Обратно
28.9.2021

Бързи кредити online – как да се възползваме от тях?

Автор:
Vivus.bg

Възможността да кандидатствате за бързи кредити online е на разположение 24/7. Въпреки това някои хора не са сигурни, че знаят какво е бърз заем и как точно да го използват правилно. Някои хора се чудят дали, ако кандидатстват онлайн, заявката им ще бъде разгледана. Колебаят се дали да не отидат директно в офис, но пък не знаят къде има такъв. За такива ситуации е най-добре да влезете в сайта на компанията, да го разгледате и да видите общите условия. Всяка легитимна компания за бързи заеми, предоставя достъп до общите условия и предоставя отговор на всички клиентски въпроси още на сайта си.

За тегленето на бързи онлайн кредити ще ви е нужно устройство, от което да кандидатствате – компютър, таблет или смартфон. Необходимо е също да покриете минималните изисквания на кредитните компании. В повечето случаи тези изисквания не са много и се броят на пръстите на едната ръка – например навършена възраст (обикновено 18 или 19 години), данни от личната карта и номер на банкова сметка, по която да ви бъдат преведени парите (ако искате да ги получите по нея).

Предимства от тегленето на бързи кредити online до заплата

Ето няколко причини:

Получаването на бързи кредити online до заплата е изключително лесно

Необходимо е само да се регистрирате, да посочите желаните от вас сума, срок и начин, по който ще получите парите – на каса на EasyPay или по банков път. След това изчаквате за отговор на заявката. При одобрение парите пристигат при вас до минути.

Плащането на взети бързи кредити online обикновено е с една погасителна вноска на определената падежна дата

Разполагате с определен срок за връщане (обикновено до 30 дни), в който наведнъж можете да върнете своето задължение.

Налична е опцията за теглене на малка сума пари

За разлика от стандартните банкови заеми, тук може да изберете и по-малка сума – например 50 лева - за да покриете спешно възникнала нужда, без да търсите заем от колеги, приятели, роднини. Обикновено минималните суми на компаниите, които предлагат бърз кредит, започват от 50 лева и това ви дава възможност да вземете наистина малка сума – все едно сте я взели от приятел. Но реално така не „тормозите“ когото и да било от обкръжението ви и си спестявате чувството на неудобство и спешността да върнете средствата. Все пак не е много приятно да знаете, че дължите на някого пари и да се чувствате неприятно всеки път, когато го видите.

Максималните средства, отпускани като бързи кредити online до заплата, са обикновено около 1000 лв.

Ако обикновено заплатата ви стига, че и ви остава, но точно този месец се е получило така, че имате неочаквани разходи, можете да вземете и повече от 50 лв. бързи пари до заплата.

Възможност за безлихвен заем

Много компании за бързи заеми предлагат опцията да върнете точно толкова, колкото сте взели. Ако използвате бърз кредит до заплата за период до 30 дни, можете да върнете сумата, без тя да се оскъпява. Това обикновено са условията за първи кредит, който се тегли от дадена компания.

Бързи online кредити до заплата

Отдавна вече не е нужно да се редите по опашки и да носите папки с документи, доказващи какво ли не. Технологиите са налице, а с тях и опцията да си взимате бързи кредити online до заплата, докато си стоите пред телевизора на дивана вкъщи, стига да имате устройство с достъп до интернет.

Ето и един пример. Остават ви 5 дни до заплата, обаче точно сега приятелите ви отиват на кино и после купонът ще продължи. Е, без вас, защото парите са ви свършили, а не желаете да искате от тях назаем. Мислите си „Пак в най-неподходящия момент, точно когато отново нямам пари…“. Посягате към телефона и се чудите откъде да вземете заем. Намирате добра и надеждна компания за бързи заеми и кандидатствате за бърз online заем до заплата. Нужни са само няколко минути време за отговор. Докато се чудите дали ще получите одобрение, започвате тайно да си мислите какво ще облечете довечера. Вече се обвинявате, че сте се решили на такава стъпка, но пък искате най-сетне да излезете и вие. И ето го – одобрението пристига! А всъщност това дори ви е първият кредит от тази компания и той ще бъде безлихвен. Ето че решението било повече от лесно.

Кредитите до заплата обикновено се отпускат без поръчител

Освен че получавате пари за изключително кратко време, не ви се налага да търсите поръчители и да ангажирате други хора, когато теглите бързи кредити online.

Откъде да започнете с търсенето на бързи заеми?

Проверете какви са параметрите за получаване на такъв заем

Много от бързите заеми се предоставят в различни срокове. Ако сумата е по-голяма, например ако решите да теглите бързи кредити онлайн до 2000 лв., плащането обикновено е на вноски. Ако е от типа на кредитите до заплата, обикновено погасяването е в рамките на 30 дни. Ако не сте съвсем сигурни кой от предлаганите продукти ще ви свърши по-добра работа, може да се обърнете към кредитен консултант – онлайн или по телефона.

Потърсете няколко оферти и вижте коя ще ви допадне най-много

Разгледайте в сайтовете за сравнение и си изберете оферта. Можете също да отидете директно на страниците на фирмите за бързи кредити online и да проверите условията там. Въпреки че, да речем, сума от 50 лв. изглежда незначителна, в дните или деня преди заплата заем за тези пари може много да ви помогне, докато чакате трудовото си възнаграждение.

Проучете какви са условията при закъснение с плащанията

Повечето фирми за бързи заеми предоставят данни за това какви са условията при просрочие и как да действате, ако ви се наложи да закъснеете с вноската, както и колко ще ви струва това.

Опциите за бързи кредити online до заплата са страхотен начин да получите пари, без дори да излизате от дома си. Взимайки такъв заем обаче, е много важно да сте наясно със срока за връщане и да сте редовен платец. Ако се наложи закъснение, се свържете с фирмата максимално бързо, за да обсъдите възможно решение и изход от ситуацията.

Потърсете бързи заеми с минимален срок за отговор на заявките

Компаниите за бързи заеми обикновено имат минимален срок, в който да върнат отговор на заявката. В някои случаи реакцията от тяхна страна заедно с времето за пристигане на средствата по сметката ви не надвишава час. Все пак фирмите за небанково кредитиране имат лимит в отпусканите суми. Вижте и дали няма някакво допълнително оскъпяване за бърз превод на парите. Предимство е да имате и добро досие в Централен кредитен регистър. Колкото по-добре изглеждате в очите на кредитора, толкова по-лесно и бързо ще получавате бързи онлайн кредити.

Теглене на бързи кредити online

Какви са вариантите за хора без доход или с лошо кредитно досие?

Бързи кредити онлайн с лошо ЦКР

Дори да сте сред хората, които вече имат лошо кредитно досие поради недобре обслужвани предишни заеми, бихте могли да получите онлайн бързи кредити. Това обаче най-вероятно няма да се случи при толкова изгодни условия, каквито се предлагат на потребителите с добро ЦКР, тъй като кредиторът поема по-голям риск. Все пак има кредитни компании, които се съгласяват да отпускат дори и бързи кредити онлайн с лошо ЦКР.

Бързи кредити онлайн без доказване на доход

Повечето компании искат доказателство за доход под формата на трудов договор, който е с давност поне 6 месеца. Има обаче и такива кредитори, които нямат такова изискване, знаейки, че някои хора получават доходи извън трудов договор. Такива са свободните професии, фрийлансърите, хората с наем, пенсия и други. За тази цел съществуват т.нар. бързи кредити онлайн без доказване на доход, от които можете да се възползвате.

Други особености, свързани с тегленето на онлайн бързи кредити

Може да кандидатствате за бързи кредити online, дори да нямате банкова сметка

Можете да получите бърз заем онлайн, дори ако не разполагате с банкова сметка. В днешно време повечето хора разполагат с такава. Но ако все пак не ви е удобно да я ползвате, можете да ги вземете на каса за плащане на комунални услуги – EasyPay. И пак там можете да внасяте своите вноски по погасяването на заема.

Има ли компания, от която вече сте теглили и сте останали доволни?

Ако имате опит с една или повече компании, може да проверите дали някоя от тях не предлага промоционални условия за лоялни клиенти при следващо теглене. Много компании предлагат бързи кредити онлайн до заплата. Плюсът е, че не се налага да ходите където и да било и да попълвате десетки хартиени формуляри. Но е много важно да откриете компания, на която може да имате доверие. Така ще сте сигурни, че личните ви данни са защитени. Когато компанията има седалище и офис, ясно е къде и как оперира, какви са нейните положителни и отрицателни черти, предлага ви директна връзка със свои служители по различни канали – срещу вас стои надежден партньор, от който можете да теглите бързи кредити online.

Може да проверявате колко трябва да върнете в зависимост от изтеглената сума

Лесно можете да проследите и разберете какви суми трябва да заплатите. Например, ако решите да теглите бързи кредити до 1000 лева онлайн, кредитните калкулатори могат да ви предоставят информация за параметрите на оскъпяването по исканата сума – каква лихва ще дължите за изтеглената сума и за какви срокове.

Това ще ви помогне да си направите сметка какви плащания/вноски са поносими за вашия бюджет и за колко време ще можете да върнете заема. Целта е да прецените на каква дата ще разполагате с достатъчно средства, за да покриете необходимото плащане и същевременно да ви останат пари за всекидневните ви нужди.

Получаване на бързи кредити онлайн от Vivus

Vivus предоставя възможност на клиентите си да се възползват от бързи кредити online. Кандидатстването не отнема повече от 5 минути, тъй като е необходимо да се попълнят единствено данните от личната карта и няколко допълнителни полета. Отговор на заявката се получава до 15 минути след подаването й. При одобрение парите са на ваше разположение отново до 15 минути. Те могат да бъдат получени на лична банкова сметка или на каса на EasyPay.

Първият кредит може да е за сума от 50 до 600 лв., като той е без оскъпяване, т.е. безлихвен. Избраният срок може да варира между 5 и 30 дни. С пример това означава, че ако клиентът кандидатства за първи безлихвен кредит от 600 лв. за 30 дни, той трябва да върне точно 600 лв. в рамките на тези 30 дни. За следващите кредити клиентът може да кандидатства за суми до 1500 лв.


Още по темата