Теглене на заем само с лична карта

Заем само с лична карта

Заем само с лична карта? В днешно време това е напълно реално и възможно. Много хора са се сблъсквали с нуждата от пари и то точно в най-неправилния момент. Макар че реално няма подходящо време за вземане на заем. Немалко хора са изправени пред проблеми с посрещането на различни плащания или пък искат да осъществят пътуване до мечтана дестинация. Но се появява проблемът с парите. В единия случай комуналният доставчик може да ви изненада неприятно с неочаквано висока сметка. В другия все да не успявате да заделите пари за море, а пък много искате да отидете. В подобни ситуации немалко потребители разчитат на бързи кредити или иначе казано на заем само с лична карта.

Какво представлява един заем само с лична карта?

В последно време, опитвайки се да разширят предлаганите услуги и да привлекат повече потребители, много банкови институции също започнаха предлагането на заем само с лична карта. Голяма част от потребителите възприемат банките като компании, отпускащи заеми с много висока стойност за дълъг период от време – ипотечни и жилищни например. Някои банки обаче подобно на компаниите за бързи кредити предлагат и кредит само с лична карта. Наличието на документ за самоличност е задължително, когато се пуска искане за заем. При заемите само с лична карта това е напълно достатъчно. Следващата стъпка е потвърждение на апликацията и изчакване на отговора от институцията. Кредитите само срещу документ за самоличност не са обвързани с предоставянето на допълнителни документи като например удостоверения от работодателя за доказване на доход.

Този тип заеми е много лесен за използване и употреба, защото не се налага да се подават и окомплектоват пакети от документи за получаване дори на малка сума пари. Единственият залог, който се изисква, е наличието на определени условия като например навършени 18 или 19 години и добра кредитна история в Централен кредитен регистър. Всяка една компания на пазара, която предлага заеми от този тип, обикновено има и промоционални условия за своите редовни клиенти.

Къде може да се кандидатства за заем само с лична карта?

Формите за кандидатстване за заем само с лична карта се намират в уеб сайтовете на всяка една компания, която ги предлага. Присъстват както в  платформите на фирмите за бързо кредитиране, така и на банките. Когато се иска такъв тип заем, е задължително да се проверят няколко основни неща:

  • Необходимо ли е посещение на офис на фирмата, за да се подпишат документите?

Някои банки предоставят подобни продукти, като обаче се изисква клиентът да отиде в офис на институцията и там да се завърши кандидатстването. При фирмите за бързи заеми това обикновено се случва само и единствено по интернет и физическо присъствие не е необходимо.

  • Какво време е необходимо да се получат парите?

Това е времето след одобрението и нареждането на парите от страна на кредитора към сметката на искателя. Периодът зависи от това какви системи за превод се използват, но е добре да се провери и да се знае дали наистина сумата ще дойде до 10 мин. или по-бавно.

  • В какъв срок ще знаете дали сте одобрени или не за заем само с лична карта?

Това зависи от самата институция. При фирмите за бързи заеми обикновено срокът е няколко минути, докато при банките може да достигне до доста повече.

  • Какви са условията за заема и дали са налични на платформата?

Условията за заем само с лична карта могат да бъдат различни според това от коя институция се иска сумата. Фирмите за бързи кредити обикновено имат на разположение в сайта си всички условия по теглене и погасяване на взетите суми. При банките тегленето на бърз заем само с лична карта почти задължително е обвързано с посещение на клон на банката. Съответно там можете да се запознаете с всички условия.

  • Каква е лихвата?

Ето тук може да се получи разлика при различните институции. Докато небанковите финансови компании обикновено предлагат подобни условия на кредитиране за всички свои клиенти, то при банките не е така. Фирмите за бързи кредити обикновено имат стандартни промоции като липса на лихва за първи заем например, като към това се добавя и почти еднакъв лихвен процент. Самият процент може да се види в сайта на всяка една институция поотделно, но варира в много подобни параметри.

При банков заем само срещу лична карта лихвата може да се променя според индивидуалната кредитна оценка на всеки един потребител. В България все още няма единна система за съставяне на подобни оценки, но всяка една банка си има собствена такава. Също така при банките има преференциални условия за максимална сума и оскъпяване при стари клиенти на банката, които ползват нейните услуги от дълго време.

Каква е разликата между заем само срещу лична карта от банка и от небанкова институция?

Очертава се една основна разлика при вземането на заем само с лична карта от компания за бързи кредити и от банка. При първите процедурата е изключително улеснена и всичко става за минути. Става дори без да се местите от собствения си удобен диван. При банковите заеми – дори и при тези само с лична карта – почти винаги се налага да се отиде в клон на банката и там да се направи заявката. Дори при опциите за онлайн подаване на искане и дистанционно потвърждение, то отново ще се наложи посещение на офис.

Заем само с лична карта от Vivus

Vivus също дава възможност за изтегляне на заем само с лична карта. Условията за тези заеми могат да бъдат намерени по всяко време на уеб страницата на компанията. Същевременно кол центърът е на разположение 7 дни в седмицата и 365 дни в годината, за да отговори на всеки един клиентски въпрос. С помощта на удобен кредитен калкулатор на началната страница пък сами можете също да видите каква би била сумата за връщане в зависимост от параметрите, които сте избрали. Първият кредит е без лихви и без такси. Това означава, че връщате, колкото сте получили, в срока, който сами сте избрали. Този първи кредит може да е за суми между 50 и 400 лв. Можете да изберете срок между 5 и 30 дни. За следващи заеми можете да кандидатствате за суми до 1300 лв.
Кандидатствай сега