощ, спокойно може да се обърнете към отдела за обслужване на клиенти, където работят хора, които с удоволствие ще ви разкажат всичко относно предстоящото теглене на пари назаем.

Да не се забравя

Има няколко важни момента при тегленето на безлихвен заем:

  • Внимателно изберете фирмата, от която искате да получите услугата. Ако ви трябва по-голяма сума, например 2000-3000 хиляди лева, изборът ви значително ще се стесни.
  • Условията не изискват от вас да имате изключително висок доход, да сте с перфектната кредитната история или да живеете в собствено жилище.
  • Най-важното е да бъдете коректни към фирмата, от която ще теглите заема и ако заявите, че ще го върнете след месец, то го направете. Фирмите обичат такива клиенти и не се изненадвайте, ако ви предложат специални условия за следващото ви теглене.

Безлихвен заем от Vivus

От Vivus можете също да получите бързо и лесно безлихвен заем при кандидатстване за първи кредит. Сумата, която можете да вземете за първи заем, е от 50 до 400 лв., а срокът – от 5 до 30 дни. Кандидатстването става онлайн на сайта ни. Ако се нуждаете от пари до заплата, ние сме насреща!