Внимаване в избора на компания за бързи кредити

Как да изберем компания за бързи кредити?

В днешно време вземането на бързи кредити е все по-често част от ежедневието на много хора. Въпреки огромната информираност на обществото за възможностите бързите кредити да се превърнат в капан, много от клиентите продължават да се доверяват на всякакви фирми. Всъщност проверката на това дали дадена компания има лиценз и съответните удостоверения от контролните органи коства само няколко клика и спестява главоболия. Не забравяйте да изчислите и какви са реалните доходи, с които разполагате. Отпускането на кредит не е на всеки, особено ако имате лоша история в кредитния регистър. Вижте какво още може да проверите, когато търсите компания за бързи кредити.

Опции при избор на компания за бързи кредити

Бързите кредити са неизменна част от ежедневието на много хора. Дали ще се използват опции за финансиране до получаване на трудово възнаграждение – т.нар. кредит до заплата или от друг вид – трябва да се търси доверен източник. Как да се избере наистина добра и надеждна компания за бързи кредити? Как да се намери стабилен партньор, който да помага, а не да вреди на финансовото състояние? Вижте няколко важни момента при избора.

Проверка на практиките на лидерите на пазара

Пазарът на бързи заеми е наситен с много компании, които си оспорват клиентското внимание. Лидерите на пазара обикновено са тези, предлагащи иновативни решения и въвеждащи нови продукти. За да сте сигурни във факта, че дадена компания за бързи кредити, която би ви дала пари, е добра и предлага наистина приемливи условия, вижте какво се предлага в основните такива. Лихвите и таксите обикновено са сходни или почти еднакви. Начините на погасяване на дължимото също обикновено са сходни. Зад повечето водещи компании в тази област обаче стоят сериозни инвестиции – едни са местни, други – чужди. Разбира се, правят се и непрекъснати проверки от страна на контролните органи на страната, за да се гарантира законността на дейността.

Големите компании се ползват с повече доверие от клиентите

И има защо. Много от компаниите за бързи кредити се рекламират в интернет. Именно това е и пространството, в което една немалка част от потребителите търсят информация или директно кандидатстват за финансиране. Немалко от големите играчи на пазара с бързи заеми предлагат подаване на искания дори през телефона. Зад повечето от основните участници на този пазар стоят сериозни организации. С времето те са печелили потребителите с ясни условия, коректност и бонуси. Не на последно място – големите компании влагат сериозни суми в поддръжка на сайтовете си за защита на данните на клиентите си особено в податливата на злоупотреба среда, каквато е именно интернет. Според изискванията на БНБ за регистрация една подобна фирма трябва да декларира капитал от 1 млн. лева.

Проверка на лиценза на дадена компания за бързи кредити

За да сте сигурни дали една компания за заеми е наистина реална и няма да начисли нереално високи лихви или да има други проблеми, то нейната регистрация може да се провери в сайта на Българската народна банка. Всяка една институция, предоставяща пободен род услуги, има на сайта си упоменат съответния регистрационен номер с лиценза, издаден от БНБ. Когато се кандидатства за подобен род кредити, е задължително компанията, която ще ги предоставя да бъде надеждна и напълно легална в съответствие със законодателството на страната. В противен случай няма как да се приложи законът на страната при необходимост.

Не увеличавайте заемите си

Това не е просто препоръка или съвет. Вземането на кредит е обвързване с компания за бързи кредити и е винаги с условието той да бъде върнат, разбира се. Ако вече имате един заем и се справяте с неговото изплащане, без да се лишавате от основни нужди, помислете добре дали още един не би утежнил положението ви. Разбира се, има и вариант да не успявате да погасите настоящите си задължения и нов заем допълнително да натовари бюджета.

Всяка компания за бързи кредити трябва да бъде легитимна и с ясни условия

Преди да посегнете към бутона за подаване заявление е задължително да направите разчет на това какви са приходите и разходите ви и какво може да си позволите. Бързите кредити са същите като стоковите, с разликата, че първите може да се вземат за много кратък период – например до 30 дни. Неоспорим факт е удобството да се получат малки суми, с които да бъдат покрити нуждите до заплата. Но е много важно да прецените какво точно е възнаграждението ви и каква част от него би отишла за погасяване на дълга.

Много хора не си правят сметка и се втурват в получаването на бърз заем. Освен чистата сума има и допълнителни оскъпявания, които повишават цената на самия заем. Ако вече имате един заем, който изплащате и вземането на втори такъв ще утежни положението ви – не го правете. Иначе рискувате да влезете в т.нар. дългова спирала и да вземате заеми за покриване на стари такива.

Прочетете внимателно условията на кредита

Кредитните калкулатори в сайтовете на компаниите за бързи кредити са много полезен инструмент. Така освен да се видят какви са сумата, лихвата и срокът, става ясна и общата цена на услугата. Избирайки фирма за бързи заеми, прочетете внимателно какви са всички общи условия на компанията. За да сте сигурни, че всичко е ясно, вижте опциите на няколко различни фирми.

Не пропускайте да обърнете особено внимание на условията за връщане и специално на падежните дати. Дори да сте отлични платци и да се стараете винаги да си плащате дължимите вноски навреме, проверете какво би се случило, ако закъснеете с ден, два или повече. Проверете каква ще бъде наказателната лихва за този период и има ли възможност за отсрочка. Проверете и дали може да предоговорите вноските при нужда и има ли кой да отговори на въпросите ви дори в почивните дни. Ако искате да погасите предсрочно сумата, има ли условия или допълнително оскъпяване?

Прочетете и разберете добре стойността на кредита

В сайтовете на компаниите за бързи кредити обикновено има кредитни калкулатори. С тяхна помощ може да се види каква е сумата на заема, оскъпяването и стойността на целия заем, който трябва да бъде върнат. Тук особено внимание трябва да се обърне на това какво се включва в дължимата от вас сума. Не бързайте с потвърждаването и четете внимателно колко вземате, за какъв период и колко трябва да върнете. Предпазвайте се от изненади и бъдете внимателни!

Vivus – компания за бързи кредити, на която можете да се доверите

Vivus е компания за бързи кредити, която предлага кредити до заплата. Срокът на връщане може да бъде между 5 и 30 дни. Първият кредит е без никакви лихви и такси. Може да се изтегли сума между 50 и 400 лв. за първи кредит. За втори и следващи заеми може да се достигне до максимална сума за кандидатстване от 1300 лв. Работим 7 дни в седмицата, за да можем да отговорим на всички клиентски въпроси и да съдействаме на хората, нуждаещи се от бързи пари на заем. Няма излишна документация, не се изискват поръчители, не се изисква трудов договор. Самото кандидатстване става бързо и удобно на нашия уебсайт.
Кандидатствай сега