Обратно
16.2.2022

Защо да теглим малък кредит онлайн?

Автор:
Vivus.bg

Случвало ли ви се е парите до заплата да не ви стигнат или спешно да ви трябват 300-400 лв., за да платите за възникнал ремонт, лекарства или медицински услуги? Вероятно много от вас са се сблъсквали с подобна ситуация. Положението, което не търпи отлагане, може да ни принуди да вземем малък кредит в кратки срокове. Предлагането на бързи заеми е вече широко разпространено не само сред кредитните фирми, но и сред банките. Най-лесно може да ги откриете от дома си пред компютъра, защото всички кредитори имат уебсайтове с разнообразни предложения за потребителите. Това прави опцията за взимане на малък кредит онлайн изключително удобна.

Защо се предлагат възможности за теглене на малък кредит онлайн?

Преди известно време потребителски заеми се предлагаха само в офисите на банките. С тях хората покриваха разходи като сватби, погребения, ремонти и други. С времето технологиите напреднаха много и конкуренцията пренесе кредитния сектор в онлайн пространството. Днес почти всеки кредитор задължително има своя онлайн версия на бизнеса си. В противен случай не би издържал на силната конкуренция и би загубил клиенти.

Сигурно ли е взимането на малък кредит онлайн?

Банките също предлагат бързи кредити. В това число влизат както стандартни потребителски кредити, които могат да се вземат от офис, така и малки онлайн кредити. Като банкови институции те се ползват с висок кредит на доверие от страна на обществото.

Доверието във фирмите за бързи кредити онлайн обаче не е толкова голямо. Фирмите за кредити също имат законно право да дават заеми на населението и за целта са регистрирани в БНБ. Имат лицензи и упражняват тази дейност съобразно закона. Можете да проверите дали вашият кредитор е акредитиран от държавата и има ли лиценз за кредитна дейност. Ако това е така, то можете да му се доверите. За нещастие, обаче, в страната има и нередовни кредитори, които предизвикват широк негативен отзвук в обществото, който представя в негативна светлина цялата гилдия. Трябва да знаете, че винаги можете да потърсите правата си в случай на злоупотреба. Ако нещо в договора не е както трябва, можете да се обърнете за помощ към правораздавателната система.

Има ли смисъл да теглим малък кредит онлайн?

Може да попитате: „Има ли смисъл да тегля кредит, щом става дума за толкова дребна сума?. Може би е по-добре да потърся пари на заем от колега или приятел?“. Да, има и такава възможност, разбира се. Но все пак, когато в личните отношения се намесят пари, излагате доброто си приятелство на риск.

От друга страна, ако теглите кредит от финансова институция, е факт, че най-вероятно ще бъдете задължени да върнете малко повече от сумата, която ви е необходима. Все пак, когато нуждите ви не налагат да теглите голяма сума, лихвите по заема също не би следвало да са големи. По-надолу в статията ни ще намерите още полезна информация, която да ви помогне да се запознаете по-отблизо с тези малки кредити онлайн и да решите сами коя е най-добрата опция за вас.

Как да кандидатствате за малък кредит онлайн?

Процедурата по кандидатстването през интернет не е трудна и вероятно повечето читатели вече знаят стъпките. В началото трябва да изберете банката или фирмата за кредити, с която искате да работите. Изберете известна и реномирана компания, която се ползва с авторитет в обществото. Не се доверявайте на фирми, които предоставят твърде съблазнителни предложения, защото зад това може би стоят некоректни хора.

След като изберете вашия кредитор, вижте къде в сайта се намират плъзгачите за настройка на кредитните параметри – сума, срок, вноска. Обикновено те могат да бъдат открити още на заглавната страница на уебсайта на компанията. С тях можете да настроите срока за изплащане и сумата, която искате да получите чрез този кредит онлайн. Трябва да попълните формуляр на уеб страницата на кредитора, в който да предоставите лична информация, по която ще бъдете проверен.

След изпращането на заявката ви ще получите окончателно становище (по телефона, по имейл или чрез SMS), а при одобрение – и договора за този малък кредит онлайн. Всичко това би следвало да отнеме много кратко време – час, а дори и по-малко. Средствата ще пристигнат във вашата банкова сметка и можете да отидете да си ги изтеглите по всяко време от най-близкия банкомат. Също така много кредитори предоставят възможност да получите сумата си на каса на EasyPay.

Какви са предимствата на един малък кредит?

За да бъдете доволни от живота, не е необходимо да получите кредит онлайн, по-голям от този комшията. Признак за рационалност и разум е да намалите разходите си, колкото е възможно повече, а малките кредити са именно това. Щом нуждите ви не го налагат, няма смисъл да влизате в по-големи лихвени дългове. А ето и няколко предимства, които един малък кредит онлайн би ви дал:

Без много формалности

Документацията и формалностите при този малък кредит са сведени до минимум. Небанковите кредитори в доста случаи са една идея по-либерално настроени към вашето моментно финансово състояние от банките и получаването на становище по вашата заявка за малък заем идва бързо. Някои от тези институции няма да изискват доказване на доходи и обезпечения, намиране на гаранти и прочие.

Гратисен първи кредит

Доста от кредиторите привличат клиенти с предложения за безплатен първи заем – без лихви и без такси в рамките на срока за връщане. Обикновено това са малки по размер заеми в кратки срокове (до месец). Един малък кредит онлайн е точно нещо такова и затова най-вероятно ще попаднете на подобна оферта, ако се разровите. Все пак трябва да внимавате с крайната дата за изплащане на дълга – спазите ли я, не би следвало да имате оскъпяване за този първи заем, но ако я просрочите, по нея най-вероятно ще ви бъдат начислени наказателни лихви за закъснението.

Подобрете кредитната си история с малки кредити

За всеки кандидат за кредит кредитната история в регистъра на БНБ е от особено значение. С всеки един добре обслужен от ваша страна кредит вашата кредитна история става по-добра. Взимането на малки кредити ще натрупа множество добре обслужени кредити във вашето кредитно досие и това ще подобри шансовете ви за одобрение, ако решите да кандидатствате за по-голяма сума или при друг кредитор.

Без нуждата от поръчител

Не е лесно да намерите човек за ролята на поръчител, който да гарантира пред кредиторите, че ще поеме вашия ангажимент при евентуален лош сценарий. При един малък кредит онлайн твърде вероятно е кредиторите да нямат претенции към подобна обезпечителна мярка.

Както видяхте, тегленето на кредити онлайн е нещо лесно и много удобно, а малкият размер на сумата ви гарантира още по-лесно одобрение. Така ще решите вашите дребни финансови затруднения. Пожелаваме ви винаги да намирате най-доброто предложение за вашите нужди.

Още по темата