Човек, разбрал, че получаването на кредит без доказване на доход е възможно

Как да получим кредит без доказване на доход?

Кредит без доказване на доход е вид бърз потребителски кредит, при който може да получим относително невисока сума пари за кратко време. Това е най-доброто решение за непредвидени ситуации, в които спешно се нуждаем от пари, а нямаме трудов договор. Примери за такива ситуации са ако не разполагаме с постоянни доходи, ако работим на непълно работно време или на свободна практика. Майчинството при жените и пенсионирането също са възможни такива ситуации. При този вид кредити не се изисква справка за доходи.

В какви ситуации и за кого е най-подходящ кредит без доказване на доход?

За да можем да получим кредит без доказване на доход, обикновено трябва да са налице следните фактори:

  • Ако нямаме трудов договор
  • Ако нямаме постоянни доходи
  • Ако нямаме поръчители, които да посочим при сключването на договора
  • Ако сме навършили пълнолетие
  • Ако сме български граждани
  • Ако имаме чиста кредитна история
  • Ако се нуждаем спешно от непредвидена сума пари
  • Ако просто се нуждаем от малко повече пари в момента

Какво е необходимо, за да получим кредит без доказване на доход?

Първата стъпка е да проверим коя би била най-изгодната за нас оферта и да кандидатстваме за заем. На българския пазар има множество финансови институции, които предлагат такъв вид заем на конкурентни условия и без рискове.  Достатъчно е да проверим чрез интернет, да сравним и да изберем най-доброто за себе си.

Може да кандидатстваме директно онлайн чрез сайта на избраната от нас финансова институция. Дори не е необходимо да излизаме от вкъщи. Цялата процедура в повечето случаи отнема не повече от два часа време. Формалностите са сведени до минимум, а парите получаваме в деня, в който подпишем договор. Разбира се, някои фирми за бързи кредити обикновено предлагат и получаването на кредити в офиси – клиентите сами преценяват кой е най-удобният за тях начин.

Какви общи условия получаваме при тегленето на кредит без доказване на доходи?

Кредитите без доказване на доход обикновено са краткосрочни (30-45 дни) или до няколко месеца. Максималната сума пари, която можете да вземем, е до 2000 лева.

Лихвите също обикновено са изгодни. Просто трябва да върнем съответна дължима сума по заема до края на определения срок. Така ще можем да се възползваме от този вид кредит и за в бъдеще, когато ни се наложи. На българския пазар има финансови институции, които ни дават възможност да получим този вид заем с лихва 0%, ако това е първият ни заем от съответната фирма. Срокът за погасяване в тези случаи обикновено е 30 дни.

Обикновено се предлагат два начина за погасяване на кредит без доказване до доходи:

  • Погасяване на цялата сума до заплата или още т. нар. „кредит до заплата“. В този случай обикновено максималната сума, която можем да получим, е до 1000 лева. Срокът за погасяване е до 30 дни.
  • На месечни вноски. Стойността на такъв кредит може да бъде по-висока, а погасяването е на вноски всеки месец. Обикновено няма допълнителни такси в случай, че успеем да погасим кредита по-рано от определения срок. Все пак обаче препоръчително е това да бъде внимателно проверено, още преди да бъде сключен договорът, за да сме сигурни на 100%.

Откъде да се получи кредит без доказване на доход?

На пазара съществуват много кредитори, предлагащи разнообразни и конкурентни оферти. От тях клиентите могат да получат най-подходящите заеми спрямо нуждите и възможностите, които имат. Отново съвет тук е обаче наистина да се взима информирано решение при тегленето на кредит. Всички условия трябва да са ясни, прозрачни и точно описани. Трябва да се знае каква ще е дължимата сума, как се е формирала тя и какви опции има, ако съответният клиент не успее да се справи със задължението си навреме.

Кредит без доказване на доход можете да получите и от нас, използвайки нашия уебсайт vivus.bg. Можете да се възползвате от първи заем с 0% лихва и 0 лева такси до 400 лева със срок за връщане до 30 дни. Освен че кредитът, който може да бъде получен, е без доказване на доход, той е също и без нужда от поръчители и без излишни документи. А още за условията за кредит на Vivus, можете да намерите тук.
Кандидатствай сега