Жена, брояща последните си стотинки и чудеща се дали може да изтегли кредит без постоянен трудов договор

Кредит без постоянен трудов договор

Тегленето на кредит без постоянен трудов договор е възможно най-доброто решение, когато спешно ви е необходима малка сума пари. По този начин избягвате неприятната ситуация да искате пари на заем от приятел, с когото впоследствие move да развалите отношенията си, защото той не е съгласен да ви даде заем или защото сте се забавили с връщането му. А и днес вече съществува вариант да теглите пари на заем, без да имате сключен трудов договор.

Какво представлява тегленето на кредит без постоянен трудов договор?

Това е вид бърз кредит, който напълно се различава от стандартния банков кредит. С негова помощ прескачате дългата и тромава процедура за отпускане на банков кредит и получавате желаната сума за броени минути. Почти всеки кандидат за такъв кредит може да бъде одобрен и да използва тези пари за спешни обстоятелства или неотложни финансови нужди.

Един такъв кредит без постоянен трудов договор е предпочитан, защото се отпуска почти светкавично, без да е необходимо да напускате дома си. Нужен  ви е само интернет, за да отидете на сайта на кредитора и да попълните необходимия формуляр. В повечето случаи ще получите така желаното одобрение за около 15-20 минути, след което средствата ще бъдат налични на банковата ви сметка или пък на каса на EasyPay, ако тази опция е налична и сте си я избрали. Това изключително много улеснява потребителите и им спестява куп главоболия.

В какви случаи може да се използва такъв кредит без трудов договор?

Такива заеми се теглят онлайн и се използват за случаи, когато са ви необходими пари на заем момента. Фирмата ги отпуска до няколко минути онлайн, без да е необходимо да ходите до офиса на кредитора или да ползвате поръчител, а връщането на парите става наведнъж или на вноски – зависи от това какъв точно заем изтеглите. Кандидатстването за кредит без трудов договор става бързо и лесно, а отговорът, който кредиторът дава, пристига за не повече от половин час.

Някои хора теглят такъв заем, за да погасят друг кредит. Други – когато желаят да изтеглят някаква по-малка сума, която да върнат за не повече от една година, вместо да теглят големи суми, които трябва да погасяват години наред.

Изключително важно условие за отпускане на кредит без постоянен трудов договор е да притежавате чисто кредитно досие. С други думи не трябва да имате никакви провинения при изплащането на предишни дългове, независимо дали са изтеглени от банкова или небанкова институция.

Важна информация, за която да внимавате при изтеглянето на кредит без постоянен трудов договор

Никога не теглете бързи кредити прибързано, без да сте обмислили ситуацията от всички страни, да сте запознали с всички условия по договора и да сте абсолютно сигурни, че ще можете навреме да изплатите всичките си задължения. Нещо повече – никога не теглете кредит в нетрезво състояние или под нечий натиск, тъй като веднъж предприели такава стъпка, впоследствие няма да можете да я отмените. Не възприемайте лесния начин на получаване на кредита като възможност за лесно отказване от него. Още повече, че ако искате да изтеглите кредит без постоянен трудов договор, а същевременно нямате и някакви регулярни приходи, то връщането му би било много трудно.

Защо и при какви обстоятелства кредиторите биха се съгласили да отпуснат заем без постоянен трудов договор?

Обикновено при кандидатстването за кредит без постоянен трудов договор, можете да изтеглите от 50 лв. до около 1000 лв., като горният праг зависи от конкретния кредитор.

Защо все пак някои кредитори са съгласни да отпускат такъв кредит? Защото те много добре знаят, че работата на трудов договор не винаги е единственият източник на доходи за хората. Ако имате приходи от работа на свободна професия, от наеми или от граждански договори, които са регистрирани в НАП и НОИ и подлежат на доказване, вашата молба за получаване на заем без постоянен трудов договор има всички шансове да получи одобрение.

Трябва да знаете обаче, че обикновено всяка кредитна компания сериозно следи социалния статус на кандидата за кредит. Това означава, че нямате големи шансове да ви отпуснат кредит при лошо финансово състояние или недоказани приходи, тъй като това ще се отрази на точките, по които ви оценява фирмата.  В такъв случай тя ще ви възприеме като финансово нестабилни и с висок риск да не можете да върнете взетия заем. А рядко би се намерила някоя кредитна институция, която да пожелае да поеме такъв риск.

Възможно ли е да изтеглите кредит без постоянен трудов договор, ако кредитното ви досие е лошо?

Преди да отговорим на този въпрос, нека се запознаем с това какво представлява кредитното досие и каква информация съдържа то.

Кредитните досиета на всички ползватели на кредити се съхраняват в Централен кредитен регистър и съдържат информация за всички техни кредити през последните 5 години. Данните в него непрекъснато се обновяват, а репутацията, която градите всеки месец, било то добра или лоша, зависи от това доколко сте стриктни в изплащането на вашите кредити. Ако нямате никакви провинения или забавяния в изплащането на вноските и задълженията си, имате големи шансове да ви бъдат отпускани бъдещи заеми и то дори на по-изгодни условия.

За съжаление ако сте с лошо ЦКР, нямате такива шансове. Получаването на кредит без постоянен трудов договор, а дори и с наличието на такъв, не би било осъществимо. Единственото, което можете да направите в такъв случай, е да изчистите кредитното си досие.

Как лошото кредитно досие може да се промени на добро?

Въпреки че за това е необходимо достатъчно време, все пак такава промяна от лошо към добро кредитно досие е възможна в следните случаи:

  • Повишаване на финансовата култура
  • Промяна в навиците по отношение на задълженията
  • Отговорно отношение към всичките ви дългове
  • Себевладение и разумно харчене на придобитите пари

Ето и конкретните стъпки, които трябва да предприемете, ако желаете в бъдеще да притежавате чисто кредитно досие:

1. В никакъв случай не теглете пари на заем, ако не сте сигурни, че можете да върнете всичките си задължения.

2. Направете всичко възможно, за да погасите настоящите си задължения навреме, преди да решите отново да теглите кредит без постоянен трудов договор.

3. Отнасяйте се отговорно към задълженията си не само към банките, но и към останалите кредитни институции, тъй като нарушения спрямо тях също се отразяват на кредитното ви досие.

Помнете, че добрата кредитна репутация ще ви донесе бъдещи ползи!