Обратно
14.1.2022

Кредити с ниски лихви от банки или бързи кредити?

Автор:
Vivus.bg

Всеки се е сблъсквал с нуждата от финансова помощ поне веднъж в отговорната част от живота си. Ситуациите, в които това може да се случи, наистина са безкрайно множество. Факт е, че невинаги може да разчитаме на семейството и приятелите, за да покрием паричните си проблеми. Ако досега не сте теглили кредит и нямате достатъчно информация по въпроса, първият вариант, който минава през ума ви, е, разбира се, банков кредит. Като при всички положения ще е добре да е с ниски лихви. Нека обаче разгледаме как се справят тези заеми от банки, когато са изправени пред сравнение с един друг тип кредит: бързия онлайн кредит. Ще се спрем на основните аспекти от двата типа кредити и ще видим защо бързият онлайн заем е значително по-изгодно решение от тегленето на кредити с ниски лихви от банки.

Кандидатстване за кредити с ниски лихви от банки

В общи линии тегленето на кредит от банка изглежда така: избирате си банка, на която да се доверите, след като внимателно сте разгледали условията, които се предлагат. Обикновено обаче може да се изгубите сред десетките малки детайли и условности, които всяка една от тях крие. Освен това банките имат около няколко вида кредити, като всеки един от тях съдържа някоя дребна разлика, която е уж предимство пред предложенията на други банки.

На практика всеки банков кредит се състои от една дълга и не толкова приятна процедура на кандидатстване. Дори още преди да сте го направили, сте изправени пред огромното разнообразие от кредитни условия в различните банки. Изборът е хубаво нещо: доказано е, че по-големият избор ни прави по-щастливи. Прекалено големият избор обаче всъщност ни прави по-нещастни по една проста причина: когато се сблъскаме с избор от 20 неща, които имат малки специфични разлики, ние, хората, изпитваме неприятното чувство, че „можеше да изберем нещо по-добро“. Това също е доказано. Представете си, че в супермаркета имаше избор не от 4 вида хляб, а от 20. Купувате един, а после постоянно се замисляте дали „онзи не беше по-добър, по-полезен, по-вкусен“.

Да речем, че си спестявате „проклятието“ на избора и просто се спирате на банката, на която вече сте клиент. Разбрали сте, че там ще можете да се възползвате от кредити с ниски лихви, ако изтеглите нужната ви парична сума до заплата. Започва се неловкият разпит в устно-писмена форма, където трябва да разкажете всичко за себе си: колко пари вземате на месец, къде работите, какво е семейното ви положение, колко деца имате, какви неплатени глоби имате, познавате ли хора на ръководни длъжности, болен ли сте, колко наем плащате и куп други подробности, които вероятно дори не искате да споделяте с близки на вас хора, а камо ли със служителите в банката.

Надпис, гласящ кредити с ниски лихви от банки

Условия за теглене на кредити с ниски лихви от банки

Сума

Вече сте решили да теглите кредити онлайн от банки. Преглъщате кандидатстването и пристъпвате към същинската част: колко пари ще вземете и как ще ги плащате. Да речем, че ви трябва сравнително малка сума под формата на кредит до 1000 лева за потребителски нужди. Тук обаче идва една човешка слабост – лакомията. Затова неблагополучно завишавате сумата до 1500 лева, защото „иначе не си заслужава“. Прави сте – цялото главоболие не си заслужава, ако не изтеглите що-годе прилична сума.

Оскъпяване

Разсрочвате сумата на вашия заем от банка за 2 години и тук идва най-характерният подводен камък – лихвата. Последната означава, че крайната сума, която ще върнете, ще е по-голяма от тази, която теглите. И между другото – към цялата работа е възможно да са прикрепени и няколко такси за обработване на заявката ви за бърз кредит от банка. При 1500 лева, в зависимост от банката и периода на връщане, сумата за връщане може да достигне например 1800, 1900, 2200 лева или повече. Ако пък имате невероятен късмет, може да „спипате“ период на промоционални кредити с ниски лихви при съответната банка.

Документация

Трябва да прочетете поне 15 листа с информация относно как именно се обвързвате с банката, като това, естествено, ще ви се стори досадно и може да изпуснете нещо важно. Все пак покрай появилите се философски мисли за произхода на бюрокрацията и защо са им притрябвали на хората толкова документи внимавайте да не пропуснете колко задължения имате и към кого точно.

Обработване на заявката

Следват обработка на заявката ви, одобрение (евентуално), подписване на договор и банково нареждане. Общо такова взимане на кредити с ниски лихви от банки може да ви отнеме средно една работна седмица. Когато получите парите се, се зачудвате: „струваше ли си цялото главоболие, загубеното време и 2-годишното обвързване с банка, само за да покриете един не толкова голям разход…“.

Разнообразни възможности

Все пак трябва да се отбележи, че офертите на банковите дружества към клиентите са крайно разнообразни. Този вид институции могат да ви отпуснат кредит, с помощта на който да си закупите жилище например. Могат също така и да ви предложат кредитни карти, с които свободно да пазарувате от всяка точка на света. Или пък бързи кредити от банки. Многообразие цари при предложенията на банкови продукти в страната ни.

Скала показваща възможност за теглене на кредити с ниски лихви

Теглене на бързи кредити с ниски лихви

Нека сравним гореописаното с много по-щадящия откъм нерви онлайн бърз кредит с ниска лихва или дори с нулева лихва. Точно така – също и с нулева лихва. Безспорно звучи много по-изгодно. Подобни заеми изобщо не са утопия. И изобщо не са трудни за откриване. Компаниите, които ги предлагат, се отнасят с пълна отговорност към ключовите думи в названието на услугата си – кредитите са бързи, напълно онлайн и идват с нулева лихва и нулеви такси. Важно е обаче да се знае, че обикновено без лихва е само първият изтеглен от съответната фирмата за бързи заеми с ниски лихви.

Улеснена процедура

Относно процедурата – влизате в интернет, избирате си компания и после е лесно. Няма и помен от споменатите подробни разпити. Просто се регистрирате, избирате сума и… това е. Напълно разумно е да се каже, че ако ви трябва сума от примерно 400 лева, която може да върнете на заплата, няма абсолютно никакъв смисъл да си причинявате административния кошмар от по-горе.

Бързина

Скоростта на изпълнение на услугата в сравнение с тази при взимането на кредити с ниски лихви от банки също е ключово предимство. Ако сте човек, който не обича чакането и сте привърженик на удобството на онлайн процедурите, подобен кредит е просто създаден за вас. Нека бъдем честни – всички искаме нещата да се случват бързо и безкрайното чакане, съществуващо при тегленето на кредити от банки, ни отблъсква. Това е напълно разбираемо и затова чакането при кандидатстване за бързи кредити с ниски лихви е сведено до минимум. До абсолютен минимум.

Реално, ако трябва да изтъкнем само едно предимство на бързия пред банковия заем, то това определено би могла да бъде опцията за онлайн кредитиране. Да кандидатстваш и да получиш заем изцяло по интернет е удобство, от което родният потребител все по-често се възползва. Тази услуга е изключително удобна за натоварените хора, които нямат време да посетят физически офис на фирмата-кредитор. Или нямат физическата възможност да го направят.

Бързи кредити с ниски лихви

Регистрация и отговор на заявката

Дори ако тепърва прохождате в онлайн пространството, компаниите за бързи заеми с ниски лихви дотолкова са се погрижили всичко да е максимално улеснено, че няма да имате никакъв проблем в тегленето. За всеки случай има и екипи за обслужване на клиенти, които да ви помогнат във всяка неясна ситуация. Регистрирането става с основни ваши данни, а оформянето на кредита е изключително лесно – просто намествате няколко слайдъра. Всичко това може да го направите на което и да е мобилно устройство, компютър или таблет. Няма нужда да напускате дома си и можете да пуснете заявка за кредити с ниски лихви от дивана вкъщи. Дори да сте на път и да се появи внезапна нужда от пари и трябва да вземете скоростно решение – имате го. Във всички случаи бързият кредит е насреща.

След одобрение, което обикновено не изисква поръчители и често не е нужен и трудов договор, парите ви ще се появят на банковата ви сметка. Или пък, ако предпочитате, ще са на каса на EasyPay. Ще може да ги използвате още същия ден, а дори и до минути. Само се замислете колко стрес ще си спестите и доколко бързите кредити онлайн без лихва правят цялото теглене да изглежда дори приятно. Кредитът работи за ваше удобство и ваше спокойствие.

Възможност за отпускане на микро заеми

Банките не отпускат заеми в размер на 100-200 лв. А фирмите от небанковия сектор предлагат бързи кредити, които в някои случаи започват дори от 50 лева. Това дава възможност на хората да погасят спешен разход (най-често плащане на битова сметка или покупка на лекарство), без да търсят помощта на свой роднина или приятел.

Доказване на доход не е необходимо

Доста работодатели отказват да назначат на работа официално голяма част от своите служители. А това лишава работещите от възможността да докажат, че имат постоянен паричен доход. Нито една банка няма да отпусне кредит на лице, което не може да предостави валиден трудов договор или друг документ, доказващ наличие на редовни финансови постъпления. Някои фирми за бързи кредити обаче поемат този риск и дават възможност дори на безработни лица да получат краткосрочна финансова помощ.

Тегленето на бързи заеми отново трябва да е отговорно

Естествено, този тип кредити с ниска лихва или дори без лихва също идва с доза отговорност. Компанията ще изпълни всички свои задължения към вас в договорения минимален срок и с максимална ориентация към вашия комфорт. Но вие също трябва да подходите с мисълта, че ще върнете парите именно в указания срок от обикновено 30 дни. При тегленето на кредити с ниски лихви от банки обикновено срокът е доста по-дълъг.

Накратко казано – тези бързи кредити с ниски лихви онлайн са изгодно и удобно решение за възникнал финансов проблем. Спокойно може да си спестите досадното теглене на банков кредит. Същевременно ще си осигурите нужното финансово спокойствие, от което се нуждаете.

Бързи кредити онлайн от Vivus

Ако ви трябва по-малка сума за разрешаване на някакъв спешен финансов проблем, то няма абсолютно никакъв смисъл да хабите време и нерви с кредит от банка. Бързият заем ви предлага възможността да получите нужните пари до минути по желан от вас начин – по банкова сметка или на каса на EasyPay.

А както вече споменахме, в някои случаи този заем може да е дори без никакви лихви или оскъпяване. Точно така – колкото изтеглите, толкова ще върнете. Това обикновено е възможно при теглене на първи кредит от някои от фирмите за бързи заеми. Срокът на тези така наречени кредити до заплата обикновено може да е до 30 дни, като зад него не стоят никакви допълнителни условия. Избирате си срока и в рамките му трябва да погасите задължението си.

Естествено, трябва да отговаряте на някои стандартни условия, като да имате навършено пълнолетие или 19 години и да предоставите данните от личната си карта, но това е общо взето нищо в сравнение с условията на банките. Трудов договор? Поръчители? Доказване на доходи? Не, при някои фирми за бързи заеми като Vivus.bg няма нужда от нищо подобно.

Още по темата