Обратно
13.9.2021

Бързи заеми за непредвидени сметки

Автор:

Едни от първите плащания, които всяко едно семейство прави ежемесечно, са разходите за битови сметки. Тяхното присъствие в семейния бюджет заема основна роля в планирането му. В немалко случаи обаче се получава така, че сумите на сметките са изненадващо високи. Ако имате нужда от помощ за плащането на сметките, един от най-добрите начини е тегленето на бърз заем. Много пъти дори хората, които работят и имат добри доходи, се затрупват с високи сметки, които не са очаквали. И съответно се нуждаят от финансова помощ. Според последни проучвания всеки трети взима пари на заем заради битови разходи – за пазаруване, ток, вода, газ, горива, телефон, мобилни услуги, кабелна телевизия, интернет. В такива случаи можете да разчитате на бързи заеми за непредвидени сметки.

Проблемът с традиционните финансови институции е, че те са по-строги и правят процеса на теглене на пари на заем доста сложен. За разлика от тях, при бързите кредити за непредвидени разходи обикновено не се изискват документи за доказване на доходи или попълване на хартиени формуляри. Затова и този вид заеми често е единственият начин за покриване на неотложни разходи за много хора.

За какви ситуации са необходими бързите заеми за непредвидени сметки?

Причините за теглене на пари назаем за покриване на неотложни сметки могат да са най-различни. Както вече споменахме по-горе, това могат да са неочаквано високи битови сметки. През последните години например разходите за енергия се увеличават за много домакинства. Ако често използвате климатик през лятото и то неправилно, тогава месечните разходи за енергия може да се увеличат. Може почти да достигнат стойността на сумата, която би ви струвала семейната ваканция. През зимата ситуацията с „топлото“ е идентична. Това довежда до ситуации, в които е нужно взимане на заеми за непредвидени сметки, ако не сте заделили малко пари за „черни“ дни.

Забавяне на месечните трудови възнаграждения и постоянното нарастване  на цените на стоки и услуги са други причини да се наложи да теглите пари назаем.

Човек, смятащ колко точно заеми за непредвидени сметки трябва да вземе

Възможно е обаче и други непредвидени събития да нарушат финансовото ви спокойствие:

Теглене на заеми за непредвидени средства заради болест и нужда от лечение

Болест или инцидент и спешна нужда от скъпоструващи медикаменти или лечение са сред примерите за нужда от по-големи суми, дори и да имате здравно осигуряване или заделени средства.

Недостатъчно планиране на месечния бюджет

Друга причина за нуждата от спешни пари за сметки е недоброто планиране на бюджета. Дори ако редовно си водите разчет за плащанията, но сте забравили, че ви предстоят подновяване на шофьорска книжка, вноска по застраховката на колата, данъци, неочаквана изравнителна сметка за парното или друг изненадващ разход – всичко това може да доведе до нужда от теглене на бързи заеми за непредвидени сметки.

Нужда от ремонт на колата

Много хора са свикнали да чакат нещо да започне да тропа, тряска, бръмчи странно или да светне лампа на таблото, за да предприемат някакви действия по колата. Само че в такъв случай ремонтът на автомобила е неизбежен и обикновено струва скъпо. Хората често не разполагат с необходимата сума и няма откъде да я намерят. А колата им е необходима всеки ден. Затова те търсят възможност да изтеглят бързи кредити за непредвидени сметки.

4 причини да се възползвате от пари назаем за плащане на домашни сметки

Причините са логични, затова не можем да ги пропуснем:

1. Възможност за бързо кандидатстване по Интернет за заеми за непредвидени сметки

Онлайн кандидатстването се оказва изключително удобно особено за хората в активна възраст. Според проучвания и статистики става ясно, че огромен процент потребители теглят пари за погасяване на домашни сметки или друг вид нужди онлайн, без да напускат уюта и комфорта на собствения си дом.

По този начин не се налага да отсъствате от работното си място. Освен това не инвестирате време в пътуване до съответния офис на компанията. И не чакате по опашки.

2. Малките заеми са с ниско оскъпяване

Сред основните причини, поради които хората прибягват до теглене на заем за домашни сметки, са ниските оскъпявания. Лихвата, с която се облага съответният кредит, е неразривно свързана със срока, уговорен за погасяването му. Не забравяйте съществено важната подробност, че колкото по-кратък е срокът, толкова по-ниски са оскъпяванията. Взимайки краткосрочна финансова инжекция от няколкостотин лева, получавате възможността да избегнете куп лихви, които да ви начислят отделните институции.

3. Взимане на заеми за непредвидени сметки за избягване на неприятни последици

Повечето граждани се стремят да проследяват ежемесечно крайните срокове за плащане на различните по вид задължения. Целта е ясна - да не бъдат лишени от важна услуга - било то ток, вода, интернет, кабелна телевизия или телефон. Вземайки пари на заем, бихте могли да избегнете максимално това неудобство. В днешно време много от компаниите, отпускащи заеми, ви предоставят възможност дори да насочите кредита си директно към сметката, прилежаща на съответната институция.

Жена, която пресмята разходите си, за да разбере дали ще име нужда от теглене на бързи заеми за непредвидени сметки

4. Удобство за определени групи от обществото

Поради минималните трудови възнаграждения и високия стандарт на живот огромна част от обществото изпада в затруднени ситуации. В тях нуждата от финанси е належаща. Пенсионерите са една от групите, които невинаги успяват да се справят с покриване на месечните сметки. В тяхна помощ са бързите кредити, предоставящи им специални условия за теглене на средства. Майките с деца или хората с увреждания са другите две групи, които се възползват от тегленето на бързи пари за погасяване на сметки.

Как да ограничите нуждата от теглене на заеми за непредвидени сметки?

Помислете за начини как да пестите ресурсите. Ако искате да намалите сериозно сметките си, е добре да започнете да калкулирате разходите си. И съответно - да се отървете от излишните пера  от бюджета. Като начало можете да започнете да пестите средства от развлечения, хранене навън и скъпи хобита. Можете да се насочите към хобита, които поглъщат по-малко финансови ресурси.

Другият вариант е да използвате енергоспестяващи електроуреди. Те могат да ви помогнат с намаляването на сметките. Ако вече сте използвали подобни похвати или планирате да започнете използването им, е добре да знаете, че те работят в дългосрочен план и икономията няма да се усети веднага. Ще е нужно известно време.

И все пак е добре да знаете, че винаги можете да използвате бързи заеми за непредвидени сметки. Понякога те се оказват крайно необходими въпреки доброто планиране. Освен че се теглят лесно, парите идват бързо и не се налага да обяснявате за какво са ви нужни средствата. Човек се чувства далеч по-спокоен, когато знае, че има на разположение допълнителен резерв при нужда.

Vivus също предоставя бързи заеми за непредвидени сметки

Ако се нуждаете от допълнително финансиране за покриване на неотложни сметки, Vivus е насреща. Процесът на кандидатстване е лесен и отнема броени минути. И всичко става онлайн. Нужни са ви само данните от личната карта, за да попълните регистрационната форма.

След това до 15 минути получавате отговор, а няколко минути след това и парите си, ако сте одобрени. Няма нужда от доказване на доходи, не са необходими поръчители, няма излишна документация.

При теглене на първи заем можете да получите сума до 400 лв., като този първи заем е без лихви и такси. Това означава, че връщате точно толкова, колкото сте получили, в рамките на избрания от вас срок. Този срок може да бъде между 5 и 30 дни. За втори и последващи заеми може да се стигне до максимална сума за кандидатстване от 1300 лв. При нужда от бързи заеми за непредвидени сметки не се колебайте да се обърнете към Vivus.

Още по темата