Микрокредитиране за трудните моменти в живота

Напоследък на микрокредитирането се гледа като на спасителен пояс в трудни и нестабилни моменти, породени от финансов недостиг. Ние от Вивус знаем колко трудно се преживяват подобни ситуации и именно поради тази причина съветваме гражданите да проучат внимателно всяка една стъпка от възползване на този вид помощ, за да не се окажат в клопката на неблагочестивите организации за микрокредитиране.

микрокредитиране за какво да внимаваме

Клопки при микрокредитирането, за какво да внимаваме

Ако вече сте решили окончателно да вземете микрокредит и единственото, което ви предстои, е подписването на договора, то ние ви съветваме да четете внимателно, преди да поставите своя подпис. Договорът е най-важният документ, така че се отнасяйте към него така както следва – разумно и отговорно. Този лист хартия, предоставен на вашето внимание, има за цел да регламентира отношенията между кредитоискателя и финансовата организация, както и определяне на правилата, по които се отпуска съответния кредит.

В договорът се съдържат важни дати, които не бива да подминаваме току така. Там е отбелязано от коя дата стартира начисляването на лихва върху заема, падежни вноски, възможност за предсрочно погасяване, както и санкции, които трябва да платите, в случай че извършвате забавяне по погасяването.

Правилата дават свободата на всяка една организация сама да определя размера на санкциите. Това, само по себе си, единствено би могло да утежни в пъти повече положението на хората. Много от вас навярно са попаднали нееднократно в капана на фирми за микрокредитиране. Това най-често се случва в трудните моменти в живота.

Можем ли сами да пресметнем лихвите по договора за заема

В голяма част от случаите сумата на комисионната бива посочена в договора. Ако обърнете по-съсредоточено внимание, то навярно ще се сблъскате с таблици, разграфени и запълнени с числа, представляващи вашата лихва за година. Ако не желаете трудните моменти в живота ви да се превърнат в перманентно трудни, то Vivus ви съветва да си отделите час или повече време, инвестирано в проучване на всяка една стъпка от процедурата за микрокредитиране.

Видовете лихви в отделните заеми навярно ще бъдат различни. В повечето случаи на кредитоискателите се посочва начин, по който сами имат възможността да пресметнат лихвата, която им се начислява, съобразно периодът, през който погасяват своя дълг.

Как да изберем най-изгодната микрофинансова организация

Твърде голям процент от гражданите в страната ни, в един или друг момент си задават този въпрос. Това, което можем да ви съветваме ние, е да се съобразите единствено с личните си предпочитания и интереси. Съобразно тях, преминете към отсяване на няколко предварително подбрани фирми за микрокредитиране. В Интернет пространството ще откриете не малко изгодни и разумни дружества, които са на ваша страна през цялото време, особено, когато сте попаднали в така наречените трудни моменти в живота.

Ако търсите лоялност, коректност, приятелско рамо и безгранична опора, то Вивус е перфектната възможност за вас и вашите семейства. Подарете си сигурност само за няколко минути. Преодолявайте с лекота всяка една трудност и елиминирайте пречките, с помощта на микрокредитирането.