Празен портфейл, показващ нуждата от теглене на заем до заплата

Как да вземем заем до заплата в 5 стъпки?

Идва момент, когато до заплата има още няколко дни, но парите са тотално свършили. В днешно време обаче достъпът до средства е толкова улеснен, че още щом видите празното си портмоне, може да кандидатствате за бърз заем до заплата. Дори от телефона, докато се возите в градския транспорт напът за вкъщи, вие можете да го направите. Така ще знаете дали ще закърпите бюджета до получаване на месечното ви възнаграждение, още преди да сте стигнали до вратата на дома си. Как? Ето 5 стъпки, чието изпълнение обикновено се побира в рамките на минути.

Първо – изберете доставчик на заем до заплата

Разбира се, преди да кандидатствате за заем до заплата, трябва да имате идея от кой точно ще го получите. И така, Стъпка 1 е да решите услугите на точно коя фирми за бързи кредити да ползвате. А как да изберете? Имате 3 варианта.

Първият е препоръка от приятел, който е ползвал услугите на дадена компания и има идея как работи тя.

Другата опция е да потърсите в някой от агрегатните сайтове за сравнение на офертите от различни фирми и да видите кое предложение най-много ви допада. Разбира се, тъй като някои от кредиторите предпочитат да преценяват всеки едни клиент индивидуално, не е възможно да видите точните условия. Но пък можете да видите основните неща при тях – какви са минималната и максималната отпускана сума, има ли безлихвен период и какъв е той, в какъв срок се връща заемът. Друга част от кредиторите пък показват конкретни и точни числа. Директно може да прецените и да си направите сметка какво може да вземете и върнете.

Третият вариант е сами да отворите интернет, да напишете, че ви трябва заем до заплата и да разгледате появилите се резултатите. Изберете компанията, чиито условия са най-точни, ясни и прозрачни.

Второ – попълнете данните си в заявката за заем до заплата

В зависимост от избраната компания имате възможност директно да кандидатствате онлайн за този продукт – заем до заплата. В сайтовете на голяма част от кредиторите условията са описани така, че да се разберат веднага – вземате Х лева, дължите Х лева лихва или пък никаква, връщате общо Х лева за срок от 30 дни например. При кандидатстването е необходимо да попълните задължителните полета със своите лични данни. Обикновено е необходима единствено лична информация – име, адрес, контакти. В зависимост от фирмата може да се изисква да декларирате дали работите или не на постоянен трудов договор. Ако се притеснявате за обработването на предоставените от вас данни, имайте предвид, че спазването на регламента за защита на личните данни в интернет е задължителен за всички компании. Легитимните кредитните фирми освен това са регистрирани като администратори на лични данни към Комисията за защита на личните данни.

Е, тъй като става дума за кредит до заплата, е ясно, че очаквате месечно възнаграждение някъде в периода на падежната дата и съответно работите в някоя компания. И се очаква на тази падежна дата да имате възможност да погасите задължението си.

Регистрацията в сайт на фирма за бързи кредити не ви обвързва задължително с вземането на кредит. Ако прецените, че ще получите пари по-рано от очакваното и все пак няма да имате нужда от кредит или пък намерите средства от другаде, може да не пускате заявка. Фирмите, даващи заем до заплата онлайн, обикновено нямат хартиени документи, а при попълването на апликацията вие се съгласявате с общите условия на сайта. Те са достъпни – прочетете ги, за да не се изненадате с какво се съгласявате.

Трето – изчакайте одобрение или отказ

Апликационните форми се попълват за минути. След това остава само да очаквате одобрението или отказа на кандидатурата ви. Тук няма какво да направите, освен да почакате. Когато компанията получи искането ви, тя ще прецени подадените от вас данни. Ще пресметне дали отговаряте или не на изискванията й за получаване на съответния заем до заплата и ще разберете отговора. Тук е редно да споменем, че човешкият фактор в оценяването обикновено е сведен до минимум. Повечето компании работят с разработен за тях софтуер, който обработва данните ви и дава оценка на база въведената информация.

Начините за уведомяване дали сте одобрени или не са различни според оператора, към който се обръщате. Може да е с текстово съобщение, телефонен разговор или електронно съобщение в имейла ви. Добре е да знаете, че ако сте започнали скоро работа, може да ви поискат поръчител или друго платежоспособно лице като гарант.

Четвърто – вземете си парите

Ако решите да вземете заем до заплата, следва да изберете и как да си получите парите при одобрение. Има различни варианти според това как точно е организирана работата на компанията. Когато кандидатствате, е редно да знаете и това, за да не се окаже, че искате пари от фирма, която има офис в другия край на града и не ви е удобно да отидете дотам. Фирмите за бързо кредитиране, които работят с офисна мрежа, обикновено предлагат да си вземете парите именно на място. Много от фирмите предлагат и опции за получаване на парите по банков път или на каса на EasyPay. Ако използвате банков превод, напишете внимателно банковата си сметка и поверете дали сте си я попълнили правилно, за да не стане така, че друг да получи парите ви.

Пето – върнете заетата сума

Ето го най-неприятният момент – връщането на взетия заем до заплата. Идва и това време, обикновено след 30-тина дни. Някои кредитори предлагат и разсрочено плащане на вноски, но това трябва да проверите още в стъпка едно. И, разбира се, сами трябва да прецените дали ще ви е по-удобно да изплатите заема наведнъж или на вноски. Бъдете обективни в преценката си, защото еднократното плащане значи да останете без средства за покриване на нуждите си за цял месец напред, ако не сте разчели правилно разходите си. Връщането става според избрания от вас начин.

Заем до заплата от Vivus

Vivus също предлага заем до заплата. Срокът, който може да бъде избран, е между 5 и 30 дни. За първи заем може да се вземат между 50 и 400 лв. Първият кредит е безлихвен и няма никакво оскъпяване. Това означава, че колкото вземете за първия си заем, точно толкова ще трябва да върнете, спазвайки избрания от вас срок.
Кандидатствай сега