Кандидатстване за кредит по интернет

Кандидатстване за кредит по интернет

Кредитът вече е неизменна част от ежедневието на множество българи. Голяма част от домакинствата са обвързани с различни видове заеми: изплащане на битова техника, заем за автомобил, за ремонт, за екскурзия, за жилище. Причини всякакви – от желание за покупка на модерна техника, през жилище до особено належащи нужди като ремонт или подмяна на вече неподлежащи на ремонт уреди. В зависимост от размера на необходимата сума повечето хора предпочитат за малки заеми да се обръщат към компаниите за бързи кредити. Като най-удобният и бърз вариант е кандидатстване за кредит по интернет. От една стана парите идват веднага, от друга – не се изискват почти никакви документи.

Какъв е процесът на кандидатстване за кредит по интернет?

Интернет е все по-предпочитан начин за достъп до заеми. Именно удобството и бързината играят огромна роля при търсенето на подходящия заемодател. Компаниите за бързи заеми отдавна са се настанили удобно в тази ниша и предлагат лесни за попълване апликационни форми. Процесът на кандидатстване за кредит по интернет почти не се различава като документация от този в офис. Удобството, разбира се, е, че не се попълват хартиени формуляри и парите се получават бързо по избрания от клиента начин.

Много важно обаче е да се обърне внимание на няколко факта:

  • Избор на сума и срок за погасяване. Платформите обикновено разполагат с онлайн калкулатори, които предоставят информация за дължимата сума при избраните сума и срок. В крайната сума обикновено са включени всички разходи като лихвата за периода и таксите, когато има такива.
  • След попълване на параметрите на заема – срок и сума – следва попълването на личните данни на клиента. Тук е много важно да въведете всички данни коректно, за да може разглеждането на заявката да стане максимално лесно. Компаниите няма как да носят отговорност, ако си сбъркате телефонния номер или ЕГН-то. Подавайте коректна информация и не крийте детайли, които могат да се окажат решаващи за отговора. Ако имате задължения към други финансови институции, просрочени плащания или пропуснати вноски, компанията кредитодател ще разбере за това. Не забравяйте, че всички данни за вас като кредитополучател се пазят в Централния кредитен регистър.
  • Внимателно четете общите условия. Съгласявайки се с общите условия на компанията, вие реално потвърждавате условията, при които ще сключите договора за кредит. Ако имате въпроси, обърнете се към операторите на посочените телефони или чрез интернет каналите за връзка. Въпреки че вие практически не се подписвате при кандидатстването, давате съгласието си за дължимата сума и срока на погасяване. Така ако закъснеете с плащането и ви начислят лихва, вие вече ще сте наясно какво дължите за всеки ден след падежната дата.
  • Ако имате съмнение за компанията, проверете дали тя е администратор на лични данни и как съхранява подадената от вас информация. Повечето сайтове, които предлагат кандидатстване за онлайн кредити, имат подобни удостоверения. Наличието на подобен документ гарантира, че фирмата знае как да пази предоставената от вас информация съобразно законодателството на страната.

С кое да внимаваме при онлайн кандидатстване за кредит?

Неоспорим факт е лекотата и бързината на онлайн кредитирането. Кандидатства се за минути и пак за толкова парите са в банковата сметка или на каса на EasyPay. Повечето фирми работят 7 дни в седмицата, което гарантира, че дори и след като банковите офиси са затворили, вие може да си вземете парите от всеки удобен банкомат или пък на каса на EasyPay. Въпреки това може да има дребни уловки, които са в състояние да вдигнат цената на заема, без да сте им обърнали внимание при бързината:

  • Кои полета (check-box) са попълнени и кои не? Не звучи особено добре, но ориентировъчно check-box-ът е квадратче, в което след като се съгласите или откажете определено действие, трябва да има или да няма отбелязване. Ако не желаете да прибавите към своя заем услуги за бързо одобрение например, премахнете отбелязаното поле пред тази опция. Когато не сте съгласни с различни параметри от предлаганата услуга, проверете дали сте отбелязали несъгласието си с това в електронния формуляр. Понякога при кандидатстването за кредит по интернет тези полета могат да са предварително попълнени и вие да получавате услуги, които не сте избрали или не ви трябват реално.
  • Каква информация за компанията, продукта, услугите, условията за отпускане са налични на сайта? Всеки един сайт, който работи като платформа за online кандидатстване за кредит, трябва да предоставя на клиентите си достъп до всички условия по отпускане, погасяване, рефинансиране, начини на правене на вноски, лихви, такси. Информацията задължително трябва да бъде достъпна и всеки да може да се запознае с нея.

Още нещо, за което трябва да се информираме предварително

Промоциите. Проверете внимателно дали дадени промоционални условия се отнасят именно за вас. Най-често фирмите, предлагащи online кандидатстване за кредит, имат опция за предлагането на преференциални условия при нови клиенти. Например без лихви и без такси за първи заем. Други предложения са за различни отстъпки или участие в томболи с награди. Важно е да проверите дали при вашето кандидатстване за кредит по интернет вие можете да се включите в съответната промоция и дали тя важи и за вас.

Не пропускайте да се информирате за тези неща

Процесът по кандидатстване за кредит по интернет е най-лесният начин за вземане на пари. Сумите не са големи, цялата процедура минава за минути и парите са при вас. Когато искате заем онлайн обаче има много неща, с които трябва да се съобразите и да вземете под внимание. Проучете внимателно компанията и нейните условия и бъдете сигурни, че предоставяте данните си на проверено място. Вижте дали на сайта на компанията има изчерпателна информация за всички ситуации при кандидатствате за кредит онлайн – просрочие, лихви, такси, крайна дължима сума.

Кандидатстване за кредит по интернет от Vivus

При нужда от малко допълнителни средства можете да се възползвате от услугите на Vivus. Ние предлагаме бързи кредити до заплата. За първи кредит може да се кандидатства за суми от 50 до 400 лв., а за втори и следващи – може да се достигне до максимална сума за кандидатстване от 1300 лв. Срокът за връщане, който може да бъде избран, е от 5 до 30 дни. Разбира се, може да се направи кандидатстване за кредит по интернет на нашия уебсайт, за да е максимално удобно за клиентите ни. Първият заем е безлихвен – връщате толкова, колкото сте взели, в рамките на избрания от вас срок. Нуждаете се само от данните от личната си карта, за да кандидатствате, като не губите време с излишна документация. Цялата процедура по получаването на онлайн заем от нас е максимално опростена и удобна.
Кандидатствай сега